Φακοι nikon AI & AI-S σε D600

Κανενα απολυτως προβλημα. Φωτομετρουν κανονικα, με ανοικτο διαφραγμα εννοειται, απλα τους δουλευεις μονο σε προτεραιοτητα διαφραγματος (ή φουλ Μ). Μονο πριν το AI δεν φορας.

μαλλον κανενα
απλα νομιζω στους pre-AI δεν θα διαβαζει σωστα το διαφραγμα
με την d700 ,δεν ειχα κανενα προβλημα με τους al, al-s
pre δεν ειχα ποτε
η μονη μηχανη που φοραει ολους τους φακους νικον και κανει θαυματα, ειναι η df:firstprize:

..μολις ποσταρε και ο send:flipout:

Εμενα μου αρεσουν πολυ οι πριν το ΑΙ. Θα τους αναγνωρισετε απο το γραμμα στην ονομασια τους, το οποιο υποδηλωνει την ελληνικη -!!- λεξη για τον αριθμο των στοιχειων: πχ Nikkor-H = hexa (εξι), nikkor-o (okta= οκτω), p (5), s (7). Εαν συνοδευεται το γραμμα απο τελεια και το C, ο φακος φερει πολλαπλες επιστρωσεις (αν και δεν την ακολουθουν ολοι την ονοματοδοσια), επισης γραφουν "auto", οι ακομη πιο παλιοι γραφουν Nippon Kogaku κλπ κλπ. Η κατασκευη επισης ειναι συνηθως ολομεταλλικη, χωρις λαστιχο στον δαχτυλιο εστιασης.

εχω ακουσει και εγω καλες κριτικες για τους pre..
λεω τωρα με την df να δοκιμασω τον Nikon Nikkor-S.C Auto 55mm f/1.2 ( αν τον βρω σε καλη τιμη)

Γενικώς δίνουν ένα πιο παλιό "look" στη φωτογραφία, κάποιοι βέβαια από αυτούς δεν διαφέρουν με τους μεταγενέστερους, πχ η τελευταία coated έκδοση (gauss) του 105/2,5 ή o N.C 24/2,8 (πάρα πολύ καλοί παρεμπιπτόντως αυτοί). Οι Nikkor-H 28/3,5, Nikkor-H 50/2 είναι επίσης καλοί, και φυσικά οι 55/3.5 micro (αυτοί πρέπει να έχουν 2-3 διαφορετικές μεταξύ τους -η μία και στα οπτικά- εκδόσεις). Κάποιοι άλλοι βέβαια πρέπει να είναι αρκετά κατώτεροι των διαδόχων τους.
Ο Bjorn Roslet πρέπει να έχει την πληρέστερη σελίδα με σχόλια (από την προσωπική του εμπειρία) στους διαφόρους Nikkor που έχουν κυκλοφορήσει και κυκλοφορούν.

Ευχαριστω απαντες !

AF απο οτι καταλαβαινω δεν παιζει (?) μονο με το χερι

ναι... την περιμενα 10 χρονια!:grandpa:
απο βδομαδα θα την ...περιλαβω:2thumb22sup:

no, ellada!:flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

με τα κας μπακ , με τα φπα, με κολπα μαγικα.... βγηκε πιο φθηνα και απο Rajala!

( το εχω το ποιητικο, οχι μονο ο tiniakos)

ευχαριστω Ηλια,
η αγορα με τον κιτ φακο ειναι 2450
και παμε..
μειον 150 ο φακος ,που τον θελει ενας φιλος
μειον φπα 23%
μειον 26% από το καθαρο ποσο στο ετησιο εισοδημα (1991,86 )
ενταξει, δεν υπαρχουν μαγικα κολπα, βολεματα ειναι , αν δεν υπηρχε το τιμολογιο σιγουρα θα την αγοραζα απο εξω
το rajala την ειχε προσφορα 1599 ευρω, ο γαλλος 1719 ευρω
παντος για τα επομενα 10 χρονια ειμαι καλυμενος.... λετε να βγαλει η nikon κατι καλυτερο:flipout: