Φερρίτες

26 June 2006
174
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους σας.
Θα ήθελα να μου πείτε σε ποιές περιπτώσεις βάζουμε φερρίτες στα καλώδια.
Επίσης βάζουμε σε όλα τα ήδη καλωδίων ;

Κωστής

δεν το ειπες σωστα
το σωστο ειναι ποτε αφηνουμε ενα φεριτη σε καποιο καλωδιο?
μονο οταν το εχει αναγκη- κανει τη διαφορα

Υποτιθεται οτι ο φεριτης σε συκεκριμενα σημεια των καλωδιων κοβει τις ηλεκτρονικες -rf παρεμβολες .Ολα τα καλωδια εχουν την ταση να γινονται κεραιες.Αλλα δεν εχει παντα ο φεριτης αποτελεσμα .Επισης δεν νομιζω οτι πρεπει να δινουμε εξωπραγματικα ποσα σε audiophile φεριτες οταν τα βρισκουμε σε καταστηματα ηλεκτρονικων με λιγα ευρω.Ο φεριτης σιδηρος δεν ειναι αλλωστε?
Σε ολα τα καλωδια το βαζουμε .

δεν το ειπες σωστα
το σωστο ειναι ποτε αφηνουμε ενα φεριτη σε καποιο καλωδιο?
μονο οταν το εχει αναγκη- κανει τη διαφορα

Φίλε Argi ευχαριστώ για την απάντηση.
Δηλαδή η ύπαρξη ενός φερίτη μπορεί και να χαλάσει τον ήχο ;

Κωστής

Απάντηση: Re: Φερρίτες

Υποτιθεται οτι ο φεριτης σε συκεκριμενα σημεια των καλωδιων κοβει τις ηλεκτρονικες -rf παρεμβολες .Ολα τα καλωδια εχουν την ταση να γινονται κεραιες.Αλλα δεν εχει παντα ο φεριτης αποτελεσμα .Επισης δεν νομιζω οτι πρεπει να δινουμε εξωπραγματικα ποσα σε audiophile φεριτες οταν τα βρισκουμε σε καταστηματα ηλεκτρονικων με λιγα ευρω.Ο φεριτης σιδηρος δεν ειναι αλλωστε?
Σε ολα τα καλωδια το βαζουμε .

Φίλε Christos ποιά είναι τα συγκεκριμένα σημεία ενός καλωδείου; Εγώ νόμιζα οτι μπαίνουν στις δύο ακρες του.
Συμφωνώ με τα λεγόμενά σου σχετικά με το κόστος των φεριτών.
Οταν λες ότι τον βάζουμε σε όλα τα καλώδια εννοείς ρεύματος, interconnects, scart, toslink, coaxial, κεραίας. Στα καλώδεια των ηχείων δεν έχω δει ποτέ φερίτες.

Kωστής

φεριτες βαζουμε παντου αρκει να κανουν το απετελεσμα
δηλ να μην χαλανε τον ηχο συνηθως μπαινει κοντα στον τερματισμο του καλωδιου προς τα εκει που καταληγει το καλωδιο
υπαρχουν και αλλα προιοντα που κανουν δουλεια
αλλα ειναι αρκετα ακριβα
δεν ειναι μεν φεριτες αλλα κοβουν rf σιγουρα οπως τα yamamura rings που καποτε πουλουσα
βασικα δοκιμαζεις και βλεπεις αν αξιζει