Φακός για sony a6000

johmil_gr

Established Member
3 December 2009
207
Καλησπέρα παιδιά. Για άλλη μια φορά θα χρειαστώ την βοήθεια σας. Θα κάνω το μεγάλο βήμα και αφού αποφάσισα να δώσω όλο τον εξοππλισμό μου nikon d5000 και 4 φακούς αποφάσισα να καταλήξω στην sony a6000 (που όλοι έχουν να πουν καλο λόγο) για λόγους φορητότητας και μεγέθους - βάρους κλπ. Το θέμα είναι ότι έχω μπερδευτεί σε τι φακό να καταλήξω. (Και φανταστείτε δεν έχει και την ποικιλία φακών για nikon). Επειδή μάλλον δεν θα μου αρέσει ο κιτ 16-50 που δίνει.
Θέλω ένα φακό (ίσως πάρω και 2ο) και κανέναν άλλο..... . Τραβάω κυρίως landscapes (μ αρέσει να παίρνω τα βουνα) αλλά θα χρειαστούν και travel φωτογραφίσεις αλλα και γενική χρήση. Σκέφτηκα ίσως την λύση του 55-210 και ίσως προσθέσω αργότερα έναν σταθερό 35άρι. To budget Μου είναι σχετικό μικρό αφου θα παίξω κοντά στο χιλιάρικο μαζί με την μηχανή.

Για πείτε γνώμες.

Για φωτογραφίες τοπιου θα χρειαστείς ευρυγώνιο φακό.... όπως τον Sony sel 10-18mm f/4
Εγώ τον έχω και είναι θαυμάσιος φακός.

Για γενική χρήση ο κιτ δεν είναι κακός , είναι και πολύ οικονομικός.

Σίγουρα θα χρειαστείς κι έναν φωτεινο φακό, για βράδυνα και πορτραιτα, εγώ προτείνω τον 50mm 1.8 γιατί είναι κι αυτός σχετικά οικονομικός (σε σχέση με τον 35mm sony) .

Εναλλακτικά μπορείς να δεις και τους πολύ καλους και φτηνούς sigma 19mm -30mm kai 60mm f/2.8 (best value for money).

Για γενική χρήση (που σως καλύψει όλες τις ανάγκες σου) , δες τον zeiss 16-70mm .....κανει και για τοπια και για πορτραιτα, απλα δεν είναι πολύ φωτεινος για βράδυνα.

Kανένας 85άρης Ε/FE mount πορτραίτου δέν υπάρχει;
Ο 135 1,8 Α mount πολύ καλός αλλά με τον αντάπτορα δέ χάνει φώς;

Το manual δυσκολεύει αρκετα σε κινούμενα θέματα.
Προς το παρών χρησιμοποιώ έναν FD 135 f/2.2 και τέρμα ανοιχτος πολύ δυσκολο να πετύχει η εστίαση χωρίς τρίποδο.
Ούτε το focus peaking βοηθά, μόνο στο περίπου, και το magnification, κουνά τόσο η μηχανή που δέ λέει. Απλά όταν πετυχαίνουν είναι απίστευτες...

Καλησπέρα παιδιά. Για άλλη μια φορά θα χρειαστώ την βοήθεια σας. Θα κάνω το μεγάλο βήμα και αφού αποφάσισα να δώσω όλο τον εξοππλισμό μου nikon d5000 και 4 φακούς αποφάσισα να καταλήξω στην sony a6000 (που όλοι έχουν να πουν καλο λόγο) για λόγους φορητότητας και μεγέθους - βάρους κλπ. Το θέμα είναι ότι έχω μπερδευτεί σε τι φακό να καταλήξω. (Και φανταστείτε δεν έχει και την ποικιλία φακών για nikon). Επειδή μάλλον δεν θα μου αρέσει ο κιτ 16-50 που δίνει.
Θέλω ένα φακό (ίσως πάρω και 2ο) και κανέναν άλλο..... . Τραβάω κυρίως landscapes (μ αρέσει να παίρνω τα βουνα) αλλά θα χρειαστούν και travel φωτογραφίσεις αλλα και γενική χρήση. Σκέφτηκα ίσως την λύση του 55-210 και ίσως προσθέσω αργότερα έναν σταθερό 35άρι. To budget Μου είναι σχετικό μικρό αφου θα παίξω κοντά στο χιλιάρικο μαζί με την μηχανή.

Για πείτε γνώμες.

Τι φακούς έχεις στην d5000 και με ποιους απο αυτους πιανεις τον εαυτό σου να είναι ευχαρηστημένος και να τους χρησιμοποιείς περισσότερο;
Για να δούμε τους αντιστοιχους στη Σονυ και κατά πόσο σε συμφαίρει να αλλάξεις.
Ο 55-210 δε θα σε βοηθήσει σε landscapes.

Δες ποιούς φακούς έχω εγώ στην υπογραφή μου για να πάρεις μία γνώμη απο φακούς για τους οποίους έχω να πω κάτι περισσότερο.

Υ.Γ. την d5300 την σκέφτηκες; Είναι πιο μικρή από τη d5000.

Απάντηση: Re: Φακός για sony a6000

Καταρχήν ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Τι φακούς έχεις στην d5000 και με ποιους απο αυτους πιανεις τον εαυτό σου να είναι ευχαρηστημένος και να τους χρησιμοποιείς περισσότερο;
Για να δούμε τους αντιστοιχους στη Σονυ και κατά πόσο σε συμφαίρει να αλλάξεις.
Ο 55-210 δε θα σε βοηθήσει σε landscapes.

Υ.Γ. την d5300 την σκέφτηκες; Είναι πιο μικρή από τη d5000.

Στην d5000 έχω τον sigma 17-70 τον οποίο και χρησιμοποιώ αρκετά (δεν είμαι όμως ιδιαίτερα ευχαριστημένος τελικα) και τον nikon 35 1,8 απο τον οποίο έχω εντυπωσιαστεί γι αυτό σκέφτομαι και στην νέα μηχανή να παρω τουλάχιστον ένα σταθερό για βραδυνα και κοντινά. Επίσης έχω τους κιτ 18-55 και 55-200 αλλά στο ντουλάπι.

Τον zeiss 16-70 τον σκέφτηκα αλλά βγαίνει παραπάνω για την ώρα μάλλον με τις τιμές που τον είδα Ελλάδα.

Την d5300 δεν την σκέφτηκα γιατί είπα να πάω με την μόδα και να πάρω Mirroless και να μην αλλάζω φακούς όπως παλι.α

Σημ. κκαι η d5300 μάλλον sony είναι (τουλάχιστον ο αισθητήρας είναι σίγουρα)

Re: Απάντηση: Re: Φακός για sony a6000

o 35mm f/1.8 Sony ειναι επισης καλος απλα ειναι αρκετά πιο ακριβός από τον Nikon.
Όμως αν εχεις συνηθίσει από τον Νικον στα 35μμ....μαλλον θα πρεπει να τον παρεις και στη Σονυ.

ο 18-105 f/4 που σου λεει ο Γ.Σπυρου φαινεται να ειναι καλος all-around. Προσωπικά δεν τον έχω. Είναι διαπιστωμένα γρήγορος στο φοκους αν σε ενδιαφέρει συγκριτικά με αλλους Sony φακούς και τα δειγματα δειχνουν οτι ειναι οξυς φακος.

Την d5300 δεν την σκέφτηκα γιατί είπα να πάω με την μόδα και να πάρω Mirroless και να μην αλλάζω φακούς όπως παλια

Δεν σε καταλαβαίνω. Τι εννοείς;
Και με τις mirrorless αλλαζεις φακούς.
Αν είναι να πας σε mirrorless μην πας λόγω μόδας.
Οι λόγοι που μπορει να σε κανουν να πας σε mirrorless πρεπει να ειναι οι εξης:
1) πιο ελαφρύ σύστημα και ελαφρώς πιο μικρό σε μεγεθος (με την 5300 και τον 35αρη --> http://camerasize.com/compact/#490.333,535.410,ha,t )
2) εργονομία και χειρισμός (πιο πολλες παραμετροποιήσεις στα κουμπια, EVF που βλεπεις και βραδυ για να κανεις φοκους)
3) συγκεκριμένα στη Sony καλύτερη εργονομία για βίντεο (πιο πολλες ρυθμισεις)

Εγω προσωπικά την έχω σε μεγάλη υπόλυψη την d5300 και ας εχω Sony. Ήμουν έτοιμος να αγοράσω την 5300 μέχρι τελευταία στιγμή που πήγα στη SOny καθαρά και μόνο λόγω καλύτερου χειρισμού στο βίντεο.
Το καλο με τη Νικον ειναι ότι εχει μεγαλύτερη ποικιλία σε φακούς.
Αν είχα μαζεψει λεφτά τότε θα επαιρνα μία d5300 μόνο το σώμα με φακο τον Sigma 18-35mm f/1.8. Και δε θα επαιρνα κανεναν αλλο φακο ποτε ξανα!
Συνολικά τα λεφτά έρχονται σαν Sony a6000+zeiss 16-70mm. Αλλά ο Sigma είναι ανωτερης κλάσης φακός. Και πολύ πιο φωτεινός. Αν χρειάζεσαι το παραπανω ζουμ του zeiss...οκ τοτε καλύτερα ο zeiss της Sony.

Γειά σας! Εγώ έχω την α6000. Άρχισα να ασχολούμαι με την φωτογραφία πρόσφατα οπότε δεν είμαι καθόλου σχετική. Πριν από λίγες μέρες μου έπεσε ο φακός της κ δεν λειτουργεί. Επί της ευκαιρίας σκέφτομαι να πάρω κάποιον άλλον επδ δεν με ικανοποιουσε ο προηγούμενος. Αλλά. Δεν έχω ιδέα τι παίζει με τους φακούς... Της sonny κοστίζουν όσο η φωτογραφική η ίδια και μπάτζετ μου είναι γύρω στα 200 με 300 ευρώ max. Και θέλω να σας ρωτήσω τι επιλογές έχω που να συνδιαζουν ποιότητα τιμή? Μπορώ Ν πάρω φακό άλλης εταιρίας και να βάλω αντάπτορα?

Γειά σας! Εγώ έχω την α6000. Άρχισα να ασχολούμαι με την φωτογραφία πρόσφατα οπότε δεν είμαι καθόλου σχετική. Πριν από λίγες μέρες μου έπεσε ο φακός της κ δεν λειτουργεί. Επί της ευκαιρίας σκέφτομαι να πάρω κάποιον άλλον επδ δεν με ικανοποιουσε ο προηγούμενος. Αλλά. Δεν έχω ιδέα τι παίζει με τους φακούς... Της sonny κοστίζουν όσο η φωτογραφική η ίδια και μπάτζετ μου είναι γύρω στα 200 με 300 ευρώ max. Και θέλω να σας ρωτήσω τι επιλογές έχω που να συνδιαζουν ποιότητα τιμή? Μπορώ Ν πάρω φακό άλλης εταιρίας και να βάλω αντάπτορα?

Γεια σου κ καλως ηρθες. Σε τι δεν σε ικανοποιουσε ο προηγουμενος; Φανταζομαι μιλας για τον selp1650 που πηρες μαζι με την μηχανη. Επισης για να παρεις σωστη απαντηση θα πρεπει να πεις ποιο εστιακο μηκος χρησιμοποιουσες συνηθως κ τι θεματα σου αρεσουν. Εκτος κ αν εννοεις οικονομικος ζουμ φακος, ο οποιος απλα δεν υπαρχει στο budget που εθεσες, περαν του φακου που ειχες.

Καλησπέρα και καλώς ήρθες.
Τον μακαρίτη σε τι εστιακό μήκος τον χρησιμοποιούσες περισσότερο ?
Στα λεφτά που διαθέτεις οι επιλογές που έχεις είναι
Sigma 19mm f2.8 prime κοντά στα 200
Sigma 30mm f2.8 prime κοντά στα 200
Sigma 60mm f2.8 prime κοντά στα 200
Sel 50mm f1.8 OSS prime κοντά στα 300
Sigma 30mm f1.4 κοντά στα 350
Sel 55-210mm f4.5 6.3 OSS zoom κοντα στα 300 (tele και σκοτεινός )

Όλοι είναι AF

Τώρα για ανταπτορες και φακούς έχεις τεράστια ποικιλία , απλά να γνωρίζεις ότι όλοι θα είναι MF

Έχεις επιλογές και πάνω από τα 350 αλλά δε τις αναφέρω μιας και δεν είναι στο budget σου

Εδώ είμαστε για ότι οτιδήποτε απορία θα προκύψει

Πάντως, εδώ και λίγες μέρες που πήρα τον 24άρη Zeiss, δεν έχω χρησιμοποιήσει κανέναν άλλον φακό.
Ακόμα και στις βόλτες.
Τελικά, πέρα από συγκεκριμένες χρήσεις, όλα τα άλλα είναι και λίγο θέμα συνήθειας.

Απάντηση: Re: Φακός για sony a6000

Όταν συνηθίσεις με top φακό, δύσκολα γυρίζεις πίσω,