Εξαναγκασμος σκληρου σε κατασταση sleep..

soulkeeper

AVClub Addicted Member
5 October 2006
1,992
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
αλλαξα προσφατα τον σκληρο macbook aluminim σε εναν 500αρι samsung(ταυτοχρονα με "περασμα" snow leopard...)

για πρωτη φορα ομως μετα απο περιπου 3 χρονια "ακουω" θορυβο απο το mac οταν υπαρχει ησυχια..στην αρχη νομιζα οτι προερχεται απο το ανεμιστηρακι αλλα τελικα ειναι απο τον σκληρο...
by default aπο οτι διαβασα ο σκληρος μπαινει σε sleep σε 10 λεπτα αλλα δεν μπορεις να ξερεις αν τελικα θα μπει λογω των πιθανων background εργασιων...
Το ερωτημα ειναι αν μπορω να κανω force sleep τον σκληρο...

ΥΓ οπως οταν γινεται αν κατεβασω την οθονη...
καλομαθα στην απολυτη ησυχια και μου κακοφαινεται τωρα εστω κ αυτος ο ελαχιστος θορυβος..

και εγω την πάτησα με ένα western digital και το imac έκανε σαν πληντήριο

πήρε το πουλο πάραυτα ,, τον έβαλα σε ένα εξωτερικό κουτάκι ,, και εάν δεν το προλάβαινες τσουλαγε απο το γραφείο προς το έδαφος απο τους κραδασμούς ,, τι σόι κομάτι μου έλαχε ,,,

Νικο το εχω ηδη ενεργοποιησει αυτο..
η default ρυθμιση ειναι να προσπαθησει να μπει σε sleep μετα απο 10λεπτα..
αλλα το θεμα ειναι οτι δεν μπαινει..και απο οτι διαβασα δεν ειναι ¨προβλημα¨γιατι πολυ πιθανο να τρεχουν διαφορα στο παρασκηνιο οποτε δεν μπορεις να το ελεγξεις..

ο θορυβος σε καμια περιπτωση δεν ειναι οπως την περιπτωση του Βασιλη...

δεν εχω ουτε συντονισμους ουτε διάφορα περιεργα..ειναι ο θορυβος λειτουργιας του δισκου υποθετω...ειναι οπως κανει το ανεμιστηρακι οταν τον βαλω στις 3000 στροφες αντι για τις 2200 που το εχω default...

με ενοχλει γιατι 3χρονια τωρα το macbook απλα δεν το ακουγα....

δεν ξερω μηπως μεσω terminal μπορουμε να κανουμε force sleep?

Oι δισκοι οσο περισσοτερα platter εχουν τοσο περισσοτερο θορυβο και κραδασμους εχουν.
Πιθανον ο παλιος να ειχε ενα platter (αν ηταν μικρος σε χωρητικοτητα, μιας και 3ετιας μονο μικρος θα μπορουσε να εχει ενα platter), ενω ο νεος δυο.
Μετα ειναι και οι στροφες. Μηπως ηταν στις 4200 αντι για 5400 (καλα ενας 7200 δεν κανει για φορητο).
Επιπλεον στην περιπτωση φορητου παιζει ρολο και το πως κουμπωνει ο δισκος επανω, αν αφηνει καποιο διακενο.

Εδω βασικα λεει οτι οι Samsung στα 500GB εχουν 3 platters...
Κοινως μην περιμενεις και πολλα...

Αυτα βεβαια δεν ειναι τιποτα μπροστα στην μαρκα αλλά και στην παρτιδα την οποια μπορει να πεσεις...

Σε τι στροφές είναι ο δίσκος σου ;
Το μόνο σίγουρο είναι να πάρεις ένα backup για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...αυτοί οι ήχοι μόνο τυχαίοι δεν είναι...
Εμένα πάντως ο western digital 500gb black caviar @ 7200 στροφές είναι παντελώς αθόρυβος.

Οι μεγαλοι και γρηγοροι δισκοι κανουν θορυβο μηδενος εξαιρουμενου εκτος και αν υπαρχει καποια εκδοση χαμηλου θορυβου,καλο ειναι στα μακ να κρατας τον μαμισιο και να εχεις ενα εξωτερικο για τα παραπανισια, γνωμη μου και αυτο κανω