Eutelsat W2A (10.0E) και C-Band

dpani

Senior Member
24 July 2008
608
Αθήνα
Παρατηρώ ότι στον Eutelsat W2A (10E) υπάρχουν μερικές συχνότητες από C-Band (π.χ. 3927R) με πόλωση R. Χρειάζεται ειδικός ή διαφορετικός εξοπλισμός για να γίνει λήψη αυτών των συχνοτήτων ; Τι άλλες ιδιαιτερότητες υπάρχουν για τη λήψη αυτών των συχνοτήτων; Ρωτάω γιατί παρατήρησα ότι στη συγκεκριμένη συχνότητα και σε άλλες γειτονικές του εν λόγω δορυφόρου έχει ξεκινήσει η αναμετάδοση πολλών FTA καναλιών.

Παρατηρώ ότι στον Eutelsat W2A (10E) υπάρχουν μερικές συχνότητες από C-Band (π.χ. 3927R) με πόλωση R. Χρειάζεται ειδικός ή διαφορετικός εξοπλισμός για να γίνει λήψη αυτών των συχνοτήτων ; Τι άλλες ιδιαιτερότητες υπάρχουν για τη λήψη αυτών των συχνοτήτων; Ρωτάω γιατί παρατήρησα ότι στη συγκεκριμένη συχνότητα και σε άλλες γειτονικές του εν λόγω δορυφόρου έχει ξεκινήσει η αναμετάδοση πολλών FTA καναλιών.
το μάτι του πιάτου είναι διαφορετικό για c-band και μετά ναι η ρύθμισις του lnb στον δεκτη και αυτά διαφορετικά

Βασικά χρειάζεσαι Lnb για μπάντα C πχ παράκεντρα και παράλληλα για να κάνεις λήψη των κυκλικών πολώσεων θα πρέπει να έχεις μέσα την διηλεκτρική πλάκα,δλδ θα λαμβάνεις L και R αλλα όχι V και H εκτός και βάλεις 2 lnb για C.

Adonis1 αν και :offtopic: επειδή έχεις περίπου το dream set up μου, κάνεις λήψη μπαντας C παράκεντρα; Χρησιμοποιείς ένα ή δυο lnb για C;
Μοιάζει με κάποια απο τις ακόλουθες φωτό;
Επίσης η αποψη σου σε αυτο το νήμα http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=58502 θα ήταν κατατοπιστική.

C-KU_LNB.jpgDSC03614 front view.jpgumbausatz_kl.jpg

Απάντηση: Re: Eutelsat W2A (10.0E) και C-Band

Δεν μπορώ να κάνω edit ουτε με firefox ουτε με ie8,φταίει το φόρουμ ή κάτι στο pc; δεν υπάρχει edit button
Edit μπορείς να κάνεις μόνο εντός δεκάλεπτου από τη δημοσίευση του μηνύματος.

Το footprint δείχνει 130cm, υπάρχει κάποια άλλη παράμετρος;

Το σωστό είναι 1.30 m ,πάντως σε μένα δεν κατεβαίνει τίποτα πιθανώς λόγω του ότι και οι 3 συχνότητες μοιράζονται τον ίδιο tp 7C , ως προς το lnb ενώ έχω το μηχανισμό της πρώτη φωτο που έχεις επισυνάψει εν τούτοις δεν τον πολυχρησιμοποιώ και αλλάζω το lnb από ku σε C (σε 20 δεύτερα )για να έχω την καλλίτερη δυνατή λήψη .