Εύρεση boxid δέκτη Pace 831 HD

jojordan

Established Member
19 February 2012
164
Υπάρχει κάποιος τρόπος ανάλογος με αυτόν που επεξηγείται http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/87008-Κάρτα-ΟΤΕ-και-χρήση-σε-άλλους-δέκτες για τον δέκτη του πακέτου ΟΤΕ, και για το πακέτο της Nova δηλαδή ο υπολογισμός του boxid του δέκτη με βάση το card serial της κάρτας ???
Αν το post μου παραβαίνει τους κανόνες του forum παρακαλώ να διαγραφεί από τους διαχειριστές.

Δε χρειάζεται να το υπολογίσεις, το δείχνει στο μενού του (CSSN ή κάπως έτσι, δε το θυμάμαι τώρα ακριβώς). Χρησιμοποιείται στην εντολή INS50 που ενεργοποιεί το pairing mode στην κάρτα. Αν η κάρτα είναι όντως παντρεμένη με το συγκεκριμένο δέκτη, τότε απαντά 16 bytes payload που λογικά έχουν να κάνουν με την επιλογή του post process κλειδιού. Τα 16 bytes παραπέμπουν σε 3DES 112bit ή AES-128 αλγόριθμο.

Last edited:
Ευχαριστώ Πάνο για την απάντηση. Συνεπώς είναι σωστό να υποθέσω ότι οι κάρτες έρχονται "prepaired" και με την ins50 γίνεται ο έλεγχος εάν η συγκεκριμένη κάρτα βρίσκεται στο παντρεμένο της δέκτη ???
Η απάντηση στην ins50 είναι πάντα η ίδια ??

Όχι δεν έρχονται pre-paired. Παντρεύονται με ένα emm που στέλνει ο πάροχος. Η κάρτα που θα παντρευτεί με ένα συγκεκριμένο δέκτη, στο ins50 απαντάει πάντα το ίδιο. Αν παντρευτεί με άλλο δέκτη - άρα με άλλο boxid - μετά θα απαντάει διαφορετικά.

Αυτό το emm εκμεταλεύονταν τον πρώτο καιρό όσοι "ξεπάντρευαν" τις κάρτες. Ήταν τόσο απλό όσο να μπλοκάρεις αυτό το emm. Μετά φυσικά τα πράγματα άλλαξαν.

Άρα αν καταλαβαίνω σωστά, ακόμα κι αν κάποια κάρτα έχει παντρευτεί με ένα δέκτη-boxid μέσω του emm από τον πάροχο, αν στείλει ο πάροχος την κατάλληλη emm μπορεί η κάρτα να παντρευτεί με άλλον pace.

Ναι, και μάλιστα νομίζω μπορεί να είναι παντρεμένη ταυτόχρονα με περισσότερους από ένα δέκτες - νομίζω μέχρι 3. Βέβαια αυτό η Nova δε το δέχεται.

Τελικά δανείστηκα ένα pace 831 από ένα φίλο για λίγο και βρήκα ότι το boxid πράγματι υπάρχει σε 2 σημεία.
1. Στο πληροφορίες loader : Sec Chip nr : ......
2. Στο Γενικές Πληροφορίες : Decoder Pace..... ..... boxid
Και στις 2 θέσεις είναι φυσικά σε δεκαδική μορφή και θέλει μετατροπή σε hex.

Ναι, και μάλιστα νομίζω μπορεί να είναι παντρεμένη ταυτόχρονα με περισσότερους από ένα δέκτες - νομίζω μέχρι 3. Βέβαια αυτό η Nova δε το δέχεται.
Ειλικρινά αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνει. Ίσως θα ήταν μια λύση για αυτούς που έχουν δεύτερο δέκτη στο εξοχικό, μέχρι να αποδεχτούν τη χρήση ci+.

Last edited by a moderator: