Φακοί Zeiss για mirrorless

cacau

Moderator
Staff member
7 June 2008
21,820
Αθήνα
Η Zeiss θα ανακοινώσει πολλά και διάφορα στην Photokina που ξεκινάει στις 18 του μήνα στην Κολωνία. Μεταξύ αυτών θα δείξει και το design study για τρείς prime φακούς για mirrorless, έναν ευρυγώνιο, έναν standard κι έναν macro. Τα ακριβή στοιχεία δεν είναι γνωστά, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα έχουν πολύ γρήγορο AF, για το οποίο ο αντιπρόεδρας Winfried Scherle είπε ότι θα τους κάνει κατάλληλους για επαγγελματική χρήση (οπότε μπορείτε να φαντασθείτε και τις ανάλογες "επαγγελματικές" τιμές...). Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι διαθέσιμοι στα μέσα του 2013.

Περισσότερα εδώ: http://www.dpreview.com/news/2012/0...on-Nikon-lenses-for-mirrorless-system-cameras

Είναι πολλά τα λεφτά Δημήτρη, αν δεν προσγειωθούν οι της Zeiss θα το χάσουν το παιχνίδι

δεν είμαι τόσο σίγουρος γι αυτό, ότι θα το χάσουν το παιχνίδι. Βλέπουμε ότι όλοι οι κατασκευαστές με ίσως εξαίρεση την OLy υπερτιμολογούν οτιδήποτε ακάθρεφτο προσφέρουν. Αν μάλιστα η CANON βγάλει στα 850 ευρώ τη δική της τότε θα έχουμε το παράδοξο μια αστεία μηχανούλα να έχει την ίδια περίπου τιμή με ένα δικό της εργοστάσιο, με επαγγελματικές προδιαγραφές (βλ. 7d) με παραεισαγωγή.

Αρα υπάρχει μια τάση για υπερτιμολόγηση, έστω κι αν ένας φακός για ακάθρεφτη μηχανή είναι σε γενικές γραμμές πιο φθηνός ως τελικό προιόν σε σχέση με ένα για dslr. Η Zeiss δίνει φακούς που εμας μας φαίνονται απλησίαστοι, αλλά οι φακοί αυτοί δίνουν άψογα αποτελέσματα ακόμη και για video 4κ .

Αν τώρα όλη η αγορά αρχίσει να διορθώνει και η zeiss συνεχίσει να ανεβάζει τις τιμές, τότε ναι, να πάει στον αδόξαστο...

Έτσι ακριβώς, και για να πω την αλήθεια από τους λίγους φακούς που έχω οι μόνοι που βλέπω διαφορά είναι ο Panasonic 20/1,7 και ο zuiko 35/3,5 macro που "βγάζουν μάτια". Οι υπόλοιποι είναι απλά πολύ καλοί, όλα αυτά βέβαια στα 12 mp , στα 16 δεν ξέρω τι θα συμβεί...

Ο οποίος μάλλον θα είναι η επόμενη αγορά μου :music-smiley-005: , και μετά θα ψάχνω φατσούλες για πορτρέτα...