Εξωτερικος δισκος

mr_rebelos

Μέλος Σωματείου
10 July 2006
11,510
Κερατσίνι
Αποφασισα να αγορασω εναν εξωτερικο δισκο 1 τερα. Η χρηση του θα ειναι κυριως για mp3.
Ερωτηση α. Εχω δει μοντελα με εναν δισκο και εχω δει μοντελα με 2 δισκους σε raid. Τι ειναι καλυτερο να προτιμησω?
Ερωτηση β. Το htpc μου εχει usb2. Υποστιριζει και sata αλλα δεν ξερω αν υπαρχει ανταπτορακι για χρηση σε εξωτερικο.Ουτε γνωριζω αν θα με οφελησει σε κατι αυτο βεβαια. Υπαρχει βεβαια και δικτιο στο σπιτι αλλα δεν νομιζω να προσφερει τιποτα στην περιπτωση μου. Παλι σε αυτη τη περιπτωση τι να προτιμησω?

Τελος αν γνωριζει καποιος καταστημα με οικονομικες τιμες ας μου υποδειξει καποιο.

Ευχαριστω.

Καλημέρα!

Απάντηση α: Καλύτερα με έναν δίσκο. Λιγότερες (στατιστικά) πιθανότητες να χάσεις τα δεδομένα σου από αστοχία υλικού.
Απάντηση β: Καλύτερα να επιλέξεις κάποιο μοντέλο με σύνδεση eSATA εκτός της USB. Μπορείς να βρεις στα καταστήματα ειδικό bracket που μετατρέπει μια από τις SATA θύρες της μητρικής σου σε εξωτερική SATA. Το πλεονέκτημα του eSATA είναι η τριπλάσια+ ταχύτητα, σε σχέση με το USB.

Όσο για κατάστημα, βρες πρώτα μοντέλο, και μετά πέρνα από το www.skroutz.gr για ψάξιμο.. -bye-

Απάντηση: Re: Εξωτερικος δισκος

Not bad... :smile:

Λογικά θα σε "κρατήσει" για κανα-μήνα.. -bye-

Μπά... έχω προοδεύσει... Μιά βδομάδα το πολύ..
icon12.gif
icon10.gif
icon10.gif

Απάντηση: Re: Εξωτερικος δισκος

Καλημέρα!

Απάντηση α: Καλύτερα με έναν δίσκο. Λιγότερες (στατιστικά) πιθανότητες να χάσεις τα δεδομένα σου από αστοχία υλικού.
Απάντηση β: Καλύτερα να επιλέξεις κάποιο μοντέλο με σύνδεση eSATA εκτός της USB. Μπορείς να βρεις στα καταστήματα ειδικό bracket που μετατρέπει μια από τις SATA θύρες της μητρικής σου σε εξωτερική SATA. Το πλεονέκτημα του eSATA είναι η τριπλάσια+ ταχύτητα, σε σχέση με το USB.

Όσο για κατάστημα, βρες πρώτα μοντέλο, και μετά πέρνα από το www.skroutz.gr για ψάξιμο.. -bye-

Δημητρη σε ευχαριστω.