Εξοπλισμός για μετατροπή VHS κασσετών σε DVD

petros32

Senior Member
27 January 2007
437
Περιστέρι/Αττική
Παιδιά, ενδιαφέρομαι να μάθω από τα πιο έμπειρα μέλη του forum πάνω σε αυτό το θέμα, τι εξοπλισμό χρειάζομαι για να μετατρέψω κάτι μικρές - βιντεοκάμερας- κασσέτες VHS σε DVD.

Αρχικά θα σας πω ότι ο VHS Cassette Player υπάρχει (μια παλιά βιντεοκάμερα που δέχεται μικρές κασσετούλες τις οποίες θέλουμε να κάνουμε DVD) και διαθέτει εξόδους RCA εικόνας και ήχου.

Από τη στιγμή που το βίντεο της κάθε κασσέτας έλθει σε ψηφιακή μορφή στο PC μου ως αρχείο ξέρω τι πρέπει να κάνω (ConvertXtoDVD κτλ)

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η συσκευή με την οποια θα εισέλθει το αναλογικό σήμα (μέσω RCA καλωδίων εικόνας και ήχου) στο PC.

Έχετε να προτείνετε κάποια συσκευή/καλώδιο για αυτή τη δουλειά;
Σκέφτομαι να το κάνω με ένα απλό TV Tuner, αλλά δε τους έχω εμπιστοσύνη όσον αφορά την ποιότητα (θέλω όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση εικόνας και ήχου), άσε που θέλουν και πολλές ρυθμίσεις/είναι μπελάς στον τομέα της εισόδου του ήχου στην σχετική PCI tv tuner Κάρτα.

Ακούω τις προτάσεις σας!
Ψάχνω για κάτι όσο το δυνατόν πιο οικονομικό (ειδάλλως μπορώ να στείλω τις κασσέτες σε κάποιο κατάστημα που κάνει αυτή τη δουλειά).

Ευχαριστώ για το χρόνο σας,
-petros

Πέρα του ότι δε μπορώ να βρω κάποια σελίδα με τα χαρακτηριστικά του για να καταλάβω και τι ακριβώς είναι, μάλλον δεν κυκλοφορεί πια στην αγορά. :ADFADF1:

Πριν κανα μηνα αγορασα απο το lidl ενα πακετο με μια μικρη συσκευη usb, σχετικα καλωδια και software για να μετατρεψω καποιες δεκαδες VHS κασσετες που εχω απο παλια. Κοστιζε 20 ευρω. Θα ενημερωσω αυτο το thread οταν τελικα το χρησιμοποιησω.

Τελικά παιδιά, χρησιμοποιώ ένα παλιό μου TV Tuner της Avermedia για είσοδο εικόνας στο PC.
Αγόρασα και ένα ποιοτικό καλώδιο s-video και όλα καλά! Μηδαμινές απώλειες στο τελικό βίντεο!
Ως πρόγραμμα εγγραφής σας συστήνω ανεπιφύλακτα το Cyberlink PowerDirector 9.
Το μόνο θέμα που αντιμετώπισα ήταν με την ένταση του ήχου, η οποία ήταν πολύ δυνατή και αναγκάστηκα να μειώσω σχεδόν στο πιο χαμηλό την ένταση από το control panel των windows (τον ήχου τον εισάγω από το line in της onboard κάρτας ήχου μου).

Έχοντας δοκιμάσει και το pinnacle για μετατροπή VHS σε DVD (σε PC) ...
κατέληξα στην αγορά ενός standalone VHS -> DVD recorder της LG... (αγορά γύρω στα 200+ ευρώ με το ΦΠΑ) η ποιότητα μετατροπής είναι εκπληκτική πραγματικά (ήχος - εικόνα) (για δεδομένα VHS DVD)....
καθόσον δεν έχω απώλειες ...
με το pinnacle στο capturing είχα κάποια θέματα...
Φυσικά η αγορά ανεξάρτητης συσκευής για εμένα ήταν αναγκαία καθόσον είχα 100+ VHS κασέτες από κάμερα που ήθελα να μετατρέψω...
ΔΕΝ μετάνιωσα καθόλου την αγορά της συσκευής... και όχι τίποτε άλλο ... κάνω τη μετατροπή σε DVD και μετά κάνω import το DVD στο PC και κάνω ότι κοψίματα ή ενώσεις θέλω (βάζω και τίτλους κλπ)...

Re: Απάντηση: Εξοπλισμός για μετατροπή VHS κασσετών σε DVD

ΔΕΝ μετάνιωσα καθόλου την αγορά της συσκευής... και όχι τίποτε άλλο ... κάνω τη μετατροπή σε DVD και μετά κάνω import το DVD στο PC και κάνω ότι κοψίματα ή ενώσεις θέλω (βάζω και τίτλους κλπ)...

Και εγω διευκολυνθηκα αφανταστα στη μετατροπη με το standalone DVD recorder.
Αρχικα μεταφερεις τα παντα (η οσο χωραει) στο σκληρο του DVD recorder,
μετα κανεις το μονταζ επι του σκληρου δημιουργωντας στην ουσια τo περιεχομενο
του καθε DVD disc ξεχωριστα, και τελος βαζεις τα δισκακια και κανεις τις εγγραφες.

Καλησπέρα και συγνώμη αν γράφω σε λάθος thread.
Προσπαθώ κι εγώ να μετατρέψω παλιές κασέτες, μόνο που η πηγή μου είναι πολύ παλιά (βιντεοκάμερα του 1986) και η μόνη έξοδος που έχει είναι μια στρογγυλή με 9 τρύπες (θηλυκο).
Δεν ξέρω που να βρω αντίστοιχο καλώδιο που να μπαίνει εκεί και να βγάζει σε rci.

Αν ξέρει κάποιος να βοηθήσει θα ήμουν ευγνώμων...

Καλησπέρα.
Χρειάζεστε βύσμα DIN to RCA
cabsvd022.jpg

Eύκολα βρίσκεται στα καταστήματα ηλεκτρονικών.

Last edited:
Re: Απάντηση: Εξοπλισμός για μετατροπή VHS κασσετών σε DVD

Οι VHS που έχω είναι γραμμένες σε LP , δηλαδή στις 4ωρες VHS έχω γράψει μέχρι και 7,5 ώρες movies από videocamera. Θέλω σε παρακαλώ να μου βεβαιώσεις αν το: LG RC897T DVD Recorder/VCR Combination - Product Review and Rating[/B], που έχεις και χρησιμοποιείς μπορεί να μετατρέψει τις συγκεκριμένες VHS σε DVD.
Άν ναι, θα ήθελα να μου συστήσεις και τρόπο ή κάποιο κατάστημα αγοράς του.

Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα η συγκεκριμένη απάντηση στην ερώτηση, τελικά τι έκανες;

Δεν χρειάζεσαι combo drive. Έχω ένα DVD recorder με σκληρό δίσκο της Sony και το έχω χρησιμοποιήσει για να μεταγράψω δεκάδες βιντεοκασέτες. Συνδέεις το κίντρινο-κόκκινο-άσπρο στην αντίστοιχη είσοδο του recorder, επιλέγεις την είσοδο αυτή και πατάς το PLAY στην κάμερα και το RECORD στο dvd recorder. Αυτό είναι όλο. Μπορείς να κάνεις και το σχετικό editing όταν τελειώσεις την αντιγραφή στον σκληρό δίσκο, αφαιρώντας κομμάτια, ενώνοντας ταινίες ή κόβοντας σε ανεξάρτητα κεφάλαια. Όταν τελειώσεις κι αυτή τη φάση μεταγράφεις από τον σκληρό στο dvd.
Εναλλακτική λύση αν έχεις υπλογιστή είναι μια κάρτα video-in. Έχω και μια τέτοια της Pinnacle και είναι φτηνή. Η διαδικασία είναι η ίδια.

Να αναφέρω ξανά ότι όταν έκανα capturing σε υπολογιστή με το pinnacle η ποιοτητα δεν ηταν τόσο καλη οσο στο standalone...προφανως θεμα codecs...