Έξοδος ήχου από HDMI στη ΤV και optical σε Logitech Z5500.

Gorgolemis

New member
15 November 2007
69
Καλημέρα.
Θα προσπαθήσω να σας παραθέσω το πρόβλημά μου όσο πιο αναλυτικά γίνεται και συγχωρήστε με για τις γνώσεις μου που είναι περιορισμένες.
Πρόσφατα έστησα ένα HTPC συνδεδεμένο με μία Panasonic ET60 47" και σύνδεσα τα Ζ5500 με οπτική ίνα στην ενσωματωμένη μητρική κάρτα του HTPC.
Επίσης έχω συνδέσει με καλώδιο HDMI από την ενσωματωμένη κάρτα της μητρικής του HTPC στην TV για να παίρνω εικόνα.(αλλά δίνει και ήχο)
Το ερώτημά μου είναι το εξής:
Όταν θέλω να δώ μια τανία με DTS ήχο απλώς ανοίγω τα Logitech αυτά αναγνωρίζουν τον τύπο του ήχου και όλα οκ.
Όταν όμως δεν θέλω να ακούω ήχο απο τα Logitech αλλά από την τηλεόραση,δεν παίρνω ήχο παρά μόνο όταν πάω στην διαχείριση ήχου και επιλέγω σαν προεπιλογή τα ηχεία της TV.
Είναι δυνατό να παίρνω ήχο από τα ηχεία της τηλεόρασης χωρίς να κάνω αυτή την ενέργεια?
Δηλαδή εάν θέλω να κλείνω τα Logitech να αυξάνω την φωνή της τηλεόρασης και να ακούω από εκεί τον ήχο?(αφού το HDMI καλώδιο μεταφέρει και ήχο).
Η μητρική που έχω εγκατεστημένη είναι αυτή ASRock H87M-ITX LGA 1150 Intel H87 HDMI SATA 6Gb/s USB 3.0 Mini ITX
Σας ευχαριστώ πολύ.
Αναμένω τις συμβουλές σας.

Last edited:
Tο καλωδιο HDMI μεταφερει και ηχο...αρκει καποιος να του τον δωσει.
Αυτο που συμβαινει ειναι οτι στο Pc ο χρηστης πρεπει να αλλαζει χειροκινητα την εξοδο ηχου πότε απο την καρτα ηχου και πότε απο την καρτα γραφικων.
Αυτο που κανεις εσυ δηλαδη αλλαζοντας απο την taskbar την εξοδο στις συσκευες αναπαραγωγης.
Δεν ειναι προβλημα δηλαδη, αλλα ετσι δουλευουν οι εξοδοι στα pc.

Θα μπορουσες να εχεις ηχο στην Tv& logitech αλλα με προυποθεσεις.

α) Αν μια Tv εχει ψηφιακη εξοδο ηχου μπορεις απο εκει να παρεις τον ηχο (που προηγουμενως εχει δεχτει απο την Hdmi της)

β) Να βεβαιωθεις απο το manual της Tv οτι βγαζοντας τον ηχο απο την ψηφιακη της εξοδο, δεν τον μετατρεπει απο π.χ. 5.1 σε 2.0 (downmix) αλλα τον αφηνει να περασει ως ειναι. (pass through) Στην δικη σου τηλεοραση νομιζω (χωρις να ειμαι σιγουρος) οτι επιτρεπει dolby digital 5.1, αλλα το DTS θα το μετατρεψει σε δικαναλο (downmix) πριν τον βγαλει απο την ψηφιακη της εξοδο.
γ) Θα πρεπει αν ισχυουν τα παραπανω, καθε φορα να χαμηλωνεις εντελως τα ηχεια της Tv για να ακους μονο απο τα ηχεια του logitech. (αφου θα παιζουν ταυτοχρονα)

Οποτε στη δικη σου περιπτωση, γυρνα την εξοδο ηχου στο pc στην hdmi και υστερα συνδεσε την οπτικη ινα μεταξυ tv + logitech.
Lογικα, θα ακους 5.1 ηχο dolby digital στο logitech, αλλα μονο στερεοφωνικο ηχο απο ταινιες οπου εχουν DTS 5.1

Δυστυχως στο δικο σου setup δεν γινεται κατι αλλο. Το να χασεις το 5.1dts οπου ειναι οι πιο πολλες ταινιες δεν ξερω εαν ειναι προτιμητεο, απο το να αλλαζεις την εξοδο ηχου καθε φορα απο το pc.

Re: Απάντηση: Έξοδος ήχου από HDMI στη ΤV και optical σε Logitech Z5500.

Αναλυτικότατος,κατατοπιστικότατος.άψογος.
Σε ευχαριστώ πολύ θα το δοκιμάσω.