εξωτερικος σκληρος: Προβλημα

dimitris84

AVClub Addicted Member
2 September 2006
1,552
Αθήνα
παιδια πριν απο κανα μηνα ειχα αγορασει εναν εξωτερικο σκληρο και συγκεκριμενα τον store and save 3500 της packard bell!

πριν μιση ωρα περιπου καταφερα και τον εριξα κατω 2 φορες συνεχομενες!απο εκεινη την στιγμη παπαλα ο δισκος, αναβει οταν ειναι στο ρευμα και παιρνει στροφες αλλα οταν παει να διαβασει η βελονα ακουγεται να πηγαινει περα δωθε και να μην κανει τιποτα!

δεν μπορω να τον παω στο καταστημα που τον πηρα επειδη για οτιδηποτε χρειαζεται επισκευη θελουν αποδειξη αγορας (την εχω πεταξει).

εχει ιδεα κανεις σας κανα online καταστημα που να κανει τετοιες επισκευες?

ευχαριστω παιδια!!!

Re: Απάντηση: εξωτερικος σκληρος: Προβλημα

Είσαι σίγουρος ότι επισκευάζεται;

θελω να πιστευω πως ναι! αλλα δεν ξερω να σου πω!

υποθετω πως αν εχει σπασει για παραδειγμα η βελονα του οτι μπορει να την αλαξουν

δεν ψαχνω για Ελλαδα μιας και δεν ειμαι εκει!

απλα ελεγα μηπως ειχε κανεις υποψη του καποια εταιρια online για να τον στειλω για επισκευη!

δεν ψαχνω για Ελλαδα μιας και δεν ειμαι εκει!

απλα ελεγα μηπως ειχε κανεις υποψη του καποια εταιρια online για να τον στειλω για επισκευη!

Εάν δεν έχεις μέσα δεδομένα που πρέπει πάση θυσία να ανακτήσεις, μην το σκέφτεσαι καν. Το κόστος είναι πολύ μεγάλο.

Αν θέλεις να δοκιμάσεις, ψάξε για hard disk data recovery στο google.

ακριβως εχω πραγματα που πρεπει οπωσδηποτε να ανακτησω!

ψαχνω και γω στο google!

ευχαριστω ρε Μητσο

πιστευω, μαλλον ελπιζω (χωρις να ειμαι ειδικος) οτι ειναι απλα ενα mechanical failure και οτι επισκευαζεται

Last edited:
ακριβως εχω πραγματα που πρεπει οπωσδηποτε να ανακτησω!

ψαχνω και γω στο google!

ευχαριστω ρε Μητσο

πιστευω, μαλλον ελπιζω (χωρις να ειμαι ειδικος) οτι ειναι απλα ενα mechanical failure και οτι επισκευαζεται

Δεν υπάρχουν εταιρείες που επισκευάζουν δίσκους, δεν αξίζει σε καμιά περίπτωση, και εκτός αυτού, είναι η τεχνολογία σκληρών δίσκων είναι πλέον μαζεμένη σε ελάχιστους κατασκευαστές. Το πρωτόκολλο που ακολουθείται είναι η κατά το δυνατόν ανάκτηση όλων των δεδομένων και η απόσυρση του δίσκου.

www.ontrack.com

Οι παλιότεροι και οι καλύτεροι...

Απάντηση: Re: εξωτερικος σκληρος: Προβλημα

Το πρωτόκολλο που ακολουθείται είναι η κατά το δυνατόν ανάκτηση όλων των δεδομένων και η απόσυρση του δίσκου.

www.ontrack.com

Και δυστυχώς αυτή η ανάκτηση πληρώνεται πολύ ακριβά.

Δεν υπάρχουν εταιρείες που επισκευάζουν δίσκους, δεν αξίζει σε καμιά περίπτωση, και εκτός αυτού, είναι η τεχνολογία σκληρών δίσκων είναι πλέον μαζεμένη σε ελάχιστους κατασκευαστές. Το πρωτόκολλο που ακολουθείται είναι η κατά το δυνατόν ανάκτηση όλων των δεδομένων και η απόσυρση του δίσκου.

www.ontrack.com

ευχαριστω!δυστηχως τα λαθη και οι απροσεξιες πληρωνονται!
θα κανω ενα request στο ontrack που ειπες να δω τι θα μου πουν!

ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια!

Οι τιμές τους ξεκινάνε από minimum 600 ευρά. Εάν τον έριξες και ακούς την κεφαλή τότε κατά 99% το ξεχνάς. Δοκίμασε ένα τελευταίο και εάν δεν γίνει τίποτα τότε μόνο Ontrak. Ουσιαστικά αυτοί βγάζουν τις πλάκες του δίσκου σε clean room και τις διαβάζουν κατευθείαν.
Αυτό που θα δοκιμάσεις είναι:
Βάλε τον σκληρό σε μια σακούλα πλαστική που είναι για το φαγητό ή μέσα σε ένα τάπερ. Βγάλε τον αέρα όσο μπορείς από την σακούλα. Μετά ασε τον σκληρό στον καταψύκτη (δεν σε δουλεύω αλήθεια λέω) όλο το βράδυ. Το πρωί με το που τον βγάλεις κάρφωσε τον στο PC και δες μήπως παίξει. Εάν ναι θα έχεις το πολύ 20 με 30 λεπτά. Δουλεύει σπάνια αλλά είναι μια λύση πριν το ξήλωμα του πορτοφολιού.
Καλή τύχη φίλε μου.

Εάν δούλευε (διάβαζε) όταν τον έριξες κάτω, δύσκολα τα πράγματα. Αυτό που θα βόλευε στην περίπτωσ'η σου είναι να τον ανοίξεις να δείς τί δίσκο έχει μέσα στο κουτί, να βρείς έναν που δουλεύει (του κουτιού ή μεταχ. ) ίδιο ακριβώς, και να μεταφέρεις τα πλάτερς του παλιού στον νέο. Δύσκολο αν δεν έχεις σχέση αλλα όχι και τόσο. Προσοχή στην σκόνη όταν είναι ανοιχτοί.

Επισης αν δεν καταφερεις να κανεις τιποτα με καμμια μεθοδο και πριν το πεταξεις
pm με να σου δωσω το τηλεφωνο καποιου που μπορει να κανει κατι μονο για την ανακτηση δεδομενων.

Ο υπολογιστής αναγνωρίζει τον δίσκο? ή δεν τον βλέπει καθόλου?
Από την στιγμή που δεν τίθεται θέμα εγγύησης, δοκίμασε να ανοίξεις την θήκη και βγάλε τον δίσκο. Ίσως να
έπαθε βλάβη το κύκλωμα απο IDE σε USB η SATA σε USB της θήκης(ανάλογα τη συνδεσμολογία είναι ο δίσκος).
Ίσως ακόμη να μην πατάει καλά το καλώδιο τροφοδοσίας εσωτερικά του δίσκου μετα το πεσιμο.
Σύνδεσε τον στη μητρική σκέτο και πες δες αν δουλέψει.

1000 signwmi gia ta greeklish! grafw apo allou!

o diskos otan epese douleue kai apo tote den ksanadoulepse! pairnei strofes kanonika otan einai sto reuma alla den ton diabazei oute ton anagnwrizei to laptop!

ton anoiksa afou etsi kai alliws i egiisi den isxuei stin periptwsi mou kai auto poy eida einai oti i belona apla paei pera dw8e san na einai xalasmeni (lew xalasmeni epeidi exw dei anoixto skliro pws douleuei i belona tou)

eyxaristw gia tis apantiseis sas!!!

Όταν ξεκινάνε οι δίσκοι ψάχνουν να βρουν το track 0.
Ο δικός σου μάλλον μετά την τούμπα , δεν μπορεί να βρει
Το track 0 και ξαναπροσπαθεί.
Δοκίμασε το πρόγραμμα final data
Αλλιώς δες τα link σε προηγούμενο ποστ για τις εταιρείες
Που ασχολούνται με data recovery