Εξωτερικός σκληρός για capture.

krokodilos

Established Member
26 February 2008
193
Έχει κανεις να προτείνει εξωτερικό σκληρό δίσκο για editing; Θα τον συνδέσω στο macbook μου, και λόγω hd ψάχνω για σύνδεση firewire , χωρητικότητας 500gb και άνω .
Έχω βρει στο e-shop κάποια μοντέλα της western digital αλλά μου φαίνονται ακριβούτσικα.

Έπίσης εξωτερικός 2,5" με σύνδεση firewire υπάρχει ; γιατί θα με βόλεβε και στην μεταφορά

Απάντηση: Re: Εξωτερικός σκληρός για capture.

Aυτός είναι πολύ σούπερ και πολύ γρήγορος....και φορητός!

LaCie Rugged Hard Disk, FireWire 800, FireWire 400 & Hi-Speed USB 2.0
320GB 7200 rpm

http://www.lacie.com/ie/products/product.htm?pid=11135

Υπάρχει και 500 αλλά όχι 7200 rpm

Οντως είναι super!!!!:a0210:

Kαι εδώ με δόσεις... 228..euro x3 234e x6 241e .....
http://www.alphami.com/show_product.php?prodcod=301438&PHPSESSID=gkosr0cm97buuo96h37255dvl5

Last edited:
σύνδεση firewire , χωρητικότητας 500gb και άνω .

σορρυ αλλα το μπερδευεται το παλικαρι , αφου το λεει ξεκαθαρα 500gb και ανω , τι του ποσταρεται για 320 gb :BDGBGDB55:

Επειδή τον θέλω για αποθήκευση-επεξεργασία video , πιστεύω κάτω απο 500gb δεν αξίζει.
Μάλλον σε passport της WD θα πάω.
mikrosgr αυτός που πόσταρες στις πόσες στροφές δουλεύει; δεν βλέπω να το γράφει κάπου στο eshop.

σορρυ αλλα το μπερδευεται το παλικαρι , αφου το λεει ξεκαθαρα 500gb και ανω , τι του ποσταρεται για 320 gb :BDGBGDB55:

Eχεις δίκαιο τώρα το πρόσεξα....:BDGBGDB55::antlers::guitarist:

WD θα έπερνα μόνο για οικονομικούς λόγους.
Αν δουλεύεις βίντεο σε εξωτερικό δίσκο, και ειδικά HD τότε δες μια λύση της LaCie. Φορητός,RAID 0,fw-powered και αθόρυβος.
Μετά υπάρχει καi η λύση της Sonnet

Aλλιώς πάρε 320 στις 7200 και με το νέο έτος θα έρθουν και οι 500 στις 7200.

Έχεις MacBook το απλό ή το Pro?

Το απλό (το άσπρο) με μια fw.
Ο τελευταίος που πήρα και τον έχω στο pc είναι 320gb και γεμίζει πολύ γρήγορα και δεν θέλω να με απασχολεί τόσο συχνά το τι να διαγράψω και τι όχι .

Απάντηση: Re: Εξωτερικός σκληρός για capture.

mikrosgr αυτός που πόσταρες στις πόσες στροφές δουλεύει; .

κατεβασε αυτο , να δεις ολες της λειτουργιες για τον wd 500 firewire + usb , δεν γραφει παντος τιν rpm του δισκου , ομως με την βοηθεια του google βρηκα οτι ειναι στης 5400 .

http://www.wdc.com/en/library/aag/4178-705010.pdf

αλλιως περιμενε μεχρη το νεο ετος να παρεις τα pasport σε 7200 rpm ( οπως λεει ο καλος φιλος του forum Νίκος Καλ :grinning-smiley-043 )

Φίλε μου, εφόσον δουλεύεις βίντεο τότε πρέπει να αγοράσεις firewire στις 7200 κ σε μέγεθος όσο μεγαλύτερο γίνεται, όσο δλδ αντέχει η τσέπη σου.
Αν δεν βιάζεσαι, περίμενε για wd...

Κοιτα, εγω εχω το Macbook Pro, kai μολις πηρα τον passport 500GB usb 2.
Αντεχει να κανεις capture σε hdv format αλλα ζοριζεται λιγο και στο playback.
Αν το προβλημα σου ειναι ο ογκος, τοτε δυστυχως δεν υπαρχει κατι σε 7200 και 2.5".

Για το MacBook Pro υπάρχουν και express card eSata controllers, όπου μπορείς να βάλεις ένα 500άρι σε ένα κουτάκι eSata/USB που κάνει κάνα 20άρικο και θα έχεις τις κορυφαίες επιδόσεις.