Φακοί για Sony a100.

divxneil

New member
24 March 2007
36
Καλημέρα. Πρόσφατα αγόρασα μια DSLR Camera Sony a100 με 2 φακούς 18-70 και 75-300 της Σόνυ (της οποίας έβγαλα τα μάτια ρίχνοντάς την κάτω, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει, χεχε).
Δεν έχω ασχοληθεί με την φωτογραφία, αλλά θα το ήθελα σιγά σιγά...
Έτσι, θα ήθελα να ρωτήσω όλους, πόσο αξίζουν οι παρακάτω αγορές που θέλω να κάνω (παρακαλώ δείτε μια γρήγορη τα λινκς):

Έναν εκ των φακών:

500mm Tele Lens for Sony Alpha DSLR-A100 BRAND NEW USA
s.gif
</IMG>

650-2600mm Tele Lens for Sony Alpha A700 A100K A100 SLR
s.gif
</IMG>

Opteka 500mm Tele Lens for Sony Alpha A700 A100K A100
s.gif
</IMG>

και φλας:

http://item.express.ebay.com/DIGITA...120192429098QQihZ002QQtrZexpQQcmdZExpressItem

και

http://cgi.ebay.com/BOWER-TTL-Flash...ryZ48515QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
(τα φλας δεδομένης της τιμής του αντίστοιχου της Σόνι στα 250 ευρώ - Πλαίσιο)

και τσάντα:

Lowepro NOVA 3 AW SLR Camera Bag for Canon XT XTi 30D
s.gif
</IMG>

Αν κοιτάξατε τα links, θα ήθελα την γνώμη σας για τις παραπάνω αγορές.

Ευχαριστώ.

Πάνος.</IMG>

Καλύτερα να αποφύγεις φακούς σαν αυτούς που παραθέτεις. Θα απογοητευτείς από την ποιότητά τους, ειδικά σε μία μηχανή με 10mp.

Αφού ψάχνεις από ebay, κοίτα για φακούς konica-minolta, μπαίνουν και στη Sony. Μερικοί είναι πραγματικά διαμάντια.

Για τσάντα και φλας ΟΚ. Αλλά οι φακοί....

κατ' αρχή πρόκειται για φακούς με τεράστιο εστιακό μήκος. Πραγματικά χρειάζεσαι φακούς για να τραβάς αντικείμενα σε απόσταση μεγαλύτερη από 300 μέτρα; Έχεις δοκιμάσει ποτέ; Σου χρειάζονται; Μπορείς να κρατήσεις ακίνητη τη μηχανή την ώρα της λήψης; Κι αυτό το τελευταίο είναι σημαντικό, καθώς ακόμη και ένα χιλιοστό να κουνηθεί η μηχανή την ώρα του κλικ, στα 1300 εστιακό μήκος, σημαίνει ότι αλλάζει η στόχευση μερικά μέτρα!!! Άρα μόνο με τρίποδο γίνονται τέτοιες λήψεις.

Πές μας τί θέλεις να τραβάς, πόσο θέλεις να ξοδέψεις και θα σου κάνουμε κάποιες προτάσεις....

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας.

Η αλήθεια είναι ότι το φλας χρειάζομαι άμεσα. Είναι μια καλή επιλογή ένα φλας τόσο φτηνό όσο αυτό (θυμίζω τα 250 ευρώ της Σόνι);;;

Επίσης, μερικές φορές δεν μού έφτασε το ζουμ που προσφέρει ο 75-300 κι έτσι άρχισα να το ψάχνω (φτάνοντας σε υπερβολή, χεχε). Δεν θέλω να τραβήξω κάτι συγκεκριμένο (αν και εδώ που δουλεύω είναι παράδεισος για τέτοιες φωτογραφίες), αλλά θέλω να έχω αυτή την δυνατότητα ανά πάσα στιγμή.
Στα χρήματα δεν θέτω κάποιο όριο αυτή τη στιγμή, καθώς απλώς ψάχνω.

(Θυμίζω πως είμαι άσχετος με την φωτογράφιση, ε; :damnyou:)

Τέλος, θα ήθελα προτάσεις για καλά τρίποδα, καθώς αυτό που έχω είναι τεράστια βλακεία...

Οι φακοί που έχεις παραθέσει είναι χειροκίνητης εστίασης. Και είναι και σκοτεινοί, συν τοις άλλοις. Αρχίζουν από f/8. Ο δεύτερος έχει teleconverter, με τον οποίο χάνει δύο στοπ, δηλαδή γίνεται f/16. Θεοσκότεινος δηλαδή. Δοκίμασε να εστιάσεις χειροκίνητα με τον 75-300 της σόνυ που ήδη έχεις στο τέρμα τέλε (300mm) -υπόψιν ο σόνυ είναι πιο φωτεινός- και μετά μιλάμε. Πιστεύω ότι σε σχέση με τους 500ρηδες που παραθέτεις, θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα από τον sony εάν κροπάρεις το κέντρο του.

Οι φακοί που έχεις παραθέσει είναι χειροκίνητης εστίασης. Και είναι και σκοτεινοί, συν τοις άλλοις. Αρχίζουν από f/8. Ο δεύτερος έχει teleconverter, με τον οποίο χάνει δύο στοπ, δηλαδή γίνεται f/16. Θεοσκότεινος δηλαδή. Δοκίμασε να εστιάσεις χειροκίνητα με τον 75-300 της σόνυ που ήδη έχεις στο τέρμα τέλε (300mm) -υπόψιν ο σόνυ είναι πιο φωτεινός- και μετά μιλάμε. Πιστεύω ότι σε σχέση με τους 500ρηδες που παραθέτεις, θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα από τον sony εάν κροπάρεις το κέντρο του.

Πολύ καλά. Πράγματα που δεν γνώριζα. Σ' ευχαριστώ πολύ. Θα το δοκιμάσω μόλις πάρω την Σόνι από το σέρβις (αφού την διέλυσα)...

Ξανά ευχαριστώ.
Πάνος.

Επίσης, θα ήθελα να ξέρω τις διαφορές ανάμεσα στα φλας και αν αξίζει να πάρω κάποιο από τα φτηνά που παραθέτω.
Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Φακοί για Sony a100.

Πολύ καλά. Πράγματα που δεν γνώριζα. Σ' ευχαριστώ πολύ. Θα το δοκιμάσω μόλις πάρω την Σόνι από το σέρβις (αφού την διέλυσα)...

Ξανά ευχαριστώ.
Πάνος.

εχουν δικιο τα παιδια πιο πανω !!!!!!