FireDTV S2 - γνώμες;

ngiann

New member
10 January 2007
60
Αίγινα
Με δεδομένο ότι στο προσεχές μελλον θα φτιάξω HTPC με MediaPortal (πολύ καλο), όπου θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης, αρχίζω και σκέφτομαι την λύση της FireDTV S2.
Ετσι δίνω τώρα λύση στο HDTV, κρατάω τον DM7000 και περιμένω μερικούς μήνες για πιο ώριμα πράγματα (ακόμα και τον ...DM8000).
Αυτήν την στιγμή μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα στο laptop μου, το οποίο έχει DVI και συνδέεται με τον Epson TW700 (720p) και όπου με coreavc βλέπω άνετα ταινίες mkv/x264/1080p.
Αυτό που με ελκύει είναι η φορητότητα του FireDTV και η σύνδεση με firewire που ξεφεύγει απο τυχον μποτιλιαρίσματα του USB, καθώς και η out of the box υποστήριξή του απο όλα τα καλά media players (συμπεριλαμβανομένου και του MediaPortal).
Ψάχνω για γνώμες - εμπειρίες - κριτικές - σημεία πώλησης για το FireDTV.
Τι λέτε;

Έχω γράψει κάποιες εντυπώσεις όταν είχα αγοράσει την κάρτα. Δες παρακάτω

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=15031

Ευχαριστώ. Ηταν το post που αρχικά με είχε παρακινησει να ψαξω αυτην την λύση. Υποθετω οτι ότι ισχυει για την floppyDTV ισχυει και για την fireDTV (εξωτερική).
Απο οσο έχω ψαξει ολοι έχουν θετικά να πουν.
Εγω πάντως την παράγγειλα χθες απο το επισημο site , και σημερα ταχυδρομήθηκε. Θα προσπαθήσω να πω τις εντυπώσεις μου οταν ερθει.
Σε ένα χρόνο αν έχει βγει ο 8000, θα τον πάρω!
Επίσης ετσι θα αξιοποιήσω και το DVBViewer που έχω αγοράσει και κάθεται, και μάλιστα τον DVBServer για να βλέπω απο αλλο PC σαν client.
Λογικά δεν θα έχει προβλημα ουτε σε wlan 54mbps (ότι πρεπει για καλοκαιράκι στον κήπο - αποδεδειγμένο: το ψήσιμο στο bbq γίνεται ανετότερα :=) ).
Εχεις δοκιμασει DVBServer ή TVServer του MediaPortal;

Last edited:
TVServer του Mediaportal έχω δοκιμάσει. Δεν το συνιστώ αν έχεις κινητό πιάτο με positioner. Επίσης προσωπικά δεν βρίσκω βολικό το μενού του για την εναλλαγή καναλιών και καμμιά φορά γίνονται κολλήματα με τα graph. Αλλά αν θες να βλέπεις από άλλα PC στα οποία είναι εγκατεστημένο το Mediaportal είναι καλή λύση.

Ηρθε χθές.
Τον ψαχνω - μόλις μπορέσω θα αναφερω περισσότερες λεπτομέρειες.
Πρωτες εντυπώσεις: θετικότατες..

Eχεις νεοτερα ?
Μ ενδιαφερει κι εμενα η δυνατοτητα για streaming μεσω dvbviewer.
Ξερεις πως δουλευει ?
Στην Ελλαδα υπαρχει η συγκεκριμενη καρτα ?

Last edited:
Eχεις νεοτερα ?
Μ ενδιαφερει κι εμενα η δυνατοτητα για streaming μεσω dvbviewer.
Ξερεις πως δουλευει ?
Στην Ελλαδα υπαρχει η συγκεκριμενη καρτα ?

Δεν έχω φτασει ακόμα στην δοκιμή streaming.
Την δουλευω με DVBViewer Pro / Vplu_g / G_boxplugin
Την συνδεω σε laptop με C2D @2Ghz, 2Gb Ram, Geforce Go7600, XP SP3, με DVI output σε Epson TW700.
Το ORF HD που παιζει demo αυτην την εποχή (έναρξη απο αύριο το κανονικό πρόγραμμα) έχει καταπληκτική εικόνα, χωρίς Hardware acceleration, αλλα με CoreAVC 1.7.0 δεν έχει κολλήματα και η CPU usage είναι ~50%.
Στα Premiere HD + Sky UK HD (χωρίς να ξέρω γιατί) έχω 100% CPU usage και πρέπει να βαλω codec latest Cyberlink HD που ενεργοποιεί το Hardware acceleration και έτσι το CPU utlization παει στα 70-80%. Τότε παιζουν και τα Premiere & Sky HD.
Επίσης ανακάλυψα ότι το τελευταίο G_boxplugin 1.1 που ανοίγει τα HD κανάλια είναι πολύ πιο βαρύ απο το προηγούμενο v1.0.
Πω-πω πόσο ασχημα μου φαίνονται τωρα τα SD κανάλια - η Nova δε είναι για γέλια και για κλάματα.
Λογικά ένα HTPC με C2D >2.2Ghz και κάρτα HD καλύτερη απο την Go7600 δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.
Το αγόρασα κατευθείαν απο την κατασκευάστρια DigitalEverywhere.
Θα επανέλθω με νεότερα.

xmm τελικά πως έπαιξε σαν σύνολο η συσκευή; Εχθές την παρήγγειλα και εγώ οπότε από βδομάδα θα την δοκιμάσω.

Μια χαρά παίζει.

Στη δική μου έχω ένα θέμα οπου όταν παίζω με CAM μέσα, μετά από 1-2 μέρες φαίνεται να κολλάει και να εξαφανίζεται από τον device manager. Επανέρχεται αφού την κάνω cold reset και restart το PC.

Μια χαρά παίζει.

Στη δική μου έχω ένα θέμα οπου όταν παίζω με CAM μέσα, μετά από 1-2 μέρες φαίνεται να κολλάει και να εξαφανίζεται από τον device manager. Επανέρχεται αφού την κάνω cold reset και restart το PC.

Μάλλον σήμερα θα πάω να το παραλάβω, με τι cam σου κολλάει; Δοκίμασες firmware update?
Α και κάτι άλλο σε vista 64bit λες να έχω πρόβλημα;

Μάλλον σήμερα θα πάω να το παραλάβω, με τι cam σου κολλάει; Δοκίμασες firmware update?
Α και κάτι άλλο σε vista 64bit λες να έχω πρόβλημα;

Με Diablo.

Όλα τα δοκίμασα. Και support ticket ανοιξα αλλά δεν βγάλαν άκρη.

Όπως είπα το πρόβλημα εμφανίζεται όταν ο υπολογιστής μείνει ανοιχτός για παραπανω απο 24-36 ώρες.

Αν κάνω ένα restart καθημερινά το πρόβλημα δεν εμφανίζεται.

E...μαλλον γιατι το tuner της καρτας μενει συνεχεια ανοιχτο!