Φακός 50mm αξίζει ?

mikemusic4

New member
26 April 2011
54
Γεια χαρά παιδιά,

Απο εχτές ειμαι κάτοχος μιας Nikon D3100 με το κιτ των 2 φακών.
Επειδή μου αρέσουν τα χαρακρηριστικά του σταθερού φακού 50mm θα ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει πραγματικά η αγορά του.$
Επίσης αν είναι ευκολο να μου πειτε αν αξίζει να κάνω υπομονή και να μαζέψω λεφτά για τον nikkor 50mm F 1.8 G η να αρκεστώ στην αγορά του
F 1.8 D ?

Τον συγκεκριμένο φακό τον θέλω για πορτρετο, και πιο καθημερινή χρήση λόγο το οτι είναι γρήγορος και φωτεινός.

Για τα παραπάνω που γράφω μήπως είναι καλύτερος ενας 35mm F 1.8 G ?

Last edited:
Tον -D στην μηχανη σου τον ξεχνας ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ θες να τραβας manual.
Aν σου αρεσει η αισθηση των '50mm' στην φωτογραφια γενικα τοτε η επιλογη σου ειναι ο 35mm/1.8.
O πενηνταρης σε σενα γινεται ισοδυναμο 75μμ

Ασχολησου λιγο με τον 18-55 που εχεις , τραβωντας αποκλειστικα στα 50 να δεις αν σου κανει. Μετα, δοκιμασε και με τα 35mm. Σε μενα, σε κροπ μηχανη, τα 50mm (ισοδυναμα 75) δεν με βολευουν. Πολυ τελε για κλειστους χωρους, πολυ κοντα για εξωτερικους... βεβαια, αν θελεις κυριως χρηση για πορτραιτα, ειναι η φτηνοτερη λυση...

ο 50αρης σε crop μηχανή σαν την δική σου είναι όνειρο για πορτραίτα, σου αφήνει κάποιο χώρο να εχεις απο το θέμα σου και να μην είσαι πολύ κοντά...αλλά σε εσωτερικούς χώρους είναι μόνο για πορτραίτα γιαυτο που σου είπαν τα παιδιά, το 50 γίνεται 75.. Είναι πάντως οτι κάλύτερο μπορεί να αγοράσει κάποιος απο την αρχή για να τον εχει...Για την τιμή του σε αναλογία με την ποιότητα είναι best!!

Για καθημερινή χρήση = 35αρης. Ο 50άρης σε DX είναι no go. Είναι πολύ τελε για καθημερινή χρήση και κοντός αν θες να βγάλεις μακριά. Αν ήταν 58mm (87mm σε FF) θα έκανε για πορτραίτα, στα 50mm όμως ακόμα και γι' αυτή τη δουλειά δεν κάνει ΙΜΟ. Τα λέω αυτά επειδή είχα 35άρη και 50αρη σε DX.

Κι εγώ ψηφίζω 35άρη. Θα θες να βγάλεις καναν άνθρωπο απ´τη μέση και πάνω και θα πρέπει να πηγαίνεις στην άκρη του δωματίου