Εξωτερικη καρτα ηχου usb.

xaris296

New member
2 December 2013
7
Καλησπερα! Θελω να παιζω μουσικη στο σπιτι απο το laptop αλλα χανω πολυ σε ποιοτητα και ενταση και θα ηθελα τη γνωμη σας για μια σχετικα φθηνη λυση, μια εξωτερικη usb καρτα ηχου! Δεν με ενδιαφερει τοσο η ποιοτητα αλλα οσο η ενταση γιατι σε αυτο το θεμα αντιμετοπιζω ποιο πολυ προβλημα. Θελω να ρωτησω, τη δουλεια μου την κανω και με μια sound blaster play ή πρεπει να παω πχ σε prodigy cube για να δω διαφορα? τιμες 25 και 70 ευρω αντιστοιχα! Το συστημα μου ειναι:

AV: ONKYO TX-NR609
HXEIA: BOSE ACOUSTIMAS 10
LAPTOP: ASUS K53S
DJ CONTROL : HERCULES
[h=1][/h]

Όταν λες η ένταση;
Λίγο πολύ οι κάρτες τα ίδια βγάζουν στην έξοδο,η ένταση εξαρτάται από την υπόλοιπη αλυσίδα.
Οσο για την ποιότητα,ανάλογα με την κάρτα θα είναι και η ποιότητα.
Περίγραψέ μας λίγο ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα σου.

Οταν παιζω απευθειας mp3 απο τη θυρα usb του ενισχυτη ακουγετε πολυ ποιο καλα και δυνατα, θελω αυτο ακριβως το αποτελσμα και απο το pc (και καλυτερα αν γινεται)

Ποιο player χρησιμοποιείς για αναπαραγωγή;
Πρέπει βέβαια να ξέρεις πως όλα τα αρχεία δεν είναι γραμμένα στην ίδια ένταση,πιστεύω πως δοκίμασες με το ίδιο αρχείο.

virtual dj επειδη εχω τον μηκτη hercules και δεν θελω να παει στραφι. Ναι το ιδιο αρχειο εβαλα και στο pc. Δηλαδη να καταλαβεις με ενταση 70/100 απο το usb του ΑV δεν το αντεχεις ευκολα ενω απο το pc πρεπει να βαλω 85/100 την ενταση!

Απάντηση: Re: Εξωτερικη καρτα ηχου usb.

virtual dj επειδη εχω τον μηκτη hercules και δεν θελω να παει στραφι. Ναι το ιδιο αρχειο εβαλα και στο pc. Δηλαδη να καταλαβεις με ενταση 70/100 απο το usb του ΑV δεν το αντεχεις ευκολα ενω απο το pc πρεπει να βαλω 85/100 την ενταση!

Λογική ακούγεται η διαφορά.
Πάντως μην περιμένεις μεγαλύτερη ένταση με άλλη κάρτα,μικρή θα είναι η διαφορά.
Αν έπαιζες με άλλο πρόγραμμα,foobar πχ,θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις την προενίσχυση που έχει για να δώσεις ένα μικρό boost.
Το VDJ δεν το γνωρίζω,ψάξε όμως για κάποια ανάλογη ρύθμιση.

Προτείνω πρώτα από όλα δοκιμή να δεις αν σε βολεύει.
Επίσης προτείνω δοκιμή και με flac αρχεία της προκοπής εκτός των mp3 για βελτίωση στην ποιότητα.
Και μετά βλέπεις κι όλα τα όλα τα άλλα.

Re: Απάντηση: Εξωτερικη καρτα ηχου usb.

δοκιμασα το foobar, μπορω να πω οτι δε με βολευει καθολου! δοκιμασα την συνδεση απο pc σε av με hdmi μπορω να πω οτι ειναι καλυτερος ο ηχος, και μπορει να μην χρειαζομαι καρτα ηχου! Απλα αυτο που δεν ξερω ειναι αν μια απλη καρτα ηχου εχει προενισχυση?