Εξοπλισμός για λήψη DIGEA

Tricky78

New member
30 July 2024
2
Καλησπέρα παιδιά,

Σε χωριό του Πηλίου, η DIGEA δεν παρέχει επίγειο σήμα καναλιών (τσέκαρα και το site τους) ενώ internet έχω απο 5G Router με extra data sim (οπότε δε θέλω στην παρούσα φάση να μπλέξω με IPTV)

Θέλω να πιάσω τα ελεύθερα ψηφιακά της DIGEA / ΕΡΤ και προσπαθώ να δω τι θα χρειαστώ απο εξοπλισμό (πέρα απο την υπάρχουσα καλωδίωση επίγειας λήψης του σπιτιού).

Σε πρώτη φάση θα συνδέσω μόνο την τηλεόραση στο σαλόνι αλλά θέλω να μπορώ να συνδέσω και στην κρεβατοκάμαρα. Απο αυτό εξαρτάται τo πόσες εξόδους θα έχει το LNB ?

Εχω δύο τηλεοράσεις Toshiba με ψηφιακό δορυφορικό δέκτη αλλά δε βρήκα δυνατότητα καταχώρησης BISS κωδικών. Οπότε μάλλον θα χρειαστώ και αποκωδικοποιητή. Οι φθηνοί (πχ EDISION PICCO S2 PRO WIFI) έχουν διαφορές στην ποιότητα λήψης απο τους ακριβότερους ? Οι αποκωδικοποιητές (ΚΑΟNMEDIA NS1110H ή TECHNICOLOR DSI810H / πιάτα που δίνουν με το Cosmote TV είναι συμβατοί με τη δουλειά που θέλω ?

Πιάτο , τι διαμέτρου και υλικού ? Σκεφτόμουν αυτό (23 ευρώ) : https://astrasat.gr/product/δορυφορική-κεραία-arli-80cm-λευκό/ , το πιάτο λέει είναι απο ανοξείδωτο ατσάλι.

Προσπαθώ να μείνω χαμηλά στο κόστος γιατί στο μέλλον ίσως βάλω σταθερή σύνδεση internet οπότε θα τα γυρίσω όλα μέσω ip/web

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά ,
Βασίλης

Το πιάτο είναι μια χαρά,όπως και ο Edission που αναφέρεις.
Οι αποκωδικοποιητές που δίνουν οι πλατφόρμες δεν κάνουν για αυτήν την δουλειά οπότε τους ξεχνάς.
Πάρε εξαρχής και ένα διπλό LNB και θα είσαι εντάξει.