Fallout 3 και Microsoft

fran

Established Member
20 October 2007
179
Είδα ότι δεν υπάρχει αναφορά για το Fallout 3. Για όσους γνωρίζουν πρόκειται για εξαιρετική σειρά rpg τα οποία λαμβάνουν χώρα στο μέλλον σε μεταπυρηνικό περιβάλλον, στην Αμερική (της δεκαετίας του ´50 όμως από άποψη αισθητικής, κουλτούρας κτλ).

Το πρώτο και το δεύτερο ήταν εξαιρετικά και διακρίνονταν για τη τόλμη τους, το βάθος, τα ηθικά διλήμματα που έθεταν και το ενήλικο χαρακτήρα γενικότερα των διαλόγων.

Το τρίτο μέρος το ανέλαβε η Bethesda και έφτιαξε το Fallout 3 αλλά Oblivion. Στην αρχή μπορώ να πω ότι με ξένισε κάπως και δεν μου άρεσε αλλά γρήγορα το συνήθισα και ασχολήθηκα με το παιχνίδι, το οποίο και τερμάτισα.

Γενικά μπορώ να πω ότι από άποψη γραφικών και σχεδιασμού του περιβάλλοντος είναι άψογο. Αν κάτι με απογοήτευσε ήταν το γεγονός ότι έχασε το ενήλικο χαρακτήρα του, ήταν πιο "πολιτικά ορθό" και πιο απλοϊκό στις επιλογές του σε σχέση με τα προηγούμενα.

Επίσης πέρα από το main quest που είχε ομαλή ροή, ήταν σχετικά πτωχό σε παράλληλα quest. Ο χάρτης του είναι αρκετά μεγάλος, υπάρχει πλήθος τοποθεσιών και είναι κρίμα, ενώ δίνεται ελευθερία κινήσεων, η ελευθερία αυτή να περιορίζεται περισσότερο στην εξερεύνηση, καθώς πέρα από την αρχική τοποθεσία στις υπόλοιπες δεν δίνονται πολλαπλά (προαιρετικά) quest. Συνολικά τα δευτερέοντα quest δε πρέπει να ξεπερνάνε τα 20 με 25 συνολικά.

Κατά τα άλλα το παιχνίδι είναι καλό, υπάρχει ποικιλία στον εξοπλισμό, το σύστημα vats για τη μάχη δουλεύει μια χαρά (πάγωμα της μάχης και επιλογές στόχευσης σε σημεία του σώματος των αντιπάλων με βάση τα διαθέσιμα action points που διαθέτει ο παίκτης, εναλλαγή δηλαδή από το πραγματικό χρόνο μάχης σε μη) και έχει πλάκα (είναι αρκετα gore αλλά το fallout πάντα χαρακτηριζόταν για τους βίαιους θανάτους σε βαθμό καφρίλας). Στη πορεία μπορείς να αποκτήσεις σκύλο που σε συνοδεύει καθώς και npc που σε βοηθούν στις μάχες.

Επίσης έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό το τρόπο δημιουργίας και ανάπτυξης χαρακτήρα με τις ικανότητες, τα perks (ιδιαίτερες ικανότητες) και την εξειδίκευση σε διάφορους τομείς. Το μόνο αρνητικό για μένα πάλι είναι ότι από ένα σημείο ανάπτυξης του χαρακτήρα και μετά το παιχνίδι γίνεται αρκετά εύκολο.

Τέλος πάντων εμένα προσωπικά μου άρεσε και ασχολήθηκα με το παιχνίδι γεγονός που δε το κάνω συχνά. Χάρηκα ιδιαίτερα λοιπόν όταν διάβασα ότι η Bethesda αναπτύσει 3 mini επεκτάσεις για εμπλουτισμό του περιεχομένου, αλλά δυστυχώς το παιχνίδιο είναι games for windows live.

Είχα την ελπίδα ότι τουλάχιστον για τους κατόχους pc θα μπορούσαμε να το κατεβάσουμε επί πληρωμή από την εταιρεία αλλά δυστυχώς δεν ισχύει αυτό. Πρέπει να έχεις λογαριασμό και να το κατεβάσεις από το marketplace του games for windows live.

Θα κάνω μια παρένθεση και θα σας αναφέρω ότι ο μόνος λόγος που δεν έχω αγοράσει xbox είναι η ιστορία με το xbox live. Δεν το έχω αναφέρει μέχρι στιγμής γιατί ειλικρινά βαριέμαι τις απαντήσεις που μοιάζουν με δελτία τύπου των κατασκευαστριών εταιρειών. Προσωπικά θεωρώ και τις τρεις κονσόλες εξαιρετικές (η κάθε μια έχει το δικό της χαρακτήρα αλλά πιστεύω ότι όποιος έχει οποιαδήποτε δικαιολογημένα θα είναι ευχαριστημένος γιατί πρόκειται για πολύ καλά μηχανάκια).

Προσωπικά έχω το wii και το playstation 3 και θα ήθελα και το xbox αλλά όπως είπα η ιστορία με το xbox live με έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα. Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός να πρέπει να δηλώσω ψευδή χώρα διαμονής (πχ Ιρλανδία), να ψάχνω από ένα Θεός ξέρει που να αγοράσω κάρτες για πόντους αγοράς για να πληρώσω τη Microsoft, η οποία ενώ μου πουλάει τα προϊόντα της στις ίδιες τιμές με τους υπόλοιπους ευρωπαίους και αμερικάνους αρνείται να μου παράσχει τη βασικότερη υπηρεσία της σε ένα κάτοχο κονσόλας xbox (και όχι μόνο).

Ψεύτης και απατεώνας, πληρώνοντας τους και από πάνω δε πρόκεται να γίνω (και η πλάκα είναι ότι δηλώνει κάποιος Ιρλανδία αλλά φυσικά γνωρίζουν ότι πρόκειται για ελλάδα από την ip που συνδέεται το μηχανάκι).
Και αυτά περί μικρής αγορά κτλ είναι τρίχες. Η υποδομή που χρειάζεται για την υποστήριξη του xbox live τοπικά είναι αστεία σε σχέση με τα δισεκατομμύρια που εισπράτει από τους Έλληνες καταναλωτές και το Ελληνικό δημόσιο συνολικά.

Έτσι επειδή το Fallout 3 είναι δυστυχώς games for windows live βγήκε η πρώτη επέκτασή του, το operation Anchorage, αλλά εγώ που θέλω να είμαι νόμιμος δεν μπορώ ούτε να το αγοράσω.

Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι υπάρχει φυσικά διαθέσιμο για κατέβασμα από τις γνωστές πηγές.

Απ' ότι διάβασα και στο forum της Bethesda υπάρχει έντονος εκνευρισμός, ιδιαίτερα στις ευρωπαϊκές χώρες που δεν υποστίζεται το games for windows live αλλά και σε άλλες αφού η client έκδοση για pc από τα λίγα που διάβασα μάλλον είναι προβληματική.

Τελικά αυτή η τριτοκοσμική αντιμετώπιση κυρίως από αδηφάγους όπως η Microsoft με έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα καθώς η επιλογή στη νομιμότητα σημαίνει αναγκαστικά μειωμένες υπηρεσίες αλλά θα το προτιμήσω από το να τους κάνω το χατίρι.

Συγνώμη αν κούρασα με την έκταση του post.

Αυτο παντως με το XBOX Live δεν το καταλαβα.

Βαζεις χωρα Iρλανδια , ποντους μπορεις να αγορασεις σε πολλα καταστηματα η στο ebay , αν δεν γουσταρεις να ψαχνεις παιρνεις μια prepaid και χρεωνεις την συνδρομη σου εκει...

Τοσες χιλιαδες Ελληνες παιζουν στο XBL...-bye-

θα συμφωνησω με το φιλο fran... ειναι απαραδεκτο να μην μπορω με ανεση και πληρη νομιμοτητα να περιληφθω στο Xbox Live. Και γιατι δηλαδη να μην πωλουνται οι καρτες στην Ελλαδα?

Για να μην αναφερω το γεγονος οτι παραμενει γελοιο το οτι πρεπει να πληρωνεις συνδρομη (αλλο θεμα αυτο)...

Σωστά,όταν μας "γράφουν" τη χώρα μας πρέπει να τους αγνοούμε και να πράτουμε αναλόγως.

Eνω οταν αλλοι μας δινουν παρανομως 1 χρονο εγγηση δεν τρεχει τιποτα...-bye-

θα συμφωνησω με το φιλο fran... ειναι απαραδεκτο να μην μπορω με ανεση και πληρη νομιμοτητα να περιληφθω στο Xbox Live. Και γιατι δηλαδη να μην πωλουνται οι καρτες στην Ελλαδα?

Για να μην αναφερω το γεγονος οτι παραμενει γελοιο το οτι πρεπει να πληρωνεις συνδρομη (αλλο θεμα αυτο)...

Καρτες πωλουνται και στην Ελλαδα.

Κατα την γνωμη μου τα 4-5 ευρω το μηνα ειναι λογικο τιμημα για την αποδεδειγμενα καλυτερη Online υπηρεσια σε κονσολα (XBOX Live).

Ειναι θεμα με το XBOX live οντως το οτι θεωρητικα δεν υποστηριζεται στην Ελλαδα.

Το θεμα ειναι τι κερδιζει με καθε επιλογη του καθενας, ζυγιζοντας τα υπερ και τα κατα.-bye-

Δυστυχώς ή ευτυχώς γεννήθηκα στην Ελλάδα οπότε δε βρίσκω λόγο να δηλώσω κάτι άλλο.

Μάλιστα δηλώνοντας Ιρλανδία για τη Microsoft κάνεις ψευδή δήλωση (η δήλωση της χώρας μάλιστα κλειδώνει και δεν αλλάζει κατά το δοκούν) και η χρήση του λογαριασμού με ψευδή στοιχεία, κατά Microsoft πάντα, είναι παράνομη, γι αυτό άλλωστε έχουν διαγραφεί λογαριασμοί οι οποίοι πληρώνονταν με πιστωτικές κάρτες από ελληνικές τράπεζες, τις οποίες αν δεν κάνω λάθος δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις κτλ κτλ (αυτά τουλάχιστον διάβασα στα αντίστοιχα ελληνικά forum παλαιότερα όταν έψαχνα να δω τι γίνεται με την online υπηρεσία του xbox και αν υπήρχε τρόπος για νόμιμη ενεργοποίησή της στην Ελλάδα).

Επιπλέον παρόλα τα μεγάλα έσοδα της Microsoft και από την Ελλάδα, συνεχίζει να αγνοεί το ελληνικό καταναλωτικό κοινό (όπως και άλλων μικρότερων αγορών) και να τους στερεί (επίσημα και με υποστήριξη) το σημαντικότερο κομμάτι ενός υπολογιστή ή παιχνιδομηχανής, το online τμήμα του.

Βέβαια η τιμή του xbox, των παιχνιδιών του αλλά και των παιχνιδιών για pc τα οποία υποστηρίζουν (δυστυχώς) το games for windows live έχουν την ίδια τιμή με τις χώρες που υποστηρίζεται, αν και στη τελική αγοράζουμε ένα προϊόν που είναι κουτσουρεμένο (π.χ εγώ που θέλω να είμαι νόμιμος δε μπορώ να αγοράσω τις επεκτάσεις του Fallout 3).

Όσοι χρησιμοποιούν την υπηρεσία με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν καλά κάνουν. Εγώ έχω επιλέξει να μη το κάνω γιατί θεωρώ ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτή την πρακτική της Microsoft.

Όποιος παρανομεί π.χ ένα έτος εγγύηση, κακώς το κάνει και γι' αυτό το λόγο υπάρχουν νόμοι, φορείς για την προστασία του καταναλωτή κτλ. Είναι και δική μας ευθύνη να τα διαμαρτυρόμαστε γι' αυτά, ώστε οι κακές πρακτικές κάποτε να σταματούν.

Η παρανομία του ενός δεν δικαιολογεί την παρανομία ή την κακή πρακτική κάποιου άλλου.

Last edited:
Eγω εχω βγαλει μια Prepaid της Τραπεζας Κυπρου και την χρησιμοποιω κανονικοτατα. Μαλιστα ανανεωσα προσφατα την συνδρομη μου και αγορασα και καποιους ποντους.

Βεβαια η Τραπεζα Κυπρου εχει τυπικα εδρα την Αγγλια οποτε ισως γι'αυτο να μην την πιανουν τα μετρα με τις πιστωτικες καρτες Ελληνικων τραπεζων.

Απο εκει και περα δυστυχως δεν υπαρχει και αλλη επιλογη πλην των ψευδων στοιχειων εφοσον καποιος θελει να παιζει στο XBOX Live.

Eγω μαλιστα εχω βαλει UK και ολα τα στοιχεια μου ειναι σωστα εκτος του ταχυδρομικου κωδικα που ειναι Λονδινου...:flipout:

Απάντηση: Re: Fallout 3 και Microsoft

Eγω εχω βγαλει μια Prepaid της Τραπεζας Κυπρου και την χρησιμοποιω κανονικοτατα. Μαλιστα ανανεωσα προσφατα την συνδρομη μου και αγορασα και καποιους ποντους.

Βεβαια η Τραπεζα Κυπρου εχει τυπικα εδρα την Αγγλια οποτε ισως γι'αυτο να μην την πιανουν τα μετρα με τις πιστωτικες καρτες Ελληνικων τραπεζων.

Απο εκει και περα δυστυχως δεν υπαρχει και αλλη επιλογη πλην των ψευδων στοιχειων εφοσον καποιος θελει να παιζει στο XBOX Live.

Eγω μαλιστα εχω βαλει UK και ολα τα στοιχεια μου ειναι σωστα εκτος του ταχυδρομικου κωδικα που ειναι Λονδινου...:flipout:

και εγώ το ίδιο !!
Εχω και PS3 αλλά τα γραφικά και τα games του XBOX 360 με έχουν κερδίσει !

αλλωστε οταν είχα πάρει το PS3 για να μπώ στο Store αναγκάστηκα πάλι να γράψω ψευδή στοιχεία-Λονδίνου,μια και δεν υποστηριζόταν στη χώρα μας !

Για όλα η Microsoft φταίει πιά ??

Re: Απάντηση: Re: Fallout 3 και Microsoft

και εγώ το ίδιο !!
Εχω και PS3 αλλά τα γραφικά και τα games του XBOX 360 με έχουν κερδίσει !

Μπράβο και δικαίωμά σου.
αλλωστε οταν είχα πάρει το PS3 για να μπώ στο Store αναγκάστηκα πάλι να γράψω ψευδή στοιχεία-Λονδίνου,μια και δεν υποστηριζόταν στη χώρα μας !

Ναι, ισχύει, το playstation store δεν ήταν διαθέσιμο αμέσως. Από την άλλη δε νομίζω να είναι κανείς παράλογος και να έχει την απαίτηση μια καινούργια υπηρεσία να προσφέρεται αμέσως παντού. Το ζήτημα είναι ότι σχετικά σύντομα ήταν διαθέσιμο, ενώ για τη live πλατφόρμα ούτε στην 3η χιλιετία δε διαφαίνεται προοπτική για Ελλάδ... A, εκτός από τη sony, όλος ο υπόλοιπος πλανήτης (από όσο γνωρίζω), που διαθέτει online περιεχόμενο, το διαθέτει και Ελλάδα...
Για όλα η Microsoft φταίει πιά ??

Για τη ψώρα, τη πιτυρίδα και την τριχόπτωση, όχι. Το ζήτημα όπως ανέφερα δεν είναι με πιο παράνομο τρόπο θα κάνει κανείς χρήση της υπηρεσίας. Όταν όμως πουλάει ένα προιόν μη παρέχοντας τη σημαντικότερη υπηρεσία και προστιθέμενη αξία του (και αναφέρομαι ευρύτερα στη πλατφόρμα games for windows live και όχι μόνο στο xbox live), αντιμετωπίζοντας τον Έλληνα καταναλωτή ως ιθαγενή του προηγούμενου αιώνα που του πουλάει τη πραμάτια του όπως όπως, ε τότε ναι, φταίει η Microsoft (εξηγούμαι πάλι, για το συγκεκριμένο και όχι για τη ψώρα, την πιτυρίδα, τη τριχόπτωση και διάφορα άλλα δεινά).

Εγω δεν συμφωνω καθολου με την λογικη της Microsoft σε πολλα πραγματα αλλα και η Sony τα εκανε σκατα με το PS3...μπρος γκρεμος και πισω ρεμα δηλαδη...

Θα παρακαλεσω να πεσουν οι τονοι μεχρι να δει το θεμα ο αρμοδιος διαχειριστης. Σε περιπτωση που το συνεχισετε το θεμα θα κλειδωθει.

Για παιχνιδια μιλαμε δεν υπαρχει λογος να αρπαζομαστε.

Παρακαλω.

Θα παρακαλέσω να πέσουν οι τόνοι και να σταματήσουν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις, γιατί αλλιώς θα αναγκαστούμε να κλειδώσουμε το θέμα.

Ας μείνουμε εντός θέματος.

Το θέμα κλειδώνεται, μέχρι να καθαριστούν τα μηνύματα με τις προσωπικές διαμάχες.

Αν συνεχιστούν οι προσωπικές επιθέσεις θα υπάρξουν και οι ανάλογες επιπτώσεις.

Μιας και το ξεκίνησα το νήμα και επειδή από αλλού ξεκίνησε και δυστυχώς στα γνωστά κατέληξε, από εμένα δεν υπάρχει πρόβλημα για τη διαγραφή του. Αν δε θέλετε να το διαγράψετε, μπορείτε να διαγράψετε οποιαδήποτε απάντησή μου κρίνετε ότι θίγει κάποιον ή αποτελεί προσωπική διαμάχη ή σε κάθε περίπτωση δημιουργεί κάποιο πρόβλημα.
Εγώ έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να ξαναδημιουργήσω νήμα ή να απαντήσω ποτέ ξανά στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Δεν θέλουμε να "διώξουμε" κάποιον από την κατηγορία αλλά πολύ απλά να μένουμε εντός θέματος.