Εξωτερικός σκληρός USB και LAN ταυτόχρονα

davidcas

New member
23 June 2009
83
Θέλω να βάλω στο σαλόνι έναν εξωτερικό δίσκο 1ΤΒ, NTFS, που να συνδέεται αφ' ενός στην τηλεόραση μέσω USB 2.0 και αφ' ετέρου με το δίκτυο (gigabit κατα προτίμηση) για να τον γεμίζω απο τον υπολογιστή που βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο. Φυσικά η πρόσβαση LAN και USB να μπορεί να γίνεται ταυτόχρονα.

Έχετε να προτείνετε κάτι δοκιμασμένο τόσο σε έτοιμη λύση με δίσκο, όσο και σε εξωτερική θήκη;

Ευχαριστώ

Καλησπερα. Λογικο το αιτημα, αλλα φοβαμαι οτι υπαρχει ενα θεμα (κρίνοντας και απο τα NAS που ειχα στο παρελθον)... Τα περισσοτερα τετοια κουτακια τρεχουν μια βασικη μορφη linux (σαν λειτουργικο συστημα, ωστε να επιτρεπεται η επικοινωνια μεσω δικτυου, ορισμος χρηστών και λοιπα) - και αρα χρησιμοποιουν μορφοποιησεις ex3 (ή καπως ετσι) και οχι NTFS, το οποιο και ανηκει στο γνωστο στρατοπεδο microsoft. Δεν εχω ιδεα τι το κανεις το ex3.... και θα αμφεβαλλα εαν το βλεπει η τηλεοραση...

Νομιζω οτι υπαρχουν και NAS με ενσωματωμενο Windows XP Embedded (αρα και NTFS), αλλα ειναι στην πολυ ακριβη ακρη της αγορας.

Επισης, τα 2 maxtor που ειχα στο παρελθον ειχαν Gigabit LAN και USB - που δουλευαν μονον για να συνδεσεις printer και αλλο backup δισκο πανω του- οχι για να εχεις προσβαση στο περιεχομενο. Απλα το αναφερω για να προσεξεις - το να λεει στο κουτι "USB" δεν σημαινει απαραιτητως οτι συνδεεται σαν εξωτερικος σκληρος.

Τελος, η οδυνηρη εμπειρια μου με δυο νεκρα Maxtor (εζησαν 2 χρονια με το ρολοι και τα δυο) και η πληρης αδυναμια ανακτησης των δεδομενων (βλεπεις, ex2/3 σε Raid απαιτει εξικειωση με linux).... με ωθει στο να μην συμβουλεψω κανεναν να αγορασει NAS εκτως και εαν ειναι linuxακιας ή πολυ μαγκας.

Συγγνωμη που δεν βοηθω πολυ - ελπιζω καποιος αλλος να εχει τη λυση. Απλα προσεξε πριν αγορασεις. Η πιο απλη αντιπροταση ειναι παλιο PC στη ντουλαπα/υπογειο με XP και remote desktop... αλλα και αυτο ειναι μπλεξιμο.

Τελικα, δεν παιρνεις δυο σκληρους του 1TΒ και να κανεις και backup? Αφηνεις τα καλωδια στις θεσεις τους και κουβαλας μονο τα κουτακια.

:FSGSFGS4:

Το πρόβλημα είναι απλό. Τo DLNA της samsung είναι για το αντρικό μόριο, δεν έχει ουτε καν FFW/RW, οπότε ο μόνος τρόπος να βλέπεις ταινίες αξιοπρεπώς είναι με τον δίσκο συνδεδεμενο μέσω USB ( μέσω του οποιου κάνει και FFW/RW και τα πάντα).

Τέλος πάντων θα βάζω και θα βγάζω το καλώδιο κάθε φορά που θα θέλω να τον γεμίζω, αλλα και πάλι δεν θα βλέπω τα δεδομένα απο το pc.

Δεν κάνουμε δουλειά... :mad: