[ΦΗΜΗ] ΟΤΕ: δρομολογεί τις γραμμές adsl μέσω οπτικής ίνας

Θοδωρής Ρ.

AVClub Addicted Member
Χαράς ευαγγέλια για κατόχους γραμμής adsl στον ΟΤΕ:

Σήμερα το πρωί ο τεχνικός του ΟΤΕ ήρθε να συνδέσει τη νέα γραμμή της αδελφής μου.
Στα Βριλήσσια που είναι το σπίτι η ταχύτητα του adsl κυμαίνεται στα 6-8 mbps είτε παίρνει κάποιος από το κέντρο Χαλανδρίου είτε από το κέντρο Πεντέλης.
Με έκπληξη τον άκουσα ότι το 24άρι Adsl της αδελφής μου θα πιάνει 21-22mbps!
Μου είπε ότι υπάρχει project που όλες οι νέες γραμμές αλλά και κάποιες υφιστάμενες θα δρομολογούνται πλέον μέσω της οπτικής ίνας του KV. Προφανέστατα η κίνηση αυτή αφορά μόνο συνδρομές ΟΤΕ και όχι των εναλλακτικών.

Προς επιβεβαίωση των παραπάνω μίλησα με φιλαράκι μέσα στον ΟΤΕ και μου το επιβεβαίωσε. Το ονομάζουν VDSL LIKE technology.
Το απόγευμα θα τον δω και θα μου πει περισσότερες λεπτομέρειες, σε ποιές περιοχές θα τρέξει το πρότζεκτ κλπ.

Και να σκεφτεί κανείς ότι η αδελφή μου αρχικά είχε κάνει αίτηση σε άλλον πάροχο αλλά βρέθηκε βλάβη στη γραμμή που καθυστερούσε να φτιαχτεί (το γνωστό σαμποτάζ του ΟΤΕ στους εναλλακτικούς) και έτσι υπαναχώρησε και πήγε στον ΟΤΕ για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Φοβερή τύχη.

Εδω ψηλα στο Περιστερι με 4 ταχυτητα ειμαστε και δεν βλεπω να κανουν κατι.

Καλό αυτό, αλλά προφανώς μπορεί να γίνει μόνο όπου υπάρχει κάλυψη VDSL.. δηλαδή σε ελάχιστες περιοχές.

Ναι, μόνο VDSL απο το KV, ούτε καν για αυτούς που καλύπτονται απο το κεντρικό DSLAM.
Αυτό γίνεται γιατί το κάθε KV έχει δικό του DSLAM και ουσιαστικά αλλάζει η απόσταση απο το κέντρο σε απόσταση απο το KV. Σε περιοχές που δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ADSL όμως είναι πιθανόν να τους συνδέσουν με το κέντρο και όχι με το KV

Last edited: