eutelsat w2 16

Defensor

New member
16 October 2012
37
Καλησπερα σας. Εχω ενα πιατο 1 μετρου και πιανω hotbird και eutelsat 9 και θελω να πιασω τον eutelsat 16 μπορειτε να με βοηθησετε; θα χρειαστει να μετακινησω το πιατο ή μονο το lnb;

Για να μην είναι μακριά από την κεντρική λήψη οι 16 μοίρες,θα πρέπει να βάλεις κέντρο τις 13 μοίρες και παράκεντρα από την μια μεριά τις 9,ενώ από την άλλη τις 16 με slim lnb.

Είναι η καλύτερη τοποθέτηση για να έχεις κατά μέσο όρο την καλύτερη δυνατή λήψη.

Οχι εγω μιλαω για να πιασω τον hotbird και τον eutelsat ή μονο τον eutelsat. Γιατι κυριως αυτος με ενδιαφερει.

Τότε θα μετακινήσεις το κάτοπτρο και θα το κεντράρεις στις 16 μοίρες.Αν θέλεις,θα μπορείς με την τοποθέτηση ενός slim lnb να κάνεις και λήψη παράκεντρα του hotbird.

Ναι τωρα ετσι οπως ειναι το πιατο ειναι οκ η πρεπει να το μετακινησω;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

α δεν ειναι οκ το πιατο . και θελει κεντραρισμα. οκ θα το δοκιμασω.ευχαριστω

καλησπέρα! έχω μια απορία για το W2. πριν μερικές μέρες είπα να προσθεσω το W2 ανάμεσα στo astra 19,2 και το hotbird. όλα πήγαν μια χαρά όμως μετά από κάποιες ώρες ξαφνικά εξαφανίστηκαν ορισμενα κανάλια. βασικά αναρωτιέμαι αν έπεσα σε κάποια σύμπτωση και κάτι έχουν πάθει τα συγκεκριμένα κανάλια η κάτι έγινε από μένα. σαν σημα πιανω σε ποσοστό 70%.

Απάντηση: Re: eutelsat w2 16

Τι εγκατάσταση έχεις? δηλ. τι diseqc ή τι λνβ έβαλες για τις 16?

diseqc έχω ένα edision 4x1 σε 85cm πιάτο. τα lnb είναι όπως στη φωτο.

Attachments

• WP_20151111_14_00_14_Pro-1n.jpg
    WP_20151111_14_00_14_Pro-1n.jpg
    232.5 KB · Views: 224
καλησπέρα! έχω μια απορία για το W2. πριν μερικές μέρες είπα να προσθεσω το W2 ανάμεσα στo astra 19,2 και το hotbird. όλα πήγαν μια χαρά όμως μετά από κάποιες ώρες ξαφνικά εξαφανίστηκαν ορισμενα κανάλια. βασικά αναρωτιέμαι αν έπεσα σε κάποια σύμπτωση και κάτι έχουν πάθει τα συγκεκριμένα κανάλια η κάτι έγινε από μένα. σαν σημα πιανω σε ποσοστό 70%.

Σε ποιον δορυφόρο συγκεκριμένα,έχασες κανάλια?

Ίσως η λήψη τους ήταν οριακή,οπότε μπορεί να ξαναεμφανιστούν.

Θα σου πρότεινα,αν φυσικά έχεις τη δυνατότητα,να βάλεις slim lnb και για τις 13 μοίρες.Έτσι,με μια μικρή μετακίνηση του lnb των 16 μοιρών,
που με αυτόν τον τρόπο θα είναι εφικτή,ίσως έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Πριν όμως από αυτό,δοκίμασε λίγο με την κλίση του lnb.

Ίσως η λήψη τους ήταν οριακή,οπότε μπορεί να ξαναεμφανιστούν.

Θα σου πρότεινα,αν φυσικά έχεις τη δυνατότητα,να βάλεις slim lnb και για τις 13 μοίρες.Έτσι,με μια μικρή μετακίνηση του lnb των 16 μοιρών,
που με αυτόν τον τρόπο θα είναι εφικτή,ίσως έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Πριν όμως από αυτό,δοκίμασε λίγο με την κλίση του lnb.

κατά κάποιο τρόπο τα δοκίμασα όλα και τίποτα. πέρα από την αλλαγή και του τρίτου lnb σκεφτομουνα να έβαζα κεντρικά το 16e μήπως θα αλλάξει κάτι .

Αν μπορείς, γράψε ορισμένα παραδείγματα για να δούμε για ποιες συχνότητες μιλάμε.

απότι κατάλαβα είναι και αλλά έβαλα αυτά που με εντιαφέρουν.

12574.00 V 6000 3/4
12738.00 H 4500 3/4
12644.00 V 13200 3/4

Η πρώτη και η δεύτερη έχουν πολύ καλό σήμα, η τελευταία χαμηλότερο. Όπως είπε και ο Χάρης, πρέπει να βάλεις slim lnb και στους hotbird για να γίνει σωστή δουλειά. Και κάτι σημαντικό, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που έβαλες: έχεις βάλει τη βάση - μανταλάκι ανάποδα.

Η πρώτη και η δεύτερη έχουν πολύ καλό σήμα, η τελευταία χαμηλότερο. Όπως είπε και ο Χάρης, πρέπει να βάλεις slim lnb και στους hotbird για να γίνει σωστή δουλειά. Και κάτι σημαντικό, όπως φαίνεται στη φωτογραφία που έβαλες: έχεις βάλει τη βάση - μανταλάκι ανάποδα.

καταρχήν ευχαριστώ, με το μανταλάκι ανάποδα τι εννοεις? δεν το κατάλαβα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

καταρχήν ευχαριστώ, με το μανταλάκι ανάποδα τι εννοεις? δεν το κατάλαβα.

α μήπως λες την μεταλική μπάρα που είναι κάτω από τα lnb?

Έτσι μπαίνει η βάση.

α...νασε καλά. την έβαλα ανάποδα επιδη κάπου διάβασα ότι κόβει κάποια dB από το σήμα αν είναι πάνω από τα lnb. αν προφτάνο αυριο θα δοκιμάσω όλες τις συμβουλές που μου δώσατε και ελπίζω να τα καταφέρω. και παλι ευχαριστω!