Εξωτερικό βάψιμο σπιτιού...

zavara

Senior Member
1 May 2007
660
Καλησπέρα

Όπως λέει κι ο τίτλος,ετοιμαζόμαστε για βαψίματα.Βλέπω διάφορα υλικά και τύπους χρωμάτων,σιλικονούχα-ελαστομερή και τα γνωστά ακρυλικά.Εχει χρησιμοποιήσει κάποιος κάτι απ'τα δυο πρώτα;

Απ'όσο ρώτησα η τιμή ανεβαίνει σε σχέση με τα απλά ακρυλικά 20 με 30%.Αξίζουν τη διαφορά;

Απο προσωπικη πειρα, για εξωτερικο βαψιμο, τα σιλικονουχα αξιζουν την διαφορα, και με το παραπανω. Εχουν σιγουρα διπλασια ανθεκτικοτητα, στις κακες συνθηκες υγρασιας-ηλιου.
Ειδικα το ελαστομερες ειναι το κατι αλλο.
Με αυτο εχω βαψει τοιχο γεματο με τριχοειδεις ρωγμες, και απο πανω τον περασα σιλικονουχο. Ο τοιχος παρ'οτι μαστιζεται απο βροχη και βαρδαρη, μετα απο πεντε χρονια δεν εχει παθει απολυτως τιποτα, και ειναι σαν καινουργιος.
Οταν βρεχει το νερο γλυστραει επανω στο τοιχο, και δεν κραταει ουτε ιχνος υγρασιας.
Φανταζομαι ομως οτι το ελαστομερες θα βγει πολυ ακριβο για να περασεις ολοκληρο σπιτι, γιατι οταν βαφεις, ουτε καταλαβαινεις για ποτε τελειωνει το πεντακιλο.
Και απο οτι θυμαμαι ελαστομερες και σιλικονουχο το θελουν το ασταρακι τους, και ειδικα το ελαστομερες.

Mπορεί να ξαναβαφτεί έπειτα από χρόνια το ελαστομερές ή θα αρχίσει να ξεφλουδίζει άραγε,με ότι αυτό συνεπάγεται...?

Αυτη ειναι μια καλη ερωτηση, και εχω και εγω την ιδια απορια.
Το ελαστομερες χαριζει μια πολυ ωραια γιαλιστερη επιφανεια, αλλα υποθετω οτι προοριζεται για προβληματικους σοβαδες.
Για κανονικα βαψιματα, το σιλικονουχο νομιζω οτι ειναι αρκετο.

Καλημέρα, σε ότι αφορά το εξωτερικό βάψιμο, προσέχουμε να επιλέξουμε τα καλύτερα δυνατά υλικά, να διαβάσουμε - ρωτήσουμε προσεκτικά πως ακριβώς θα εκτελέσουμε την εφαρμοργή.
Τα ελαστομερή χρειάζονται ειδική προεργασία, πολύ καλό καθαρισμό της επιφάνειας να αφαιρεθούν τυχόν υγρασίες, απευθύνσου σε κάποιον που γνωρίζει περισσότερα.