ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ CRASH ΣΕ DREAMBOX 800

msan

New member
7 July 2006
85
Καλημέρα και Καλή Σαρακοστή σε όλους σας!!!
Να κάνω και γω μια ερώτηση για ένα πρόβλημα που με απασχολεί.
Σχετικά πρόσφατα απέκτησα εναν Dreambox 800 original, κατευθείαν από την αντιπροσωπεία ( SatSonix ) στην Ελλάδα.
Από την αρχή όμως παρατηρούνταν κολλήματα στον δέκτη τις περισσότερες φορές με μπλε, πράσινες οθόνες με πληροφόρηση επάνω σ´αυτές για πρόβλημα που ανέκυψε στο soft ( crash ) ή και άλλες φορές ( λιγότερες βέβαια ) με μαύρισμα τελείως της οθόνης.
Οι πιο πάνω δυσλειτουργείες πιστεύω ότι μειώθηκαν αφενός με την αλλαγή λειτουργικού ( Nabilo Black Hole ). όσο και στην τοποθέτηση κάτω απο τον Δέκτη μιας συσκευής που προορίζεται για λαπτοπ για την αφαίρεση της θερμοκρασίας ( Ψάχτηκα και προς αυτή την κατεύθυνση ).

Ποια είναι η εμπειρεία σας ρε παιδιά για το θέμα και εάν πιστεύεται ότι μπορεί να έχει κάτι ο δέκτης σαν μηχάνημα όποτε τώρα που είμαι ακόμα στην εγγύηση να τον επιστρέψω για κάποιον άλλο.....

Ευχαριστώ για την όποια απάντησή σας....

Μανώλης

Y.G Στην flash του Δέκτη έχω εγκαταστήσει το ozoon kai το Nabilo Σε usb μνήμη.
ΣΑΜΟΣ

Καλημέρα και Καλή Σαρακοστή σε όλους σας!!!
Να κάνω και γω μια ερώτηση για ένα πρόβλημα που με απασχολεί.
Σχετικά πρόσφατα απέκτησα εναν Dreambox 800 original, κατευθείαν από την αντιπροσωπεία ( SatSonix ) στην Ελλάδα.
Από την αρχή όμως παρατηρούνταν κολλήματα στον δέκτη τις περισσότερες φορές με μπλε, πράσινες οθόνες με πληροφόρηση επάνω σ´αυτές για πρόβλημα που ανέκυψε στο soft ( crash ) ή και άλλες φορές ( λιγότερες βέβαια ) με μαύρισμα τελείως της οθόνης.
Οι πιο πάνω δυσλειτουργείες πιστεύω ότι μειώθηκαν αφενός με την αλλαγή λειτουργικού ( Nabilo Black Hole ). όσο και στην τοποθέτηση κάτω απο τον Δέκτη μιας συσκευής που προορίζεται για λαπτοπ για την αφαίρεση της θερμοκρασίας ( Ψάχτηκα και προς αυτή την κατεύθυνση ).

Ποια είναι η εμπειρεία σας ρε παιδιά για το θέμα και εάν πιστεύεται ότι μπορεί να έχει κάτι ο δέκτης σαν μηχάνημα όποτε τώρα που είμαι ακόμα στην εγγύηση να τον επιστρέψω για κάποιον άλλο.....

Ευχαριστώ για την όποια απάντησή σας....

Μανώλης

Y.G Στην flash του Δέκτη έχω εγκαταστήσει το ozoon kai το Nabilo Σε usb μνήμη.
ΣΑΜΟΣ
τι εκανες την ωρα που κρασαρε?

τι εκανες την ωρα που κρασαρε?

Αν μου δίνει πρόσβαση στο χειριστήριο κάνω ρεσταρτ στο enigma2 ή αν δεν ακούει αυτό αποσύνδεση από το ρεύμα και φόρτωμα εκ νέου...

Αν μου δίνει πρόσβαση στο χειριστήριο κάνω ρεσταρτ στο enigma2 ή αν δεν ακούει αυτό αποσύνδεση από το ρεύμα και φόρτωμα εκ νέου...

εννοω τι εκανες που προκαλεσε το κρασαρισμα

το προβλημα δεν ειναι στο δεκτη αλλα στα image & drive του καθε image.
π.χ oozoon στη flash & nabilo se stik φερουν τα προβληματα σε ολους.Kαλο θα ηταν να κανεις τακτικα το oozoon update,υπαρχει για αυτο ειδικο plugin.
Το προβλημα αυτο σηνβενη διοτι ιματζ που ειναι στη φλας που εχει ποιο νεα driver απο αυτο που εχουμε για multibot.
Kαλο θα ηταν να μας ελεγες που σε κανει το κρασαρισμα?
Αν θες βαλε στη φλας οζουν και στικ gemini 4,70.

Last edited:
το προβλημα δεν ειναι στο δεκτη αλλα στα image & drive του καθε image.
π.χ oozoon στη flash & nabilo se stik φερουν τα προβληματα σε ολους.
Ποιος το λέει αυτό? Εδώ και μήνες λειτουργώ oozoon στην φλας και Ναμπιλο στο στικ, ΧΩΡΙΣ κανένα crash.
Σε ποιες περιπτώσεις κρασάρει ο δέκτης με Ναμπίλο στο στικ?

Ποιος το λέει αυτό? Εδώ και μήνες λειτουργώ oozoon στην φλας και Ναμπιλο στο στικ, ΧΩΡΙΣ κανένα crash.
Σε ποιες περιπτώσεις κρασάρει ο δέκτης με Ναμπίλο στο στικ?
Εγω το λεω αυτο,και θα σου πω το γιατι.Ο φιλος ποιο πανω πηρε τον δεκτη καινουργιο,οποτε επρεπε με το ιματζε που ειχε στη φλας να εφτιαχνε update για να επερνε τα drive ola,και μετα να πρωχορουσε σε αλαγη image με τα σημερινα driver.
Mε ετυχε για αυτο το λεω και εγω,αλλα ας μας πει σε την το εκανε crash?Εσυ δεν εχεις προβλημα διοτι κανεις ολα τα update.
θελω να πω π.χ image με driver 68 sec,βαλτου ποιο νεο π.χ 74,χωρης να εχει παρει τα ενδιαμεσα driver και ελα να μου πεις αν σε κανει crash?

Αυτό που περιγράφεις είναι σωστό, αλλά ο κανόνας λέει πως ενημερώνουμε τακτικά το image στην flash. Π.χ. όταν πρόκειται να εγκαταστήσεις το Gemini 4.70 στο stick πρέπει πρώτα να αναβαθμίσεις το Image στην flash ώστε να συμβαδίζουν οι ενημερώσεις.

Re: Απάντηση: ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ CRASH ΣΕ DREAMBOX 800

Αυτό που περιγράφεις είναι σωστό, αλλά ο κανόνας λέει πως ενημερώνουμε τακτικά το image στην flash. Π.χ. όταν πρόκειται να εγκαταστήσεις το Gemini 4.70 στο stick πρέπει πρώτα να αναβαθμίσεις το Image στην flash ώστε να συμβαδίζουν οι ενημερώσεις.

Αν κανεις multiboot με Meoboot υποτίθεται ότι μπορεί να βάζεις και διαφορετικών drivers images δηλαδή και κάποιο παλιό και κάποιο νεότερο ή τέλως πάντων να μην σε απασχολεί αυτό. Στην πράξη όπως διαπίστωσα ουτε με το meoboot γλιτώνεις κρασαρίσματα που οφείλονται σε δεκάδες διαφορετικούς λόγους και καθε λόγος περιγραφεται στο crashlog του...συγκεκριμένου κρασαρίσματος που μπορει καποιος εξπερ να το διαβασει και να βρει το φταιει.
Ειχα πχ κρασαρίσματα λόγω του plugin imdb, τωρα που το κατήργησα έχω μόνιμο κρασαρισμα όταν απο gemini image πάω στο meoboot για να αλλάξω ίματζ στο usb stick (και το έκανε και στο 4.60 και τωρα στο 4.70!). Μεταξύ των αλλων ιματζ αλλά και απο άλλο πρός gemini το meoboot όλα δουλεύουν άψογα

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ CRASH ΣΕ DREAMBOX 800

Αν κανεις multiboot με Meoboot υποτίθεται ότι μπορεί να βάζεις και διαφορετικών drivers images δηλαδή και κάποιο παλιό και κάποιο νεότερο ή τέλως πάντων να μην σε απασχολεί αυτό. Στην πράξη όπως διαπίστωσα ουτε με το meoboot γλιτώνεις κρασαρίσματα που οφείλονται σε δεκάδες διαφορετικούς λόγους και καθε λόγος περιγραφεται στο crashlog του...συγκεκριμένου κρασαρίσματος που μπορει καποιος εξπερ να το διαβασει και να βρει το φταιει.
Ειχα πχ κρασαρίσματα λόγω του plugin imdb, τωρα που το κατήργησα έχω μόνιμο κρασαρισμα όταν απο gemini image πάω στο meoboot για να αλλάξω ίματζ στο usb stick (και το έκανε και στο 4.60 και τωρα στο 4.70!). Μεταξύ των αλλων ιματζ αλλά και απο άλλο πρός gemini το meoboot όλα δουλεύουν άψογα
Δεν έχω δοκιμάσει το Meoboot. Σε ΒΑ αναφερόμουν.
Πάντως αργά ή γρήγορα θα πέσεις σε crash ότι και να κάνεις γιατί ακριβώς αυτά "οφείλονται σε δεκάδες διαφορετικούς λόγους" και βέβαια η πιθανότητες εμφάνισης αυξάνονται με την χρήση μη απόλυτα συμβατών πρόσθετων.

Έχω περιορίσει στο ελάχιστο τα κρασαρίσματα (εκτός πολύ σπάνιων περιπτώσεων μετρημένων στα δάκτυλα) με μια απλή κίνηση.Ένα restart τη μέρα και όλα καλά.

Στο usb stic είναι το πρόβλημα, κάποια ασυμβατότητα και όταν πας να πειράξεις κάτι από το image σε πετάει μια έγχρωμη οθόνη.

Δοκίμασε άλλο usb stic ή καλύτερα μια κάρτα CF.