Ffdshow και σειρά φίλτρων.

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ

Supreme Member
29 June 2006
4,393
Εχετε παρατηρήσει διαφορές στην εικόνα ή τις επιδόσεις με αλλαγή της σειράς των φίλτρων στο ffdshow;

Υπαρχει διαφορα και στην επιβαρυνση cpu και στην ποιοτητα....
Για θεαση dvd χρησιμοποιουσα resize,blur & nr,sharpen(οχι βεβαια παντα αλλα αναλογα με το dvd).....Οταν εβαζα τα 2 τελευταια μετα το resize ειχα μεγαλυτερη χρηση cpu και λιγο καλυτερη εικονα....

βασικα το blu-nr κανει την διαφορα. πανω επεξεργαζεται την εικονα και μετα γινεται upscalindg απο το resize ενω κατω απο αυτο κανει την επεξεργασια στην τελικη μορφη του dvd-γιαυτο και ανεβαζει αρκετα την χρηση τησ cpu

Ολα αυτα τα φιλτρα τα εχει μεσα το ffdshow και απλα τα ενεργοποιουμε αναλογα με τη χρηση που θελουμε???

Η τα κατεβαζουμε απο καπου???:confused:

τα εχει μεσα και διαλεγεις τι θελεις.κανε μια αναζητηση εχει αρκετους οδηγους στο φορουμ

Μια και θα ειπωθει η σειρα δεν δινετε και μερικες οδηγιες για ρυθμίσεις σε καθε φίλτρο ....

Στο δικό μου σύστημα η σειρά είναι
1)blur & nr
2)resize
3)sharpen
Εμφανής η διαφορά σε εικόνα και σε χρήση cpu.
Η άλλη μου επιλογή για οικονομία σε χρήση cpu είναι
1)blur & nr
2)sharpen
3)resize
Το blur & nr το χρησιμοποιώ σπάνια. Αν ήξερα τι ακριβώς κάνει ίσως το χρησιμοποιούσα συχνότερα (Νομίζω ότι βγάζει τον κόκο από την ταινία αλλά δε βάζω το χερι μου στη φωτιά.)

Last edited:
KKinnas στην δικια σου περιπτωση η δευτερη επιλογη σου ειναι η πιο σωστη απο αποψη σειρας των φιλτρων αφου και στις 2 περιπτωσεις χρησιμοποιεις τα ιδια!

γι'αυτο το λογο εχεις λιγοτερη χρηση cpu!
:a0210:;)
παιδια το resize παντα στο τελος!!:smile:

ΔΕν νομίζω οτι έχεις δίκιο για το resize στο τέλος.
Πχ μια ταινία Xivd. Αν κάνεις πρώτα sharpen και μετά resize τα jaggies που δημιουργούνται απο το sharpenning γίνονται scaled. Αν το κάνεις με την ανάποδη σειρά τα jaggies είναι σαφώς μικρότερα. Μια δοκιμή σε ταινίες xvid θα σε πείσει.

Re: Απάντηση: Ffdshow και σειρά φίλτρων.

Με το dsscaler μετά το resize νομίζω οτι έχω καλλίτερη εικόνα.

Άρα ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ η πιο λογικη σειρά συμφωνα με τα παραπανω posts ειναι :

1)blur & nr
2)sharpen
3)resize
4)dsscaler

Σωστά ???

ΔΕν νομίζω οτι έχεις δίκιο για το resize στο τέλος.
Πχ μια ταινία Xivd. Αν κάνεις πρώτα sharpen και μετά resize τα jaggies που δημιουργούνται απο το sharpenning γίνονται scaled. Αν το κάνεις με την ανάποδη σειρά τα jaggies είναι σαφώς μικρότερα. Μια δοκιμή σε ταινίες xvid θα σε πείσει.

απο δοκιμες εχω κανει οσες θελεις σε οτι θελεις!

βεβαια οτι βολευει τον καθενα!

Εγω χρησιμοποιώ:

1)deinterlace
2)levels
3)blur & nr
4)sharpen
5)resize
6)dsscaler

Με το dsscsler κάτω απο το resize έχω πολύ λιγότερο θόρυβο στην εικόνα.

Με το nr τα έχω βρει λίγο σκούρα.
Οταν καταφέρνω να μειώσω εμφανώς το θόρυβο χάνω σε λεπτομέρεια.
Προς το παρών το έχω αφήσει στο default με το chroma smoother απενεργοποιημένο.

Είναι απλό.
Αν κάνεις ΠΡΩΤΑ resize τότε τα sharpen & blur θα γίνουν πάνω στην μεγενθυμένη εικόνα.
Αν κάνεις πρώτα τα sharpen & blur τότε οποιαδήποτε artifacts γίνουν λόγω της επεξεργασίας αυτής θα μεγενθυθούν.

Η πιό λογική σειρά κατα την γνώμη μου είναι
resize-blur-sharpen. Σαφώς καταναλώνει μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ αφού η επεξεργασία γίνεται στην μεγαλύτερη εικόνα.
Αυτά βέβαια για SD υλικό και κυρίως XVID.
Οι διαφορές σε HD υλικό είναι ελάχιστες, ακόμη και σε υλικό απο DVD δεν είναι σημαντικές.

Εγω χρησιμοποιώ:

1)deinterlace
2)levels
3)blur & nr
4)sharpen
5)resize
6)dsscaler

Με το dsscsler κάτω απο το resize έχω πολύ λιγότερο θόρυβο στην εικόνα.

Ποιο dsscaler εννοείς; Το dscaler filter που έχει μέσα το FFdshow; ή το Dscaler που χρησιμοποιούμε;