F&U FLΑ5520UH : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

DOOM_NX

Senior Member
17 January 2010
501
Καρδίτσα
Ω, ναι, ήρθε η ώρα να γραφτεί το πρώτο review για F&U και σε αυτό το site. Αντιγράφω ξεδιάντροπα από skroutz που έφαγα τόσες ώρες να γράφω και να σβήνω (το αναφέρω για να μη μου πείτε ότι το έκλεψα ή τίποτα τέτοιο).

Την αγόρασα 2/3/2021 στις 55 ίντσες και 5 μέρες μετά δεν το έχω μετανιώσει στο ελάχιστο. Όντας το φθηνότερο πάνελ στην αγορά περίμενα προβληματική εικόνα, clouding, dead pixels, γενικά LCD β' διαλογής. Διαψεύστηκα.

Η μεταφορά της ήταν παιχνιδάκι. Το ξεπακετάρισμα γίνεται από ένα άτομο χωρίς θέμα και, ενώ ζυγίζει καμιά δεκαριά κιλά μόνο, λόγω μεγάλου μεγέθους χρειάζεται προσοχή και ιδανικά δεύτερο άτομο στο τελικό σήκωμα.

Πρώτη εντύπωση βασούλα «plastic fantastic», το ίδιο και το πίσω κάλυμα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι αγοράσαμε φθηνό προϊόν από Τουρκία. Μην ξεχάσετε να βάλετε τα λαστιχένια ποδαράκια στη βάση. Δεν υπάρχει ρύθμιση της κλίσης και η TV κοιτάζει ελαφρώς προς τα πάνω συναρμολογημένη. Διορθώνεται με λίγο φελιζόλ από τη συσκευασία κάτω από τη βάση. Να τονίσω εδώ ότι είναι από τα ελάχιστα μοντέλα με στενή βάση που επιτρέπουν την τοποθέτηση σε μικρότερο έπιπλο και αυτό ήταν καθοριστικός παράγοντας για μένα. Μπαταρίες για το τηλεχειριστήριο συμπεριλαμβάνονται και δε θα ψάχνετε τελευταία στιγμή.

Σε λειτουργία τώρα, άναψε μόνη της μόλις τη σύνδεσα στο ρεύμα και άρχισε να παίζει μουσικούλα ενώ μου ζητούσε τα στοιχεία να συνδεθεί στο internet (εύκολα με Android τηλέφωνο). Εκεί έφαγα την ξενέρα, κάτι έτριζε στο ηχείο και έπρεπε να το ακούω μέχρι να τελειώσει το σετάρισμα. Όπως αποδείχτηκε το δεξί είναι ελαττωματικό -- περισσότερα παρακάτω. Κατέβασε μόνη της μια ενημέρωση γύρω στα 900 MB, απέτυχε την πρώτη φορά, έκανε μια επανεκκίνηση, την έβαλε σχετικά γρήγορα και ήταν έτοιμη. Έψαξε μόνη της και έπιασε κανάλια, ενώ μου ζήτησε και τα υπόλοιπα στοιχεία για το Google TV (αν έχετε εγκαταστήσει Mi Box είναι παρόμοιο). Τίποτα ιδιαίτερα δύσκολο, αλλά δεν ενδείκνυται για άτομα άσχετα με την τεχνολογία. Δηλαδή, αν κάποιος σας φώναζε για βοήθεια να του συντονίσετε τα κανάλια, με αυτή την TV δεν έχει καμία ελπίδα. Η ελληνική μετάφραση στα μενού είναι για κλάματα κατά τη γνώμη μου, οπότε κράτησα την αγγλική γλώσσα.

Προσοχή εδώ, να κάνετε το pairing με το τηλεχειριστήριο που σας προτείνει, αλλιώς δε δουλεύει το μικρόφωνο για να δίνετε εντολές στο Google Assistant. Δεν είναι προφανές, γιατί το τηλεχειριστήριο δουλεύει και χωρίς pairing, μάλλον με υπέρυθρες. Μετά το pairing πιάνει με Bluetooth χωρίς να χρειάζεται να στοχεύετε την TV, ακόμα και κάτω από το πάπλωμα. Έχει και ένα μπλε φωτάκι που αναβοσβήνει όταν πατάτε κάποιο κουμπί, ενώ μένει μόνιμα αναμμένο όταν περιμένει ηχητική εντολή.

Όσον αφορά τα κανάλια, απλά διαγράψτε τα διπλά και τα χαμηλής ευκρίνειας που δε χρειάζεστε με το μπλε κουμπί. Για να τα βάλετε σε σειρά δεν υπάρχει κουμπί μετακίνησης, αλλά θα πρέπει να κάνετε επεξεργασία, να πατήσετε σε κάθε κανάλι χωριστά και να δώσετε καινούριο αριθμό (π.χ. 101 ΕΡΤ1 HD, 102 ΕΡΤ2 HD κ.ο.κ). Τα 1, 2, 3 κλπ θα είναι πιασμένα μέχρι να τα σβήσετε. Η Hybrid TV λειτουργεί κανονικά, ακόμα και στο ERTflix που φημίζεται για τα bugs του. Κανένα περίεργο κόλλημα ή επανεκκίνηση που εμφάνιζαν παλιότερα μοντέλα.

Στα της εικόνας, μόνο καλά πράγματα έχω να πω. Ξεχάστε βέβαια το εντυπωσιακό HDR, με το ζόρι φτάνει τα 400 nits το panel. Θα το μετρήσω με το i1 Display Pro μου και θα συμπληρώσω το review αργότερα με ακριβή νούμερα. Στο SDR ωστόσο φαίνεται καταπληκτική. VA panel με τα όλα του, καλά και κακά, με vertical BGR προσανατολισμό των subpixel, σε περίπτωση που θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε ως PC monitor και να ρυθμίσετε το Cleartype. Στο δικό μου panel δεν υπάρχει καθόλου backlight bleeding, υπάρχει όμως το αναμενόμενο VA glow ή αλλιώς off axis gamma shift. Με λίγα λόγια όταν δεν κοιτάτε ακριβώς κάθετα την οθόνη, το μαύρο γίνεται λίγο πιο φωτεινό, το gamma πέφτει λίγο και τα χρώματα χάνουν λίγο σε κορεσμό. Ακόμα και από την κύρια θέση, μια μικρή αλλαγή στις άκρες είναι ορατή, αλλά πρέπει να ξέρεις για να το δεις και τι να ψάξεις και δεν είναι σε καμία περίπτωση ενοχλητικό κατά τη χρήση, ακόμα και σε ταινίες. Είναι σημαντικό, όμως, να τη στρέψετε σωστά προς την κύρια θέση θέασης, για βέλτιστο αποτέλεσμα.

Η πιο πιστή εικόνα επιτυγχάνεται στο Movie mode με τα Noise Reductions, Blue Stretch και λοιπές επεξεργασίες κλειστές, αλλά θα διαπιστώσετε πως όταν πάτε να αλλάξετε την τιμή του Backlight γυρνάει αυτόματα στο User mode. Οπότε Brightness/Contrast/Saturation/Hue στο 50, Sharpness 0, Color Temperature Warm. Μια τιμή γύρω στο 35 στο Backlight είναι αρκετή για να διακρίνουμε τις σκοτεινότερες λεπτομέρειες στο δικό μου υπνοδωμάτιο κατά τη διάρκεια της ημέρας και είναι αρκετά κοντά στα 120 nits. Το 100 είναι απλά υπερβολικό για SDR και μάλλον πρέπει να πέφτει ο ήλιος πάνω της για να το προτιμήσετε ενώ χαλάει και το βαθύ μαύρο. Το contrast ratio δεν το μέτρησα ακόμα αλλά το τσέκαρα σε ταινίες και φαίνεται όντως για 5000:1. Η επιφάνεια είναι σατινέ, κάτι ενδιάμεσο σε ματ και γυαλιστερή που τα πάει καλά με τις αντανακλάσεις, αλλά δε θα εξαφανίσει το καθρέπτισμα μιας λάμπας όπως για παράδειγμα ένα PC monitor. Η ομοιομορφία της στο άσπρο είναι μια χαρά. Μόνο λίγο σκοτείνιασμα εντελώς στις άκρες. Δεν υπάρχει ενοχλητικό dirty screen effect που είχε η plasma μου, πρόκειται για καθαρή εικόνα. Με το Gamma στο Dark η εικόνα ήταν κατά 95% ίδια με αυτή της καλιμπραρισμένης μου plasma όταν τις έβλεπα δίπλα δίπλα. Εξαιρετικό αποτέλεσμα out of the box. Και μιλάμε για F&U μην ξεχνιόμαστε. Θα μπορούσα να την κρατήσω ως έχει και να μην την καλιμπράρω περαιτέρω και θα ήμουν ευχαριστημένος. Ωστόσο, προσφέρει 11 point grayscale calibration αλλά και ρύθμιση για τα primary και secondary colors για όσους κατέχουν το άθλημα.

Δεν υπάρχει interpolation ή black frame insertion οπότε στην κίνηση υστερεί λίγο. Δεν είναι τόσο αντιληπτό στο τηλεοπτικό περιεχόμενο και στα 60 fps αλλά στις ταινίες η παλιά μου plasma κερδίζει με διαφορά γιατί δεν είναι τύπου sample & hold. Για μπάλα δηλαδή θα είστε κομπλέ, αλλά στις ταινίες ένα σπάσιμο και θολούρα επιπλέον στην κίνηση θα τα έχετε. Όλες οι LCD χωρίς BFI το ίδιο θέμα έχουν. Υπάρχει όμως PWM dimming στα 360 Hz (300 Hz για 50 Hz είσοδο) που βοηθάει κάτι τι.

Το Dolby Vision δουλεύει με το εγκατεστημένο player, το MX player και το Kodi και η TV αυξομειώνει με επιτυχία μόνη της το backlight (global dimming), του οποίου ρύθμιση γκριζάρει και δε μπορείτε να την αλλάξετε. Υπάρχει επιλογή για DV Dark και Bright. Προτιμώ το Dark για ταινίες. Είναι πιστεύω ο μόνος τρόπος να πάρετε μια γεύση από HDR περιεχόμενο. Το πάνελ είναι 10 bit, το μεγαλύτερο color gamut φαίνεται να υπάρχει, ειδικά στο κόκκινο, και όλα τα pixels για το UHD είναι εκεί -- χωρίς ημίμετρα τύπου RGBW που έχουν άλλες τηλεοράσεις. Τα HDR10 και HLG παίζουν μια χαρά, αλλά χωρίς local ή global dimming φαίνονται απλά σαν HDR->SDR μετατροπές που θα έδειχναν όλες οι TV (με μεγαλύτερο όμως gamut).

Στον ήχο τώρα, εγώ στάθηκα άτυχος. Το δεξί ηχείο τρίζει, παραμορφώνει, θέλει να βγει από 'κει μέσα. Μαύρο χάλι, δηλαδή, και όσο δυναμώνω τον ήχο παραμορφώνει περισσότερο. Το workaround που βρήκα για την ώρα ήταν να βάλω το balance τέρμα αριστερά για να παίζει μόνο το καλό ηχείο. Και πράγματι είναι θαυμάσιο, δυνατό, καθαρό, κάνει τη δουλειά και των 2 μαζί άνετα. 12 κοστίζει το ανταλλακτικό, αλλά δε θα ρισκάρω να χάσω την εγγύηση και να το αλλάξω μόνος μου. Ήδη από την F&U προσφέρθηκαν να μου στείλουν κουτί με courier για να την παραλάβουν, αλλά δε θέλω να μείνουμε χωρίς TV.

Για τις ρυθμίσεις, εντελώς flat equalizer με Dolby processing κλειστό ακούγεται το πιο ισορροπημένο για την ώρα. Θα πάρω και για τον ήχο μετρήσεις και θα επανέλθω, αλλά εδώ παίζει και το δωμάτιο ρόλο. Υπάρχει και S/PDIF και HDMI με ARC και έξοδος 3.5 mm καθώς και Bluetooth για ασύρματη σύνδεση με ακουστικά και ηχεία. Υπερπλήρης. Υποστηρίζει και Dolby Atmos και γενικά δε θα έχετε θέμα να παίξετε ήχο σε οποιαδήποτε κατεβασμένη ταινία. Και αν έχετε, μην ξεχνάτε ότι τρέχει Android TV, βάζετε όποιον player τραβάει η όρεξή σας και κάνετε software decoding.

Και μια και ανέφερα τη smart πλευρά της TV, εδώ θα πρέπει να είστε λίγο επιεικείς. Δεν πρόκειται για τέρας επιδόσεων και τρώει τα κολλήματά της καμιά φορά σε μεγάλο load στα μενού (και όταν πας να τα ανοίξεις κατά την αναπαραγωγή 4K 60 fps), αλλά γενικότερα για απλή χρήση video players δουλεύει μια χαρά. Χώρο πολύ δεν έχει, μόλις 5-6 GB, οπότε φορτώστε μόνο τις απαραίτητες εφαρμογές. Αν είστε power users καλύτερα να συνδέσετε ένα Shield ή το καινούριο box της Cosmote που παίζει και Dolby Vision και να της δώσετε εξωτερικό UHD 4K σήμα. Υποστηρίζει μέχρι 3840x2160p YUV422 12-bit στα 60 Hz (ή YUV444 8-bit), αρκεί να βάλετε το EDID στο v2.0. Η εφαρμογή που έχει για κανάλια από την κεραία κάνει τη δουλειά της και συνεργάζεται καλά με το remote. Μπορείτε να βάλετε όποια άλλη θέλετε από το Play Store, φυσικά.

Το app της νέας Cosmote TV OTT υπάρχει στο Store και λειτουργεί μια χαρά. Κάντε αναζήτηση τον όρο "Cosmote TV".

Συνοψίζοντας, φαίνεται πως η Vestel έκανε τίμια δουλειά εδώ και όλες οι TV που φοράνε το ίδιο panel είναι value for money. Όμως η F&U δίνει και 3 χρόνια εγγύηση, γι' αυτό δε βλέπω το λόγο να διαλέξετε κάποιον άλλο κλώνο. Άραγε αξίζει να δώσετε 150 ευρώ παραπάνω και να πάτε σε Samsung/LG; Δε νομίζω. Οι μόνες ουσιαστικές ελλείψεις που εντοπίζω είναι το BFI και τα 100+ Hz. Αν χρειάζεστε κάτι καλύτερο για ταινίες ή gaming πρέπει να βάλετε το χέρι πολύ πιο βαθιά στην τσέπη και να πάτε σε LG CX OLED ή κάτι αντίστοιχο, για να δείτε και HDR της προκοπής. Αν μπορείτε και χωρίς αυτά, η συγκεκριμένη F&U έχει όλο το πακέτο και δε θα το μετανιώσετε.

+ Άριστη εικόνα για SDR
+ Πραγματικό UHD panel (V-BGR)
+ Δυνατός και καθαρός ήχος
+ Πληθώρα ενσύρματων και ασύρματων συνδέσεων
+ Στενή βάση
+ Android TV 9.0 χωρίς bloatware
+ Bluetooth remote με μικρόφωνο για Google Assistant
+ Chromecast
+ Cosmote TV
+ Dolby Vision με global dimming
+ 3 έτη εγγύηση on site
+ Τιμή

+/- Μέτριο HDR λόγω χαμηλής μέγιστης φωτεινότητας, αλλά καλύπτει το πρότυπο DisplayHDR 400
+/- Περιορισμένη γωνία θέασης, αναμενόμενη για VA panel

- Ποιοτικός έλεγχος (το ένα ηχείο τρίζει σε βαθμό που δε θα περνούσε κανένα τεστ)
- Δεν υπάρχει BFI ή motion interpolation
- Σήμα εισόδου έως 60 Hz χωρίς VRR
- Δεν υπάρχει local dimming να βοηθήσει την κατάσταση στα HDR10 και HLG
- Κακές ελληνικές μεταφράσεις στα μενού (Picture = Φωτογραφία)

Αστεράκια 4/5 και VFM award :Banane0:

Υ.Γ.: Θα επανέλθω με οπτικοακουστικό υλικό και μετρήσεις.

Πολύ καλό review! Την έχω πάρει για τους δικούς μου και είμαι σούπερ ευτυχισμένος για τα χρήματα της. Όταν βλέπει κάποιος από πλάγια έχει ξεθώριασμα χρώματος. Η ερτ που κόλλαγε και το λέγανε στο σκρουτζ πλέον δεν υφίσταται.

Θα βάλω τις ρυθμίσεις που προτείνεις καθώς έψαχνα κάτι ανάλογες.

Ωραίος ο φίλος.Πολυ καλο review.Μια ερώτηση μου γεννήθηκε και ως κάτοχος android τηλεόρασης με ενδιαφέρει η απάντηση.Ποιο προγραμματακι από το store μπορεί να αντικαταστήσει αυτό των καναλιών;Θα με ενδιέφερε να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό.

Ωραίος ο φίλος.Πολυ καλο review.Μια ερώτηση μου γεννήθηκε και ως κάτοχος android τηλεόρασης με ενδιαφέρει η απάντηση.Ποιο προγραμματακι από το store μπορεί να αντικαταστήσει αυτό των καναλιών;Θα με ενδιέφερε να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό.

Δοκίμασε το Live Channels

Πολύ καλό review! Την έχω πάρει για τους δικούς μου και είμαι σούπερ ευτυχισμένος για τα χρήματα της. Όταν βλέπει κάποιος από πλάγια έχει ξεθώριασμα χρώματος. Η ερτ που κόλλαγε και το λέγανε στο σκρουτζ πλέον δεν υφίσταται.

Θα βάλω τις ρυθμίσεις που προτείνεις καθώς έψαχνα κάτι ανάλογες.

Για το ξεθώριασμα ισχύει, αν έχεις καλομάθει σε plasma και OLED άντε να συνηθίσεις τις γωνίες των VA πάλι... Όλα τα LCD panels όμως βγάζουν θέματα στα πλάγια, δεν τη γλιτώνεις. Οι ρυθμίσεις είναι απλά αυτές που δίνουν το πιο αναλλοίωτο σήμα. Μόνο brightness/contrast τσέκαρα με patterns και έβαλα με το μάτι το backlight και το gamma να ταιριάξει με αυτό της plasma που ήταν γνωστό. Έφαγα χρόνο παίζοντας με το Dolby Vision και δεν πήρα καμιά μέτρηση με το καλιμπραριστήρι ακόμα. Ελπίζω να μην είναι διακοσμητικά τα ρυθμιστικά για το grayscale και color calibration.

Τι παραπάνω προσφέρει;

Είναι το default app της Google που συγκεντρώνει όλες τις live πηγές. Δεν προσφέρει τίποτα εξωπραγματικό, απλά μια εναλλακτική και μπορεί να δουλεύει καλύτερα. Υπάρχει και το Live TV μέσω Plex, αλλά δεν είναι τσάμπα.

Εμείς πάντως το app της F&U χρησιμοποιούμε και φαίνεται OK για την ώρα. Χθες έκανε το πρώτο κουλό, σταμάτησαν να λειτουργούν τα κουμπιά που αλλάζουν κανάλια. Έκανα shutdown κρατώντας πατημένο τον power button κ έστρωσε.

Είναι το default app της Google που συγκεντρώνει όλες τις live πηγές. Δεν προσφέρει τίποτα εξωπραγματικό, απλά μια εναλλακτική και μπορεί να δουλεύει καλύτερα. Υπάρχει και το Live TV μέσω Plex, αλλά δεν είναι τσάμπα.

Εμείς πάντως το app της F&U χρησιμοποιούμε και φαίνεται OK για την ώρα. Χθες έκανε το πρώτο κουλό, σταμάτησαν να λειτουργούν τα κουμπιά που αλλάζουν κανάλια. Έκανα shutdown κρατώντας πατημένο τον power button κ έστρωσε.

Ναι το κάνει μερικές στιγμές. Μπορείς να πλοηγηθείς όμως στο υπόλοιπο android

Να πω ότι το ενσωματωμένο player παίζει μια χαρά lossless backups από UHD Blu-ray ISO/folder με Dolby Vision, αρκεί να γίνει μετατροπή σε MP4 με single stream DoVi και AC3. Με το DVDFab 12 είναι ένα κλικ. Τα υπόλοιπα players διαπίστωσα πως είναι λίγο hit or miss.

Εν τω μεταξύ μου λένε μερικοί ότι δε βρίσκουν το Cosmote TV στο Play Store. Πάω πάλι και τι να δω, ενώ μου το βγάζει στα αποτελέσματα, μου βγάζει και ένα μήνυμα ότι δεν είναι διαθέσιμο για τη συσκευή μου. Η εφαρμογή είναι κανονικά εγκατεστημένη lol. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι η γλώσσα που κράτησα την Αγγλική ή το γεγονός ότι προσπάθησα να το βάλω με το apk που αντέγραψα από το Mi Box S, αλλά απέτυχε η εγκατάσταση. Δεν ξέρω αν το ξεκλείδωσε κάπως; Πάντως τώρα μου το έχει πρώτο στα entertainment apps.

Σήμερα ήρθε η αντικατάσταση της TV. Ξεφόρτωσαν την καινούρια και πήραν την παλιά, ας μην είχε κουτί. Τώρα και τα 2 ηχεία είναι μπόμπα αλλά όπως φοβόμουν το πάνελ είναι ένα κλικ πιο κάτω σε ομοιομορφία. Θέλω να πω, βλέπεις λίγο ανεπαίσθητο clouding σε μια άκρη ενώ στην παλιά το μόνο που είχες ήταν ένα glow που εξαφανιζόταν όταν κουνούσες το κεφάλι σου και την κοιτούσες κάθετα. Ευτυχώς σε ταινίες δε φαίνεται.

Αυτό που πρόδωσε για άλλη μια φορά την κατασκευή ήταν... οι βίδες! Από τις 4 μαύρες που έμπαιναν στην TV η μία ήταν λάθος τύπος! Εντελώς διαφορετικές βόλτες κ μέγεθος. Δεν πειράζει στέκεται και με τρεις...

Η εγκατάσταση έγινε ομαλά, αν και πάλι χρειάστηκε να πατήσω retry για το update. Κανένα περίεργο θέμα στο software και μάλιστα πάλι βρήκε το Cosmote TV στο play store ως το 2ο πιο δημοφιλές μετά το ERTFLIX.

Προτού δώσω την παλιά, έκατσα και τη μέτρησα με το i1Display Pro και οι μετρήσεις συμφώνησαν με την καινούρια. Έχουμε και λέμε για είσοδο HDMI:

Μέγιστη φωτεινότητα: 405 nits με θερμοκρασία λευκού γύρω στα 10000K. 360 nits με θερμοκρασία λευκού στο Warm)
Contrast ratio: 5500-6000:1
Gamut: Απλό sRGB/Rec.709 ακόμα και σε HDR. Έκανα όλους τους συνδυασμούς, ακόμα και από τον ενσωματωμένο player της TV, δεν υπάρχει wide gamut, μόνο μικραίνει. Τουλάχιστον έχει καλή κάλυψη sRGB.
Το 11 point calibration δε δουλεύει καλά αν θες να πειράξεις και το gamma.
Το colour στο 55 δίνει το σωστό κορεσμό εντός του gamut (για SDR) αλλά εισάγει clipping στις υψηλότερες τιμές του κόκκινου και μπλε. Θα πρέπει να βρεθεί ισορροπία με το contrast.
To Warm σα θερμοκρασία λευκού είναι γύρω στα 6800K και οπτικώς δείχνει να έχει συνοχή, χωρίς χρώματα στο grayscale.
Το gamma στο middle είναι γύρω στο 2.2 οπότε κι εδώ έχουμε επιτυχή ρύθμιση από το εργοστάσιο.
Τα 100 nits για fullscreen λευκό τα πιάνει με το backlight στο 25. Για μικρότερα παράθυρα φτάνει μέχρι τα 120. Φαίνεται να υπάρχει κάποιου είδους ABL μικρής ισχύος.
Στο HDR φαίνεται να κάνει clip ό,τι είναι πάνω από 500-600 nits, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει mapping για μικρότερα επίπεδα φωτεινότητας. Για Dolby Vision δεν έχω test patterns.

Συμπερασματικά, από τις μετρήσεις επιβεβαιώνεται ότι από το HDR δε θα πάρει κανείς πιο πλούσια χρώματα ή επίπεδα φωτεινότητας πάνω από 350 nits καλιμπραρισμένα. Μπορεί να επωφεληθεί όμως από το υψηλότερης ανάλυσης 10-bit panel με καλό SDR tracking.

Σχετικά με την κατανάλωση ρεύματος:

BacklightΙσχύς (W)
026
1034
1840
25 (120 nits)46
4058
6275
100105
Dolby Vision Dark40-75
Dolby Vision Bright55-75

Η δοκιμή Dolby Vision έγινε με το demo clip από το Spears & Munsil UHD HDR Benchmark. Από τις μετρήσεις φαίνεται πως για το backlight χρησιμοποιείται το εύρος 18-62 και όχι το 0-100, όπως μπορεί να περίμενε κάποιος.

Last edited: