File sharing...over the Internet

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,748
Aθηνα
Λοιπόν καλο το file sharing αλλα πρέπει και οι δυο υπολογιστές να είναι στο ίδιο δίκτυο

Ειμαι πχ στο Γραφειο και θέλω να δω το δίσκο του μακ που είναι σπιτι . Ολόκληρο . Σαν προσωπικό σύννεφο ας πούμε . Με gb / tb και όχι τα 2-5 gb που έχεις στα Dropbox google drive κλπ

Απ ότι καταλαβαίνω γίνεται ενεργοποιώντας το remote login ssh το οποίο ανοίγει και το sftp
Για σιγουριά μέσω τερμιναλ ανοίγεις και τον κρυφό ( πλέον ) FTP server tou OS X
Φτιαχνεις και dynamic dns και φρόντιζεις να αναβαθμίζεται η ip σου ώστε να ξέρει το dns service πχ noip.com
μετα με έναν FTP client βάζεις το δωρεάν domain που εφτιαξες πχ example.ddns.net στο example ότι θέλετε βάζετε ... Αυτο αντιστοιχιζεται στην external ip αρκεί να τρέχει το προγραμματακι να λέει τις αλλαγές στην υπηρεσία που διαλεξαμε πχ noip.com

Μετα με τις πόρτες του μοντεμ τι κάνεις ?
Γιατι λέει example.ddns.net:80
αυτο σημαίνει port 80 ?

Last edited:
Ναι η 80 είναι web service
Πόρτα 22 για ssh (sftp)
20 και 21 για σκέτο ftp

Και ας πούμε ότι το μοντεμ έχει τροπο να γίνει αυτο

Πως το κάνουμε ? μπορω να ανοίξω όλες αυτές ώστε να πηγαίνουν στην ip του μακ στο δίκτυο (192.168.1.6) ?

Και ας πούμε ότι το μοντεμ έχει τροπο να γίνει αυτο

Πως το κάνουμε ? μπορω να ανοίξω όλες αυτές ώστε να πηγαίνουν στην ip του μακ στο δίκτυο (192.168.1.6) ?

Χωρίς να έχω καμιά σχέση με mac ένας πολύ καλός τρόπος είναι το port mapping μέσα από το router σου. Θα το βρεις ώς NAT-PMP ή Virtual Servers ή κάτι αντίστοιχο.
Παράδειγμα θα βρεις εδώ.

ποιο πορτ να ανοιξω για το cyberduck

και κυριως αν ειναι το 80 θα βαω στα σεττινγκς του ρουτερ ως πορτ την 80 / 8080 / 8000 ?

η ιπ του μακ ειναι 192.168.1.χ .

θα βαλω στο virtual server την επιθυμητη θυρα για forword και ως ιπ την ανωτερω ?