Φακοί TTArtisan & 7Artisan

Σαν ποιότητα εικόνας θα είναι ίδιος με έναν καθρεπτικο?
ΟΧΙ!
Ο καθρεπτικός είναι για τη πλάκα σου μερικές φορές που γουστάρεις να κάνεις τρέλες.
Δεν έχει καν φόκους ή αλλαγή διαφράγματος.
Άσε και το άθλιο (για εμένα, άλλοι γουστάρουν) μποκέ γιομάτο κουλούρια. Σαν Σαλονικότικο φούρνο είναι..

Δεν είσαι καν στην ίδια κατηγορία.
Εάν θέλεις να πάρεις κάτι στα 500+ να δοκιμάσεις, όπως σε είπα F mount.
Εκεί θα δεις αποτελέσματα που αντιπροσωπεύουν τους τηλεφακούς πανίδας.

Ειδάλλως πας σε κάποιον καινούργιο ζουμ στα ΧΧ-400 (υπάρχουν πολλοί σε Z και F mount) και κροπάρεις λίγο.
Δίνεις τον 24-70 που έχεις για έναντι.

Αυτό δεν το κατάλαβα.
Εννοώ ότι επιλέξεις να πας σε λύση αλά tamron 50-400, 70-300 ή άλλο native Z φακό, μπορείς να δώσεις τον 24-70 εάν δεν βγαίνουν τα κουκιά σε τιμή.
Δεν βλέπω να κάνεις πολύ δουλειά σε ευρυγώνιους κάτω των 35-40 έτσι και αλλιώς.

Εννοώ ότι επιλέξεις να πας σε λύση αλά tamron 50-400, 70-300 ή άλλο native Z φακό, μπορείς να δώσεις τον 24-70 εάν δεν βγαίνουν τα κουκιά σε τιμή.
Δεν βλέπω να κάνεις πολύ δουλειά σε ευρυγώνιους κάτω των 35-40 έτσι και αλλιώς.
A ok.

Όχι δεν τον δίνω τον 24-70 τον δουλεύω αρκετά τελευταία και όταν θα έρθει και η στιγμή για τοπίο τα 24 τα θέλω οπωσδήποτε.
Πολύ ευχαριστημένος από το φακό και δεν αξίζει για λίγα ευρώ να τον έκανα τραμπα.
Αν είναι να πάω σε 50-400 θα πάω με το παρόν σεταπ χωρίς να αλλάξω κάτι απλά θα προστεθεί και ο 50-400 και έκλεισα μετά.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις δεν έχει κάτι άλλο να πούμε, οι απόψεις σας συμφωνούν μεταξύ τους για τον 500 f6.3 που λέμε οπότε αν τον πάρω θα τον πάρω έτσι για τη μ@λ@κια ...
Πάντως να ξέρετε μου στερείτε τη δυνατότητα οικονομικά να βγάλω κάνα σπουργίτι χαχαχ

A ok.

Όχι δεν τον δίνω τον 24-70 τον δουλεύω αρκετά τελευταία και όταν θα έρθει και η στιγμή για τοπίο τα 24 τα θέλω οπωσδήποτε.
Πολύ ευχαριστημένος από το φακό και δεν αξίζει για λίγα ευρώ να τον έκανα τραμπα.
Αν είναι να πάω σε 50-400 θα πάω με το παρόν σεταπ χωρίς να αλλάξω κάτι απλά θα προστεθεί και ο 50-400 και έκλεισα μετά.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις δεν έχει κάτι άλλο να πούμε, οι απόψεις σας συμφωνούν μεταξύ τους για τον 500 f6.3 που λέμε οπότε αν τον πάρω θα τον πάρω έτσι για τη μ@λ@κια ...
Πάντως να ξέρετε μου στερείτε τη δυνατότητα οικονομικά να βγάλω κάνα σπουργίτι χαχαχ
Σπούργους βγάζεις και στα 24mm, λίγα σπόρια και ψωμί να ρίξεις και ήλθανε δίπλα και πάνω σου... :D
Ο λόγος είναι για αυτά που σε βλέπουν και αλλάζουν γειτονιά.

Δεκτό για τον 24-70, όντως είναι πολύ καλός για - λίγα σχετικά - που ζητάν.

Πάντως για τηλεφακό λέω μη δώσεις τα λεφτά σου σε βλακείες (εκτός και εάν πας καθαρά για το άθλιο αποτέλεσμα αυτών των φακών - καλλιτεχνία και έτσι).
Καλύτερα να μαζέψεις κοντά στα 500-700€+ για κάτι που δεν θα τραβάς τα βυ...μαλλιά σου.

Πάντως για τηλεφακό λέω μη δώσεις τα λεφτά σου σε βλακείες (εκτός και εάν πας καθαρά για το άθλιο αποτέλεσμα αυτών των φακών - καλλιτεχνία και έτσι).
Καλύτερα να μαζέψεις κοντά στα 500-700€+ για κάτι που δεν θα τραβάς τα βυ...μαλλιά σου.

Συμφωνω. Αν δεν πας για τοπ φακο ασε τους μετριους

Επισης τον 24-70 τον εχουμε ευαγγελιο αν ειναι καλος ειναι μακραν ο πιο χρηστικο φακος που παιζει σε μια τσαντα FF

δεν ξερω για τους θες, εγω ηθελα τους τελε για τοπια λογο προοπτηκης, και ειχα παρει εναν canon fd200/2.8 και εναν μινολτα 300/4.5 και τους ειχα σε fuji.
τελικα τον 200/2.8 ακομα τον χρησιμοποιώ αρκετα για τοπια , ενω ο 300/4.5 καθεται εδω και χρονια λογο βαρους.
αν θες σου δινω να τον δοκιμασεις να αποφασισεις αν θες ακομα πιο τελε η κατι πιο ελαφρυ:)
αυτος εδω ειναι νομιζω

εγω θα κοιταγα κανα τετιο

Άλλο ένα review του πιο ''αμερόληπτο''

ΥΓ: Μάλλον καλά λέτε εσείς να μην τον πάρω...

Εδώ και κάποια δείγματα του φακού απο το παραπάνω review σε μεγαλύτερη ανάλυση: https://www.flickr.com/photos/199060835@N05/albums/72177720311174534/

Και εγώ αυτό σκέφτομαι απλά το ρώτησα επειδή προτάθηκε.

Η φλόγα μου μένει αναμένει για το φακό μιας και εσύ δεν έχεις κράξει ακόμα ... Χαχα

Γιατί θυμάμαι για τον Pergear 60 macro δεν ήσουν πολύ θετικός... Βέβαια για μένα αποδείχτηκε πολύ καλός για να μπω στο μάκρο και γενικά πολύ καλός για τα 170 ευρώ που είχα δώσει.

Κοιτα αν με ρωτας ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ειμαι και εγω . Για καθε τετοιο φακο.

Δεν αποκλειω κατα λαθος :ROFLMAO: να φτιαξουν καναν μετριο φακο με αυτο το κοστος ετσι ?

Μετα την ελευση του viltrox 16mm κραταω αρκετες πισινες....εχουν αρχισει τα αλματα οι κινεζοι.

Αλλα θαυματα δεν γινονται τωρα μην τρελαθουμε. Ομως απο mirror σιγουρα καλυτερος θαναι.......μιας και προκειται για κατασκευες αλλης εποχης.

Να σου πω αν μπορεις να τον παρεις να τον δοκιμασεις με δυνατοτητα ομως επιστροφης ειναι ευχης εργον.

Θα σου φυγει η "περιεργεια" , θα γινεις και tester για μας και στο τελος δεν θα κινδυνευσουν τα χρηματα σου (που εγω το μετρω πολυ οταν συμβουλευω κοσμο για τον εξοπλισμο του)

Μονον ετσι

• Like
Reactions: stratigos24
Κοιτα αν με ρωτας ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ειμαι και εγω . Για καθε τετοιο φακο.

Δεν αποκλειω κατα λαθος :ROFLMAO: να φτιαξουν καναν μετριο φακο με αυτο το κοστος ετσι ?

Μετα την ελευση του viltrox 16mm κραταω αρκετες πισινες....εχουν αρχισει τα αλματα οι κινεζοι.

Αλλα θαυματα δεν γινονται τωρα μην τρελαθουμε. Ομως απο mirror σιγουρα καλυτερος θαναι.......μιας και προκειται για κατασκευες αλλης εποχης.

Να σου πω αν μπορεις να τον παρεις να τον δοκιμασεις με δυνατοτητα ομως επιστροφης ειναι ευχης εργον.

Θα σου φυγει η "περιεργεια" , θα γινεις και tester για μας και στο τελος δεν θα κινδυνευσουν τα χρηματα σου (που εγω το μετρω πολυ οταν συμβουλευω κοσμο για τον εξοπλισμο του)

Μονον ετσι
Έχουν επιστροφή 30 ημερών και χρήματα πίσω αλλά βαριέμαι να μπλέξω να σου πω την αλήθεια.
Θυμάμαι και ο LongTom είχε γυρίσει πίσω τον Pergear 14mm και έστειλε 2-3 email για να βγάλει άκρη και να του επιστρέψουν τα χρήματα.

Ειδικά μετά το τελευταίο review που έβαλα παραπάνω αλλά και από άλλον που έλεγε ότι θες πολύ στιβαρό τρίποδο για να τον δουλέψεις και ότι στο χέρι είναι σχεδόν αδύνατο όπως μας λέει και στο review και ότι ότι σταθεροποίηση και αν έχει η μηχανή δεν βοηθάει ιδιαίτερα λέω να μη μπλέξω.

Κάποια στιγμή αν το δω απαραίτητο να πάρω σε έναν 50-400 ή 150-500 ή κάτι τέτοιο.. βλέπουμε.

• Like
Reactions: LongTom
Αυτο με το τριποδο να το λαβεις πολυ σοβαρα υποψιν σου.

Εγω δηλαδη κατι φεγγαρια κλπ αν δεν τα τραβηξω στο χερι με τον 100-500 (αλλα με τρομακτικο συνδυασμο σταθεροποιησης φακου και καμερας) χρησιμοποιω αρκετα βαρυ τριποδο (που γενικως τετοια εχω μονο λογω δουλειας) για να γινει σωστα η δουλεια.

• Like
Έχουν επιστροφή 30 ημερών και χρήματα πίσω αλλά βαριέμαι να μπλέξω να σου πω την αλήθεια.
Θυμάμαι και ο LongTom είχε γυρίσει πίσω τον Pergear 14mm και έστειλε 2-3 email για να βγάλει άκρη και να του επιστρέψουν τα χρήματα.

Ειδικά μετά το τελευταίο review που έβαλα παραπάνω αλλά και από άλλον που έλεγε ότι θες πολύ στιβαρό τρίποδο για να τον δουλέψεις και ότι στο χέρι είναι σχεδόν αδύνατο όπως μας λέει και στο review και ότι ότι σταθεροποίηση και αν έχει η μηχανή δεν βοηθάει ιδιαίτερα λέω να μη μπλέξω.

Κάποια στιγμή αν το δω απαραίτητο να πάρω σε έναν 50-400 ή 150-500 ή κάτι τέτοιο.. βλέπουμε.
Αυτό θα σε έλεγα και εγώ.
Περίμενε, σκέψου και μάζεψε για να πάρεις κάτι που δεν θα ρίχνεις γ@μοσταυρίδια έπειτα.

Η Pergear παίρνει μήνες να σε στείλει πίσω τα λεφτά, εφόσον ΟΛΑ πάνε πίσω Χόνγκ Κόνγκ.
Όσον αφορά το φακό, είναι τελείως niche και μάλλον χάλι ακόμη και για τις 400αρες που ζητάν.

Τώρα για το τι θα διαλέξεις, εσύ ξέρεις.
Όπως όμως είπες τα 300 δεν φτάνουν για αυτά που θέλεις.
400 οριακά και ιδανικά 500-600.
Δυστυχώς είναι ακριβό σπορ ο supertele με πολλές υποχωρήσεις εάν δεν θέλεις να πουλήσεις το σπίτι σου. Για "φτηνά", nikon F, αλλά με μεγάλο βαρός/όγκο.
Για ακριβά, τότε Nikon Z με μικρότερες διαστάσεις.

• Like
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

TTARTISAN New Tilt APS-C 35mm f1.4 - Unleash Your Creativity​

TTARTISAN

1747979483184.png

Key features​

• Focal Length: 35mm (equivalent to approximately 52.5mm on APS-C sensors)
  • Maximum Aperture: f/1.4
  • Minimum Aperture: f/16
  • Optical Construction: 7 elements in 6 groups
  • Diaphragm Blades: 10
  • Minimum Focus Distance: 0.35 meters
  • Filter Thread Size: 39mm
  • Tilt Mechanism: Up to 8° tilt with 360° rotation, marked in 15° increments
  • Aperture Ring: Declicked for smooth adjustments
  • Mount Compatibility: Available for Sony E, Fujifilm X, Nikon Z, Canon RF, and Micro Four Thirds mounts
  • Build: Full-metal construction
  • Weight: Approximately 341g (12 oz)
  • Length: Approximately 61–63mm (2.4–2.5 inches), depending on the mount

1748290655339.png1748290629852.png

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

7Artisans AF 24mm F1.8 Review | Full Frame Wide Angle - $300​

Dustin Abbott

Pros:​

• Nice looking lens with nice build
  • Includes aperture ring, function button, and AF/MF switch
  • USB-C port for firmware updates
  • High aperture blade count
  • Autofocus motor is quiet and accurate for stills shots
  • Good sharpness wide open
  • Relatively low vignette and distortion
  • Bokeh is good in many situations
  • Excellent price to performance ratio

Cons:​

• No weather sealing
  • Aperture makes some lot of noise while opening and closing
  • Autofocus doesn’t track action well at all
  • Bigger and heavier than competitors

Copy paste από ανάρτηση στο FB:

Calling All Wide-Angle Creators!
🌄

We’re looking for passionate photographers, filmmakers, and content creators to test and showcase our 7Artisans MF 10mm F3.5 Lens — a compact, ultra-wide APS-C lens with zero fisheye distortion and stunning 10-point sunstars. Show us how you’d bring creative perspectives to life with this manual lens!
🎬
✨

7Artisans MF 10mm F3.5
Mounts: E / Z / X / M43
Frame: APS-C
Focus: Manual Focus (MF)
📌
How to participate:
Follow us on Instagram @7artisansofficial
✅

Send your application to: [email protected]
📧

Use the subject line: Review Application for 7Artisans MF 10mm F3.5 Lens
📝

Please Note:
- Selected applicants will be notified within 14 DAYS
⏳

- If you don’t receive a response, it means you were not selected.
Deadline: June 13, 2025.
🗓️

📌
Reviewer Requirements:
1️⃣
Experience with Manual Lenses & Creative Shooting Styles:
Prior experience using MF lenses.
Ability to create reviews or content demonstrating the lens’s ultra-wide field of view and visual effects like 10-point sunstars.
📸
2️⃣
Content Creation & Behind-the-Scenes Visuals:
Submit at least 1 original video (min. 1 minute) and 2+ photos.
Content can include landscape, architecture, street, or environmental portraiture using the 10mm focal length.
✨
Bonus: Outstanding reviewers may be invited for early access to new products and collaboration campaigns!

502473289_1107719974734677_7824233704880873021_n.jpg

1751273922150.png

• Format: APS-C
  • Angle of View: 92°
  • Closest Focus Distance: 0.25m
  • Focus Method: Autofocus (AF)
  • Diaphragm Blades: 7
  • Filter Size: 39mm
  • Optical Design:
  • 8 elements in 7 groups
    • 1 Extra-Low Dispersion element
    • 2 High Refractive Index elements
    • 2 Aspherical elements
  • Dimensions:
  • E-Mount: 32mm (height) x 62mm (diameter)
  • X-Mount: 31mm (height) x 62mm (diameter)
  • Weigh: 98 grams