Ffdshow και σειρά φίλτρων.

dscaler filter πρεπει να χρησιμοποιουμε οταν αναπαραγουμε 1080p ή 720p / 24hz?

Παιδια καλημερα

Θα ηθελα μια βοηθεια οσον αφορα τα παρα πολλα φιλτρα που εχει το ffdshow.

Καταρχην να ξεκαθαρισω οτι με ενδιαφερει η αναπαραγωγη ΜΟΝΟ HD (720 & 1080p).

Θα ηθελα να μου πειτε ποια φιλτρα πρεπει να χρησιμοποιησω ωστε να εχω την καλυτερη δυνατη εικονα απο ενα mkv (και αν ειναι δυνατον με ποια σειρα).

Στα 720p κανω παντα resizing σε 1080p.

Ευχαριστω εκ των προτερων.
105.gif

Μια χαρά είσαι. Το resizing επαρκεί - δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. Αρκεί να έχεις μπόλικα taps (3-4+) και λίγο luma sharpen (~1). Post processing κτλ τα ξεχνάς.. περισσότερη ζημιά κάνουν παρά καλό.

Σου ειναι ευκολο να μου πεις και τα σωστα settings του resize για 1080p για να συγκρινω?
Δεν θελω να βλεπω ομως καθολου μαυρες μπαρες.

Ευχαριστω.

Σου ειναι ευκολο να μου πεις και τα σωστα settings του resize για 1080p για να συγκρινω?
Δεν θελω να βλεπω ομως καθολου μαυρες μπαρες.

Ευχαριστω.

Τα σωστά settings είναι η φυσική ανάλυση του panel / TV / projector σου, με τις ρυθμίσεις του γνωστού οδηγού (Lanczos, κτλ).

Όσο για τις μαύρες μπάρες, τη στιγμή που έχεις μέσο προβολής με λόγο πλευρών 16:9, αν αυτές υπάρχουν είναι του υλικού.

Εγώ χρησιμοποιώ resize με method Lanczos και Luma sharpening στο 1.3.
Μετά το resize xρησιμοποιώ το sharpen του dscaler(το έχω βάλει στο 150) και καθόλου τα sparpen του ffdshow γιατί δημιουργούν artifacts.
Και έχω βάλει το CoreAvc να κάνει το decoding.
Όλα αυτά με Ηd υλικό και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

Μετά το resize xρησιμοποιώ το sharpen του dscaler(το έχω βάλει στο 150) και καθόλου τα sparpen του ffdshow γιατί δημιουργούν artifacts.

Ma pos einai dynaton na xrisimopoieis kai ffdshow kai coreAVC??????:BXVZCBXZ6:

Ma pos einai dynaton na xrisimopoieis kai ffdshow kai coreAVC??????:BXVZCBXZ6:

Γίνεται και παραγίνεται φίλε μου! Ffdshow για upscaling και φίλτρα και CoreAvc για το decoding. Θα σου πώ τις ρυθμίσεις μου μήπως και σε βοηθήσω.

Καταρχήν χρησιμοποιώ Vista. Στο ffdshow στην καρτέλα Codecs έχω το Η.264/AVC στο disabled και το Raw Video στο All Supported.
Στο configuration του CoreAvc professional στην καρτέλα options έχω όλα τα Input Formats επιλεγμένα και στα Output Formats επιλεγμένο μόνο το YV12.
Στον Media Player Classic Home Theater Edition στα options, στην καρτέλα Output έχω επιλεγμένο το EVR Custom Preset, στην καρτέλα Internal Filters όλα αποεπιλεγμένα, στην καρτέλα external filters έχω προσθέσει το CoreAvc Video Decoder, το έχω επιλέξει με "τικ"(τώρα θα μας κοροϊδεύουν) και το έχω στο Prefer, και έχω προσθέσει και το ffdshow video decoder, το έχω αποεπιλέξει (χωρίς "τικ") και το έχω στο block.
Όλα αυτά μόνο για ΗιDef ταινίες. Πολύ καλη πατέντα που την ανακάλυψα μετά από πολύωρα πειραματα όταν διάβασα σε ένα φόρουμ ότι γίνεται να συνδυαστουν και τα δυό αλλά δεν ήξερα πώς!
Ελπίζω να βοήθησα κάπως.

Last edited:

Αυτο ακριβως ειχα κανει και εγω φιλε μου αλλα εκτος του οτι μπερδευονται 40 προγραμματα εχω την εντυπωση οτι η τελευταια εκδοση του ffdshow εχει πολυ καλυτερη ποιοτητα απο τον coreavc.
Ετσι εβαλα τον ffdshow να κανει τα παντα.
Εχω μονο resize σε 1080 με 2 lanchoz και luma 1.10.
Το μονο που θελω να κανω ακομα ειναι sharpen αλλα του ffdshow κανει πολλα οπως ειπες και εσυ artifacts (παντα για HD).
Μπορει να μου πει καποιος ή εσυ πως βαζω το dscaler να κανει sharpen?
Ποια εκδοση του dscaler εχεις?

Ευχαριστω :a0210:

Γίνεται και παραγίνεται φίλε μου! Ffdshow για upscaling και φίλτρα και CoreAvc για το decoding. Θα σου πώ τις ρυθμίσεις μου μήπως και σε βοηθήσω.

Καταρχήν χρησιμοποιώ Vista. Στο ffdshow στην καρτέλα Codecs έχω το Η.264/AVC στο disabled και το Raw Video στο All Supported.
Στο configuration του CoreAvc professional στην καρτέλα options έχω όλα τα Input Formats επιλεγμένα και στα Output Formats επιλεγμένο μόνο το YV12.
Στον Media Player Classic Home Theater Edition στα options, στην καρτέλα Output έχω επιλεγμένο το EVR Custom Preset, στην καρτέλα Internal Filters όλα αποεπιλεγμένα, στην καρτέλα external filters έχω προσθέσει το CoreAvc Video Decoder, το έχω επιλέξει με "τικ"(τώρα θα μας κοροϊδεύουν) και το έχω στο Prefer, και έχω προσθέσει και το ffdshow video decoder, το έχω αποεπιλέξει (χωρίς "τικ") και το έχω στο block.
Όλα αυτά μόνο για ΗιDef ταινίες. Πολύ καλη πατέντα που την ανακάλυψα μετά από πολύωρα πειραματα όταν διάβασα σε ένα φόρουμ ότι γίνεται να συνδυαστουν και τα δυό αλλά δεν ήξερα πώς!
Ελπίζω να βοήθησα κάπως.

Poly endiaferon!!! Sorry gia ta grieklish.
Evcharisto

Αυτο ακριβως ειχα κανει και εγω φιλε μου αλλα εκτος του οτι μπερδευονται 40 προγραμματα εχω την εντυπωση οτι η τελευταια εκδοση του ffdshow εχει πολυ καλυτερη ποιοτητα απο τον coreavc.
Ετσι εβαλα τον ffdshow να κανει τα παντα.
Εχω μονο resize σε 1080 με 2 lanchoz και luma 1.10.
Το μονο που θελω να κανω ακομα ειναι sharpen αλλα του ffdshow κανει πολλα οπως ειπες και εσυ artifacts (παντα για HD).
Μπορει να μου πει καποιος ή εσυ πως βαζω το dscaler να κανει sharpen?
Ποια εκδοση του dscaler εχεις?

Ευχαριστω :a0210:

Έχω βάλει να κάνει το decoding το ffdshow γιατι με το λαπτοπ μου (Τ7100 1.8ghz, Ati Hd2600) οι 1080p ταινίες δεν παιζουν καλά. Με το CoreAvc παίζουν τέλεια, και με το resize και τα φιλτρα του ffdshow φαινονται και τέλεια στην Plasma.
Τώρα όσον αφορά το Dscaler pou ρωτάς, έχω την εκδοση 4.1.15 και απλά επιλέγω στην καρτέλα Dscaler filter του ffdshow από τον υποκατάλογο του dscaler το FLT_Sharpness.dll -bye-

Μια τελευταια βοηθεια παιδια...

Ολα καλα με τα φιλτρα αλλα...
Τα video ενω παιζουν πολυ καλα ειναι λιγακι σκοτεινα.
Μπορειτε να μου πειτε ενα φιλτρο να το διορθωσω (levels,picture properties)?
Χρησιμοποιω τον EVR για renderer.

Ευχαριστω...