Ευρυζωνική σύνδεση μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας σε επαρχία: Ποιά;

Καλημέρα,

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, πηγαίνοντας στην επαρχία, δεν έχω δυνατότητα ευρυζωνικής σύνδεσης γιατί το τοπικό δίκτυο του ΟΤΕ είναι αρχαίο και δεν το επιτρέπει (ούτε και προβλέπουν κάποια βελτίωση του δικτύου στα επόμενα χρόνια).

Προσπαθώ να βρω κάποιο τρόπο απόκτησης ευρυζωνικής σύνδεσης, έστω και σχετικά περιορισμένου εύρους, αλλά αντιμετωπίζω τα εξής προβλήματα:

1) Η Vodafone, στην οποία διατηρώ συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας, δεν έχει καλή λήψη στην περιοχή που πηγαίνω, άρα δεν μπορώ να την χρησιμοποιήσω.

2) Η Wind έχει καλή σχετικά λήψη, αλλά δεν βρίσκω να έχει κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα.

3) Η Cosmote έχει λήψη καλύτερη από την Vodafone όχι όμως τόσο καλή όσο η Wind. Με λίγη καλή προσπάθεια, και αν βγάλω ίσως τον ευρυζωνικό δέκτη USB, αυτόν που δίνουν με το Internet On-the-Go, εκτός σπιτιού με μια προέκταση καλωδίου USB, ίσως πετύχω καλύτερη λήψη. Μένει όμως να το δω στην πράξη αυτό. Και όλα αυτά φυσικά όχι τζάμπα αλλά με αρκετά χρήματα, μάλλον δυσβάταχτα για τα σημερινά δεδομένα, αφού μου μειώσανε και την σύνταξη μάλιστα.

Υπάρχουν κάποιες προτάσεις που να μπορούν να μπουν στο τραπέζι των υπολογισμών, ώστε να επιλεγεί τελικά ο πιο κατάλληλος και σχετικά περιορισμένου κόστους, τρόπος; Αν μάλιστα συνοδεύεται και με καρτοκινητή τηλεφωνία θα ήταν καλύτερα.

Ευχαριστώ.
-

Φαντάζομαι αναφέρεσαι σε gprs και όχι σε 3g. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι θα έχεις ταχύτητες pstn (56k), κάτι που θα σε δυσκολέψει αρκετά, εκτός αν το χρειάζεσαι μόνο για κανένα mail. Από wind που ξέρω (έχει η σύζυγος) έχει προσφορά η Q, αλλά είναι μόνο 100mb το μήνα. Δες και το wind adsm http://www.wind.com.gr/LeftMenu/kinhth/for_individual/tariff_plans/mobile_broadband.aspx

χαχα, εδώ δεν έχω 3g εγώ που διαμένω εντός Αττικής σε μεγάλη κοινότητα ...

φίλε Παναγιώτη, εάν δεν υπάρχει δίκτυο 3g ούτε να το σκέφτεσαι ... ένα κάρο λεφτά και θα συνδέεσαι χειρότερα από dial - up ....

Υπάρχει και η λύση του δορυφορικού internet. Είναι πιο ακριβή αλλά είναι μία λύση...