Fiio M3 mini review

Sonorus

Super Moderator
Staff member
28 August 2010
9,078
Θεσσαλονίκη
Παρέλαβα το Fiio Μ3 και αφού το άκουσα κάμποσες ώρες είπα να γράψω μερικές εντυπώσεις μιας και δεν υπάρχει
πολύ πληροφορία στα Ελληνικά.
Λόγω έλλειψης χρόνου θα είμαι επιγραμματικός.
Πολύ καλή λεπτομερέστατη παρουσίαση θα βρείτε εδώ
http://www.headfonia.com/review-fiio-m3-ultra-portable-audio/
Και τώρα που έχω προσωπική άποψη μπορώ να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με ότι γράφει.

Πρώτα μερικές φώτο.
IMG_20160525_182210412.jpgIMG_20160525_182046543.jpgIMG_20160525_181847729.jpg

Το αγόρασα από Amazon.co.uk 49 λίρες + 5 μεταφορικά =54*1,32=71
1. Περιεχόμενα

Το dap , ear buds (που τα σιχαίνομαι) , οδηγίες , καλώδιο usb , λουράκι για να το κρεμάς
και δύο screen protectors επίσης έχει ένα ήδη τοποθετημένο σύνολο τρία!
(μπράβο στον Κινέζο!!!)

2. Κατασκευή

Σκληρό πλαστικό καλής ποιότητας αφήνει δαχτυλιές , η συναρμογή είναι καλή
στο δικό μου τα πλήκτρα και τα πλαϊνά και τα μπροστά έχουν καλή απόκριση δεν κάνουν
διάφορα κλικ και εκ πρώτης όψεως δείχνουν ότι θα αντέξουν , ο χρόνος θα δείξει!
Άτομα με μεγάλα δάχτυλα και άγαρμπα χέρια θα δυσκολευτούν στην χρήση.

3. UI και Οθόνη

Η οθόνη είναι μικρή άρα τα γράμματα είναι μικρά και άτομα με κακή όραση θα έχουν πρόβλημα.
Η φωτεινότητα μέσα στο σπίτι πολύ καλή , έξω δεν το δοκίμασα ακόμα.
Τα album art φαίνονται με ικανοποιητική ποιότητα για το μέγεθος.
Το UI για τα σύγχρονα δεδομένα είναι πολύ βασικό όμως μόλις το συνηθίσεις διαπιστώνεις ότι
απλά κάνει την δουλειά του!
Δεν έχω ιδέα από playlist κλπ έχω όλη την βιβλιοθήκη μου σε φακέλους με τα track με νούμερα μπροστά
σαν cd tracks.
Συνεπώς κάνω browsing σε folder mode μόνο και σε αυτήν λοιπόν την περίπτωση δεν είχα κανένα απολύτως
πρόβλημα.
Δεν μπορώ λοιπόν να σχολιάσω για προβλήματα που έχουν αναφερθεί σε album browsing και playlists.
Εμφάνισε όλα τα album art τόσο σε mp3 όσο και σε flac αλλά και πάλι έχω σε κάθε φάκελλο ξεχωριστά
το εξώφυλλο σε .jpg με το όνομα cover.
Δεν ξέρω τι κάνει με τα ενσωματωμένα.
Παίζει όλα τα mp3 και flac 44.1/16 δεν δοκίμασα κάτι άλλο.
Πολύ βασικό επίσης για μένα μπορείς να διαγράψεις τα αρχεία μέσα από την ίδια την συσκευή.

4. Ήχος

Ευχάριστος αν έπρεπε να χρησιμοποιήσω μια λέξη.
Πατάς play και απλά ακούς καλή μουσική.
Έχει λίγο από όλα και όσο χρειάζεται για πολύ καλό casual άκουσμα δηλαδή χωρίς να διαπρέπει
πουθενά έχει το μπάσο του ελεγχόμενο , την λεπτομέρεια στα πρίμα χωρίς να κουράζει
αρκετή σκηνή , αρκετό βάθος αρκετό σώμα, τις μεσαίες του , τον διαχωρισμό του κλπ κλπ καταλάβατε.
Ο Κινέζος με λίγα λόγια έφτιαξε το τέλειο budget dap είναι τόσο καλό ώστε να μην το νιώθεις
φθηνό και να σε ικανοποιεί πολύ για τα λεφτά σου αλλά μόλις αρχίσεις να ζητάς κάτι παραπάνω
σου λέει ώρα για το επόμενο μοντέλο!
Είναι τουλάχιστον μια κλάση ανώτερο από το διαμαντάκι (λέγε με sansa) το cowon iaudio 7
και το cowon D2 όπως και τα άχρηστα walkman της sony.
Οδηγεί για πλάκα 16 & 32 ohm δεν δοκίμασα κάτι άλλο άλλα έχει αρκετά αποθέματα!
Με νορμάλ in ear δεν ακούγεται κιχ στο τέρμα της έντασης.

Αν έπρεπε να βάλλω κάποιου είδους βαθμολογία λαμβάνοντας υπ' όψη
τιμή , ποιότητα ήχου , κατασκευής και την χρήση στην οποία απευθύνεται
θα έβαζα 9/10 με περιθώρια να γίνει 9.5/10 με λίγες βελτιώσεις στο λογισμικό.
Μπράβο λοιπόν στην Fiio.
Και τώρα που άκουσα τον βενιαμίν και έπαθα πλάκα έχω απίστευτη περιέργεια να ακούσω
τι κάνουν τα X3 -5 -7.

(Το άκουσα μόνο με κλασσική μουσική όλων των ειδών και χρησιμοποίησα τα ακουστικά soundmagic E10 , yamaha EPH100,
sennheiser px100ii και sennheiser px200)

Last edited:
Update.

Το M3 το επέστρεψα τελικά, δυστυχώς διότι μου άρεσε ο ήχος και το μέγεθος.
Όμως το UI είχε πολλά προβλήματα με βασικότερα για εμένα τα εξής.
1. Το κουμπί menu/back δεν σε πάει μία οθόνη πίσω σε κάθε πάτημα αλλά κάθε φορά στο αρχικό menu πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αφού έχεις διαλέξει track και το ακούς είναι αδύνατον να πας πίσω στον υποκατάλογο να διαλέξεις άλλο παρά πας στο αρχικό menu και πρέπει ξανά από την αρχή να ψάξεις όλους τους φακέλους, δηλαδή τραγωδία.
2. Οι τίτλοι των τραγουδιών εμφανίζουν μόνο τους πρώτους 10 χαρακτήρες και δεν σκρολάρουν άρα σχεδόν αδύνατο να διαλέξεις κομμάτι πχ σε ένα φάκελο με κονσέρτα του Βιβάλντι.
3. Κάθε φορά που προσθέτεις αρχεία στην συσκευή η βάση δεδομένων δεν κάνει αλφαβητική ταξινόμηση αλλα με βάση την ημερομηνία προσθήκης δηλαδή κλάφτα.
Πάντως αυτό το πρόβλημα λύνεται με την χρήση τρίτου προγράμματος που λέγεται drive sort.
4. Μπορείς να σβήσεις μόνο το αρχείο που ακούς δηλαδή δεν έχει δυνατότητα delete αρχείων και φακέλων.
Σε επικοινωνία με την fiio.net μου έγραψαν ότι θα διορθώσουν κάποια bug αλλά τα βασικά παραπάνω προβλήματα δεν λύνονται λόγω αδυναμίας του chipset της συσκευής.
Κρίμα λοιπόν ναι μεν αλλά, δυστυχώς οι φίλοι μας οι Κινέζοι είναι πολύ πίσω ακόμα.

θα φανώ κουραστικός.... (μάλλωνα γι αυτό με τον Chris ξανά και ξανά)
αλλά βρείτε ένα ipod γενιάς 5 (αυτό που λέγανε video).
Βάλτε rockbox.
Με τα ΜΗ1 είναι απόλαυση.

ναι αυτό.
θέλει προσοχή για κάποιον που δεν το έχει ήδη να βρεί ποιά δέχονται rockbox

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

βέβαια βλέπω αυτό το λέει 5.5 gen και έχει μεγάλο δίσκο, το δικό μου είχε 30

ναι αυτό.
θέλει προσοχή για κάποιον που δεν το έχει ήδη να βρεί ποιά δέχονται rockbox

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

βέβαια βλέπω αυτό το λέει 5.5 gen και έχει μεγάλο δίσκο, το δικό μου είχε 30

Πειραγμένο ειναι βρε με ssd δίσκο και καινούργια μπαταρία.

δισκο βαζεις ο,τι θες.
αυτο το 5.5 δεν ξερω αν ειναι δική του έμπνευση

Παρέλαβα το Fiio Μ3 και αφού το άκουσα κάμποσες ώρες είπα να γράψω μερικές εντυπώσεις μιας και δεν υπάρχει
πολύ πληροφορία στα Ελληνικά.
Λόγω έλλειψης χρόνου θα είμαι επιγραμματικός.
Πολύ καλή λεπτομερέστατη παρουσίαση θα βρείτε εδώ
http://www.headfonia.com/review-fiio-m3-ultra-portable-audio/
Και τώρα που έχω προσωπική άποψη μπορώ να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με ότι γράφει.

Πρώτα μερικές φώτο.
View attachment 128123View attachment 128124View attachment 128125

Το αγόρασα από Amazon.co.uk 49 λίρες + 5 μεταφορικά =54*1,32=71
1. Περιεχόμενα

Το dap , ear buds (που τα σιχαίνομαι) , οδηγίες , καλώδιο usb , λουράκι για να το κρεμάς
και δύο screen protectors επίσης έχει ένα ήδη τοποθετημένο σύνολο τρία!
(μπράβο στον Κινέζο!!!)

2. Κατασκευή

Σκληρό πλαστικό καλής ποιότητας αφήνει δαχτυλιές , η συναρμογή είναι καλή
στο δικό μου τα πλήκτρα και τα πλαϊνά και τα μπροστά έχουν καλή απόκριση δεν κάνουν
διάφορα κλικ και εκ πρώτης όψεως δείχνουν ότι θα αντέξουν , ο χρόνος θα δείξει!
Άτομα με μεγάλα δάχτυλα και άγαρμπα χέρια θα δυσκολευτούν στην χρήση.

3. UI και Οθόνη

Η οθόνη είναι μικρή άρα τα γράμματα είναι μικρά και άτομα με κακή όραση θα έχουν πρόβλημα.
Η φωτεινότητα μέσα στο σπίτι πολύ καλή , έξω δεν το δοκίμασα ακόμα.
Τα album art φαίνονται με ικανοποιητική ποιότητα για το μέγεθος.
Το UI για τα σύγχρονα δεδομένα είναι πολύ βασικό όμως μόλις το συνηθίσεις διαπιστώνεις ότι
απλά κάνει την δουλειά του!
Δεν έχω ιδέα από playlist κλπ έχω όλη την βιβλιοθήκη μου σε φακέλους με τα track με νούμερα μπροστά
σαν cd tracks.
Συνεπώς κάνω browsing σε folder mode μόνο και σε αυτήν λοιπόν την περίπτωση δεν είχα κανένα απολύτως
πρόβλημα.
Δεν μπορώ λοιπόν να σχολιάσω για προβλήματα που έχουν αναφερθεί σε album browsing και playlists.
Εμφάνισε όλα τα album art τόσο σε mp3 όσο και σε flac αλλά και πάλι έχω σε κάθε φάκελλο ξεχωριστά
το εξώφυλλο σε .jpg με το όνομα cover.
Δεν ξέρω τι κάνει με τα ενσωματωμένα.
Παίζει όλα τα mp3 και flac 44.1/16 δεν δοκίμασα κάτι άλλο.
Πολύ βασικό επίσης για μένα μπορείς να διαγράψεις τα αρχεία μέσα από την ίδια την συσκευή.

4. Ήχος

Ευχάριστος αν έπρεπε να χρησιμοποιήσω μια λέξη.
Πατάς play και απλά ακούς καλή μουσική.
Έχει λίγο από όλα και όσο χρειάζεται για πολύ καλό casual άκουσμα δηλαδή χωρίς να διαπρέπει
πουθενά έχει το μπάσο του ελεγχόμενο , την λεπτομέρεια στα πρίμα χωρίς να κουράζει
αρκετή σκηνή , αρκετό βάθος αρκετό σώμα, τις μεσαίες του , τον διαχωρισμό του κλπ κλπ καταλάβατε.
Ο Κινέζος με λίγα λόγια έφτιαξε το τέλειο budget dap είναι τόσο καλό ώστε να μην το νιώθεις
φθηνό και να σε ικανοποιεί πολύ για τα λεφτά σου αλλά μόλις αρχίσεις να ζητάς κάτι παραπάνω
σου λέει ώρα για το επόμενο μοντέλο!
Είναι τουλάχιστον μια κλάση ανώτερο από το διαμαντάκι (λέγε με sansa) το cowon iaudio 7
και το cowon D2 όπως και τα άχρηστα walkman της sony.
Οδηγεί για πλάκα 16 & 32 ohm δεν δοκίμασα κάτι άλλο άλλα έχει αρκετά αποθέματα!
Με νορμάλ in ear δεν ακούγεται κιχ στο τέρμα της έντασης.

Αν έπρεπε να βάλλω κάποιου είδους βαθμολογία λαμβάνοντας υπ' όψη
τιμή , ποιότητα ήχου , κατασκευής και την χρήση στην οποία απευθύνεται
θα έβαζα 9/10 με περιθώρια να γίνει 9.5/10 με λίγες βελτιώσεις στο λογισμικό.
Μπράβο λοιπόν στην Fiio.
Και τώρα που άκουσα τον βενιαμίν και έπαθα πλάκα έχω απίστευτη περιέργεια να ακούσω
τι κάνουν τα X3 -5 -7.

(Το άκουσα μόνο με κλασσική μουσική όλων των ειδών και χρησιμοποίησα τα ακουστικά soundmagic E10 , yamaha EPH100,
sennheiser px100ii και sennheiser px200)

Μία σύγκριση των ΕΡΗ100 με τα ΡΧ200 αν θέλεις;

Μεγάλη διαφορά πολύ απλά γιατί το PX200 (το i όχι το ii) δεν είναι καλό ακουστικό!
Το 200 είναι ένα μέτριο ακουστικό με μόνα υπέρ το χαμηλό βάρος και την μέτρια απομόνωση.
Κατά τα άλλα είναι πολύ κλειστοφοβικό , χωρίς μπάσο , με πολύ κακή λεπτομέρεια και ανάλυση
με πέπλο , ανύπαρκτη σκηνή και διαχωρισμό.
Από τις ελάχιστες αποτυχίες της sennheiser.

Το yamaha από την άλλη είναι από τις καλύτερες δυναμικές ψείρες που έχω ακούσει.
Απειροελάχιστο μέγεθος με αντιστρόφως ανάλογη απόδοση.
Είναι προς το ζεστό , με άριστη ανάλυση , καλή σκηνή με ακόμα καλύτερο διαχωρισμό οργάνων.
Ελεγχόμενο και καλό μπάσο , ζεστές μεσαίες και λεπτομερή πρίμα χωρίς να κουράζουν.
Εν κατακλείδι ο χαρακτήρας θυμίζει πολύ sennheiser HD650.
Το θεωρώ άριστο και το χρησιμοποιώ για σοβαρά ακούσματα όταν τα 650 με ζεσταίνουν.
Τηρουμένων πάντα των αναλογιών για τα λεφτά και το μέγεθος είναι πάρα πολύ καλό.
Προϋπόθεση είναι η άριστη εφαρμογή η οποία όμως είναι εύκολη γιατί έχει πολλά tips.
Επίσης να σημειώσω ότι δεν έχει καμία σχέση με τα ομόσταυλα pro 300-400-500 τα οποία ακούγονται
πολύ χρωματισμένα σε άμεση σύγκριση.

Ελπίζω να βοήθησα.

Last edited: