Final Cut (Video Editing) για αρχάριους και προχωριμένους

stbtuok

New member
29 December 2007
71
Γειά σας παιδιά.
Καλή Χρονιά και ευτυχισμένη.
Όποιος θα ήθελε να μιλήσει ή να βοηθήσει σχετικά με το Final Cut Apple's Video Editing Program, είναι more than welcome

Εγώ έχω το Final Cut 6 η αλλιώς το 2.
Είμαι σχετικά νέος σε αυτό τον τομέα και είμαι κατενθουσιασμένος με το τι μπορείς να κάνεις με αυτό το πρόγραμμα.

Είναι το εργαλείο που διαλέγουν πολλοί για επαγγελματικό editing.

Καλημέρα και καλη χρονιά...

Αν θες διευκρίνεισαι τι ακριβως θες να μάθεις για το final cut,που θα το χρησιμοποιείς,έχεις εμπειρία απο editing προγραμματα κτλ...

Ωραίο θεματάκι ξεκινήσατε αν και νομίζω οτι το Final Cut δεν είναι θεματάκι αλλά θεματάρα... και με ένα manual πάνω από 1000 σελίδες :eek:
Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω... θα σας διαβάζω όμως..... :ernaehrung004:

Αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε η έχετε κάπου απορίες πεστετες....
'Εχω αρχ'ισει και το χρησιμοποιώ επαγγελματικά απ το Σεπτέμβριο έχοντας βγάλει 2 δουλειές..Η μία ήταν αρκετά μεγάλη σε απαιτήσες αφού χρησιμοποιήθηκαν όλες οι εφαρμογές του studio πέρα απ το final cut...

Πολύ ευχαρίστως να σας βοηθ'ησω σε ότι μπορώ -bye-

Απάντηση: Re: Final Cut (Video Editing) για αρχάριους και προχωριμένους

Αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε η έχετε κάπου απορίες πεστετες....
'Εχω αρχ'ισει και το χρησιμοποιώ επαγγελματικά απ το Σεπτέμβριο έχοντας βγάλει 2 δουλειές..Η μία ήταν αρκετά μεγάλη σε απαιτήσες αφού χρησιμοποιήθηκαν όλες οι εφαρμογές του studio πέρα απ το final cut...

Πολύ ευχαρίστως να σας βοηθ'ησω σε ότι μπορώ -bye-

Νάσο σ' ευχαριστούμε πάρα πολύ... Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάτι αφού μόλις έβαλα το Leopard και δεν έχω ακόμα σετάρει το μηχάνημα αλλά αν χρειαστώ κάτι θα σε ενοχλήσω σίγουρα. :ernaehrung004:

Εγω θα σας προτεινα να ξεκινησετε με το μικροτερο αδερφακι, το FINAL CUT EXPRESS HD 4, το οποιο κι αυτο κανει αρκετα πραγματα και μετα αφου μαθετε αρκετα το περιβαλλον εργασιας του προγραμματος και ολα τα κολπα να προχωρησετε στο επομενο μεγαλο βημα, που δεν ειναι αλλο απο το FINAL CUT STUDIO.
-bye-

πως μπορώ να μετατρέπω από ntsc se pal(η κάμερα μου είναι απο US) th doyleia moy se dvd?

επίσης μπορώ να βάζω ntsc kai pal μαζί και στο τέλος να τα βγάζω σαε pal και πως?

1) Με το compressor θα το κάνεις απο ntsc σε pal σου χει έτοιμες κατηγορίες αν θες πχ για dvd κτλ...

2) Αν δουλέυεις με το final cut 6 η final cut express 4 μπορείς στην ίδια timeline να βάλεις και ntsc και pal...Πρόσεξε όμως στις ρυθμίσεις σου της timeline..Εαν έχεις ορίσει την timeline να αλλάζει ανάλογα με το υλικό που βάζεις πρώτα τότε θα πρέπει να βάλεις πρώτα το pal ώστε να ρυθμστεί η timeline σε pal....

πως μπορω να αλλαξω την ταχυτητα ενος πλανου το οποιο βρισεκτε αναμεσα σε αλλα 2 στην timeline χωρις να αλλαξει η συνολικη της διαρκεια???
πχ πλανο a b c

a b c
--------/////////======= to b exei 100% speed και θελω να γινει

--------////////======== το β να εχει 30% speed αυτο θελω!!!!

--------///////////////========== δεβ θελω να γινει αυτο!!

Αυτο που λες δεν γινεται... αν αλλαξεις τη ταχυτητα του πλανου (πχ 50%) τοτε το πλανο θα εχει διπλασια διαρκεια, αν την κανεις 200% τοτε το πλανο θα εχει μιση διαρκεια.

Αυτο που λες εχει νοημα αν θες να την αλλαξεις και να κρατησεις μονο ενα κομματι του αρχικου πλανου.

Βασικά αυτο που ζητας είναι λίγο μπερδεμένο...
Καταρχην παίρνεις το πλάνο που θες και του αλλάζεις την ταχυτητα μετα το ξαναβαζεις στην timeline σου στη θέση που ήταν και στα 2 διπλανά πλάνα αρχίζεις και παίζεις με το trim ωστε να ξαναφέρεις την timeline στην ίδια διάρκεια..Αυτο όμως σημαινει οτι θα μεγαλώσει η διαρκεια του πριν και μετα πλάνου...

Καλησπέρα.
Έχω μια καμερα HD (AVCHD) και χθες έκανα editing στο Final Cut Express 4. Τώρα θέλω να την εξάγω σε DVD αλλά χωρίς να χάσω ανάλυση. Το ψάχνω και δεν βρίσκω λύση. Από χθες έχω διαβάσει δεκάδες forum αλλά δεν βρήκα κάποια λύση.

Ευχαριστώ πολύ και τώρα που βρήκα αυτό το section θα είμαι συχνός πελάτης.:a0210:

Καλησπέρα.
Έχω μια καμερα HD (AVCHD) και χθες έκανα editing στο Final Cut Express 4. Τώρα θέλω να την εξάγω σε DVD αλλά χωρίς να χάσω ανάλυση. Το ψάχνω και δεν βρίσκω λύση. Από χθες έχω διαβάσει δεκάδες forum αλλά δεν βρήκα κάποια λύση.

Ευχαριστώ πολύ και τώρα που βρήκα αυτό το section θα είμαι συχνός πελάτης.:a0210:

Problem solved

Έκανα export από το Final Cut Express σε .mov και μετα με το iDVD (έφτιαξα και μενού) το έκανα rip σε DVD και όλα μια χαρά. :aktion033: