Fiio E17 VS cMoy + Odac VS Objective O2 amp + Odac και τι ακουστικα μαζι τους...

NikTsel

Senior Member
6 November 2007
476
Αθηνα ,Κεντρο
Θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με τους παραπανω συνδιασμους .
Τι εχω κατα νου...
Δεν με ενδιαφερει τοσο το πρακτικο (super φορητο κλπ κλπ)του θεματος θα ηθελα ενα καλο και ποιοτικο συνδιασμο .
Απο οτι εχω διαβασει στα αναλογα thread εχω καταληξει στα εξης συμπερασματα και εχω καταληξει στην εξης επιλογη ...
Δεν διαλεγω το Fiio E17 λογω οτι με τοσα ψιψινια επανω οθονες κουμπακια κλπ κλπ ασχετα με την αποδοση του ισως αντιμετωπισω προβληματα αξιοπιστιας επισης υπαρχει και το μικροβιο του DIY οποτε δεν αφηνει πολλα περιθωρια η συγκεκριμενη συσκευη.
Ετσι με γνωμoνα την παραπανω σκεψη σκεφτομαι σαν dac την αγορα του ΟDac που εικαζω και βαση των αποψεων που εχω διαβασει οτι ειναι πολυ καλυτερο απο το ψηφιακο μερος του E17.
Το ζητημα μου...Ειναι ο ενισχυτης που ειμαι αρκετα διχασμενος, Cmoy η Objective Ο2 ?
Και για τους δυο υπαρχουν πολυ καλες κριτικες και δεν υπαρχει σαφης εικονα ποιος ειναι ο
καλυτερος μεταξυ των δυο η τουλαχιστον εγω δεν μπορω να εντοπισω διαφορες γι'αυτο ζηταω και την βοηθεια σας μιας και καποιοι εισαστε κατοχοι ηδη και συμβιωνετε μαζι τους.
Επισης σκεπτομαι να μην τους παρω ετοιμους σε κουτια (για θεμα κοστους και μηπως κατσει καμια περιεργη μετατροπη) προσυναρμολημενους ομως για να μην τρεχω να μαζευω υλικα.
Το συστημα θα δουλευει με το ηδη υπαρχον netbook και θα προτιμουσα ακουστικα κλειστου τυπου για να μην ενοχλω τους γυρω στην δουλια το βραδυ κλπ κλπ...Σκεπτομαι τα προτεινομενα απο πολλους AKG K550 αλλα και μια αλλη εφαμιλη και ισως φθηνοτερη προταση δεν θα με χαλαγε απλα εχετε κατα νου οτι θα ηθελα κατι καλο γιατι με την οικονομικη κατασταση μου δεν με παιρνει για "τραμπες" απο AKG εχω μονο μικρη εμπειρια απο τα Κ141monitor .
Ο προσανατολισμος μου ειναι ενας συνδυασμος που θα με συντροφευει αρκετο καιρο χωρις να μου δημιουργει σκεψεις αντικαταστασης και για αυτο ζηταω την συμβουλη σας .

Objective O2 amp και ODAC είναι άπαιχτος συνδυασμός και ικανός να συνοδέψει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ακουστικά.

Αν πιάνει το χέρι σου θα μπορέσεις να κατασκευάσεις έναν συνδυασμό προϊόντων που το κόστος είναι πολύ μικρό σε σχέση με την καταπληκτική τους ηχητική ποιότητα.

Το μόνο μειον απο άποψη προδιαγραφων, μιας κ δεν το εχω ακουσει, το οποίο πρόσεξα πριν λίγες μερες στο site της JDSLAbs ειναι οτι o ODAC δεν παιζει 88,2
Για ψαξε λίγο κ τι παίζει με το Audioquest Dragonfly... βεβαια καμια σχεση με DIY, σαφως πιο ακριβό... αλλά και πιο "συγχρονο" ...imo

Μαλον παιζει απο οτι μπορω να καταλαβω απλα κανει downsampling.
Ο σχεδιαστης δηλωνει το εξης...
A NOTE FOR 24/88 FANS: Some have asked about 24/88 high resolution audio support (popular for SACD rips). While the ODAC doesn’t support 24/88, it does support the audibly identical 24/44. It’s trivial to re-sample 24/88 audio to 24/44 with no artifacts as it’s a simple divide-by-two operation (and one the operating system will perform for you automatically). I know many audiophiles probably think they’re losing something, but nobody has proven they are. Meyer & Moran demonstrated in a very in-depth study that even 16/44 audio sounded identical to SACD. Another good read is 24/192 Music Downloads. And if you refuse to believe all that, try resampling some 24/88 audio to 24/44 and compare them yourself with Foobar and the ABX add-on. It’s been done at HydrogenAudio and elsewhere always with the same result: Unless you mess up the resampling somehow, or change the levels, you can’t tell them apart.
Αυτο που δεν καταλαβαινω οντας ασχετος αν χρειαζεται να κανει ο χρηστης το resampling η γινεται μονο του αυτοματα απο το λειτουργικο του υπολογιστη.Αν συμβαινει αυτο ισως και το Audiquest να δουλευει ετσι (τουλαχιστον απο την μπροσουρα του δεν ξεκαθαριζουν πως ακριβως δουλευει) και θεωρητικα χρησημοποιουν αυτοι καποια φθηνη εκδοση του ESS Sabre που ενδεχωμενως να ειναι και η ιδια που χρησημοποιειται και στο ODAC οποτε να ειναι σχεδον ιδια συσκευη αλλα κοστολογημενη στα πλαισια της Audioquest.

Στο θεμα των ακουστικων η επιλογη μου ειναι καλη η υπαρχει κατι φθηνοτερο απο το Κ550 που θα με καλυψει το ιδιο?

Επισης αν παραγγειλω απο JDS labs λετε να υπαρξει θεμα με τελωνειο μιας και η παραγγελια θα ειναι κοντα στα 200 ευρω?

Η να κοιταξω πηγες απο Ευρωπη για να μην ρισκαρω?

Φιλε μου ωραία ολα αυτά αλλά 88,2 δεν παιζει τέλος ... ολα τα υπόλοιπα ειναι δικαιολογίες... απο την στιγμή που το software καλειται να κάνει resampling τα 88,2 αρχεία για να μπορουν να παιξουν τότε δεν παιζει bit-perfect. OK στην τελικά δεν έγινε κ τπτ θα μου πεις σιγά... μπορει κ εγω αν κάνω το ΑΒΧ τεστ που γράφουν πιο πάνω να μην μπορώ να ακουσω την διαφορά αν και νομίζω πως σε ενα πολύ καλό-αναλυτικό-πολύ πιο ακριβο απο την κατηγορία τιμης που συζητάμε συστημα η διαφορά θα ακουγεται ... οπως κ να εχει για μενα ενα καινούριο μηχάνημα του 2012 δεν θα έπρεπε να έχει αυτον τον περιορισμό...
Δεν λέω οτι δεν θα παιζει καλά ετσι; Μάλλον παιζει πολύ καλά ... εδω η παλιά μου Prodigy CUBE που χρησιμοποιεί το tenor παιζει αξιοπρεπέστατα για την ηληκία της και για τα λεφτά της το odac με την "Σαυρα" δεν θα παίζει;;

To audioquest παιζει ολες τις αναλύσεις μεχρι 24/96 και μόνο για 176,4 κ 192 πρέπει να γίνει downsampling απο το software...

Ο odac χρησιμοποιεί στον usb σε I2S (υποθέτω) μετατροπέα του το γνωστό τσιπακι της tenor το οποιο έχει τον περιορισμό στα 88,2.

Σε καμια περίπτωση δεν προσπαθω να σε πεισω για το d/fly μην με παρεξηγησεις... απλά κάνω κάποιες διαπιστώσεις!!
Προσωπικά πάντως θα επέλεγα το d/fly. Βασικά αν δεν ειμασταν στο οικονομικό χάλι που ειμαστε μπορεί και να το ειχα πάρει ηδη

Την παραγγελία απο την JDSLabs μην την φοβάσαι ... θα του πεις οπωσδήποτε να στο στείλει με usps!! Οσοι απο εμας πήραμε τον Ο2 δεν ειχαμε κανενα θεμα... ο J. Seaber (νομιζω να το γράφω σωστά) ειναι εξαιρετικος στις συναλλαγές του και στην υποστήριξη του προς τους πελάτες!

Το Κ550 το έχουν πάρει κάποια παιδιά απο το φορουμ και γράφουν πολύ θετικά σχόλια... απο κει κ πέρα το Κ271mkΙΙ που εχω ειναι ενα πολύ τιμιο "μονιτορ" ακουστικό, αρκετά πιο φτηνο απο το 550 αλλά αν δεν το ακουσεις δεν μπορείς να ξέρεις (θέλει οπωσδηποτε εν/τη)! Ειμαστε πολλοι παντως απο δω που θέλουμε να ακουσουμε το 550...

Thanks για τις αναλυσεις το οικονομικο σαφως ειναι το θεμα το d/fly εχει σχεδον την 3πλασια τιμη και το ΟDac αν παιζει οπως λεγεται ειναι καλη περιπτωση .

Τωρα με τα ακουστικα εμπερδευθην...Και τα δυο εχουν παρομοιες τιμες στα διαφορα μαγαζια εδω (εχουν περιπου 30-40 ευρω διαφορα (πιο ακριβο το 550)) και δεν εχω ακουσει κανενα τους ξερετε αν υπαρχει κανενα μαγαζι που να τα εχει και τα δυο μηπως καταφερω να κανω καμια ακροαση μηπως και καταληξω? Βεβαια απο την αλλη τα 271 νομιζω ειναι σταθερη αξια οπως αναφερεις και εσυ.

Νομιζω πως στην αντιπροσωπία τα έχουν για demo τα 271... πάντως κοστίζουν κάτω απο 150 ετσι δεν ειναι... προσωπικά δεν θα τα έπαιρνα αν δεν ακουγα και τα 550

Εαν σκοπός σου είναι ένα σύστημα χωρίς πολλαπλά ακουστικά ενισχυτές κλπ... θεωρώ ότι το φαινόμενο "συνέργεια" είναι κάτι που θα πρέπει να κοιτάξεις ώστε να οργανώσεις τις αγορές σου ανάλογα.

Το ODAC όπως έχω γράψει και στην αντίστοιχη κατηγορία είναι πολύ λεπτομερές, ολίγον ξερό λόγω πολύ γραμμικής απόκρισης, και ίσος ολίγον λαμπρό ή τέλος πάντων ότι δεν έχει roll off υψηλών.

O Objective O2 έχει παρόμοια χαρακτηριστικά.

Αν λοιπόν κατασκευάσεις τον συνδυασμό O2/ODAC έχεις ένα σύστημα που με ζεστό ακουστικό θα ακούγεται πολύ ωραία (πχ με Sennheiser HD650), αλλά με λαμπρό ακουστικό και σκληρή ηχογράφηση μπορεί να είναι ανυπόφορο.

Πρώτα λοιπόν κατά την άποψη μου, αποφάσισε την πηγή/ενίσχυση και μετά πάρε το παραμάσχαλα και πήγαινε να ακούσεις ακουστικά...

Για την δειγματοληψία τους ODAC νομίζω ότι γίνεται πολύς ντόρος για το τίποτα... εγώ τουλάχιστον έχω μόνο 4-5 ηχογραφήσεις σε δειγματοληψίες 88,2...

Μιχάλη πρέπει να το ακούσεις... και πολύ ενδιαφέρουσα θα ήταν η σύγκριση με το δικό σου DAC που έχει υπερπολλαπλάσια λεφτά...

Χρίστο ξερεις πως οποτε κάποιος φίλος προθημοποιηθεί να μου δανείσει μηχάνημα για ακροασουλα δεν λέω ποτέ οχι.... -bye-

το 88.2 το ειπα καθαρα κ μονο για την δυνατοτητα επιλογης... σαφως δεν ειναι και τπτ το φοβερό.. προσωπικα θα το ήθελα παντως