Έξοδος μέσω ομοαξονικού από Pace 831

spyrosrotary

New member
2 February 2012
73
Καλησπερα.Εχω εγκαταστησει την Nova με τον HD831 δεκτη.Στην κεραια στην ταρατσα εχω εναν διακλαδωτη και απο τις 3 εξοδους που βγαζει στην μια εχω και ενα splitter 1:2.Το θεμα τωρα ειναι οτι στην τηλεοραση που εχω τον δεκτη,θελω το καλωδιο της κεραιας που ερχεται απο την εξοδο του διακλαδωτη να το κανω να δινει εικονα απο το rf out του δεκτη σε ολες τις τηλεορασεις. Υπαρχει μεικτης εχει 2 εισοδους UHF για να "παντεψω" μεσα στα καναλια της Digea και το αναλογικο του δεκτη ετσι ωστε μεσα στο σημα που θα κατεβαινει απο την κεραια να εχει και το αναλογικο της NOVA.Ειναι ο σωστος τροπος αυτος με τον μεικτη?Μπορει να γινει η δουλεια και με ενα απλο splitter?Παραθετω κι ενα απλο σχεδιο που εχω στο μυαλο μου για να σας δειξω τι θελω να κανω.Να σημειωσω οτι δεν με ενδιαφερει προς το παρον η TV που δεν θα παιρνει σημα απο την κεραια για τα ψηφιακα και γι αυτο θελω να χρησιμοποιησω το ομοαξονικο για την εξοδο απο τον δεκτη(καποια στιγμη αργοτερα ισως με combiner το διορθωσω).

Attachments

• 001.jpg
    001.jpg
    34.2 KB · Views: 104
Last edited:
Δοκιμασα να βαλω στην εισοδο του διαχωριστη στην ταρατσα μονο την εξοδο απο τον δεκτη και τελικα ειδα οτι η καλυτερη ποιοτητα που επιασα ηταν στο uhf 25 αλλα ειχε αρκετα χιονια και δεν προχωρησα στην διαδικασια να το μιξαρω μεσα στην κεντρικη κεραια γιατι ηταν αρκετα ενοχλητικο το σημα.Η ερωτηση μου τωρα ειναι αν θα δω διαφορα,αν χρησιμοποιησω ενισχυτη γραμμης μετα την εξοδο του δεκτη,ετσι ωστε να πηγαινει το σημα στην ταρατσα με περισσοτερα db και μεχρι να διαμοιραστει παλι στις τηλεορασεις μηπως κερδισω κατι σε ποιοτητα.Εχει καποιος εμπειρια απο τετοια εγκατασταση?Λογικο ειναι που ειχα τοσες απωλειες,αφου απο τον δεκτη μεχρι και τον διαχωριστη ειναι περιπου 20 μετρα και για επιστροφη εχει περιπου αλλα τοσα!!!Απλα φοβαμαι μην παω κι αγορασω ενισχυτη γραμμης και τελικα δεν μου δουλεψει...

Φίλε αυτό θέλω να κάνω και εγω σπίτι μου το οποίο δεν έχω δοκιμάσει ακόμα.
Η εγκατάσταση είναι σχεδόν σαν την δικιά σου. Aυτό που θέλω να δοκιμάσωείναι την έξοδο του RF απο τον PACE να την βάλω απευθείας στην είσοδο της πρίζας για να δώ αν θα πάει ανάποδα(δηλαδή RF OUT PACE -->Πρίζα TV4).
Το δοκίμσες αυτο? Αν δεν κάνει τίποτα φάντάζομαι πρέπει να πάς και εσυ και εγώ σε ενισχυτη γραμμής.

Εσύ λογικά έχεις κεντρική κεραία η οποία καταλήγει σε πρίζες μέσα στο σπίτι. Δεν ξέρω αν σου δουλέψει γιατί εξαρτάται αν η πρίζα είναι διευλεσης ή τερματική. Εγώ τώρα θέλω να δοκιμάσω αν βάλω ενισχυτή γραμμής αν θα καθαρίσει το σήμα από τον pace γιατί το μήκος των καλωδίων είναι μεγάλο και οι τηλεοράσεις 3.