firewire ή usb ;;

22 June 2006
35,303
NEO HRAKLEIO
Eτσι κι αλλιως η Αpple δεν τα πηγαινει καλα με το usb - και καλα κανει - αυτη ηταν που καθιερωσε το firewire. Πολυ πιο σταθερο και γρηγορο, δεν τρωει πορους , ελπιζω να καθιερωσει και το νεο στανταρτ...

Re: Νέα MacBook Pro 2011 αύριο?

Eτσι κι αλλιως η Αpple δεν τα πηγαινει καλα με το usb - και καλα κανει - αυτη ηταν που καθιερωσε το firewire. Πολυ πιο σταθερο και γρηγορο, δεν τρωει πορους , ελπιζω να καθιερωσει και το νεο στανταρτ...
Ευτυχως η apple καταλαβε οτι το firewire ειναι ενα κολλημα της και περναει σε κατι καλυτερο, εστω και αν αυτο ειναι το lightpeak που δεν εχει ακομα υποστηριξη.

Δηλωσεις τυπου οτι το "firewire ειναι πολυ πιο γρηγορο απο το usb" ή "οτι τυφλα να εχει το usb3.0 σε σχεση με το fw800" (το γνωστο αργο και σπανιο fw800) μονο σαν αστεια μπορει καποιος να τα εκλαβει.

Last edited:

Γελια σε σενα φιλε μου, σ εμενα που δουλευω καθημερινα σε απαιτητικα περιβαλλοντα, με video editing και δεκαδες gb αρχειων , σε πλροφορω οτι μονοκλαματα μου φερνει το παναργο και ασταθες usb 2.

Μπορω και κανω online editing σε HD αρχεια , ασυμπιεστα απο firewire 800 , που φυσικα σε usb 2 ειναι απλα αδυνατον.
Μη ξεχνας επισης , οτι το usb χρησιμοποιει πορους του συστηματος και δεν ειναι daisy chained προτυπο.

Επισης μη ξεχνας οτι για μια δεκαετια , ηταν το προτυπο μεταφορας video για καμερες SD kai HD.
Αν δεν ειχες FW απλα δε πορουσες να δουλεψεις...

Σε μενα λοιπον που δουλευω με το macboοk pro επαγγελματικα καθημερινα , μου εχει λυσει τα χερια , γιατι μπορω ταυτοχρονα να κανω capture απο hd καμερα μεσω firewrie σε εξωτερικο δισκο fw 800 , χωρις απωλειες και δυστροπιες του USB.

Δεν αναιρει το fw to lightpeak , το συμπληρωνει (δεν εχει καταργησει το fw , μπορεις να παρεις ανταπτορα για απλο 400αρι)
Και καλα εκανε που δεν εβαλε usb 3... τις ιδιες αδυναμιες εχει με το 2.

Θα σε παρακαλουσα λοιπον να προσεχεις τι γραφεις και σε ποιον.....

Last edited:

Γελια σε σενα φιλε μου, σ εμενα που δουλευω καθημερινα σε απαιτητικα περιβαλλοντα, με video editing και δεκαδες gb αρχειων , σε πλροφορω οτι μονοκλαματα μου φερνει το παναργο και ασταθες usb 2.

Μπορω και κανω online editing σε HD αρχεια , ασυμπιεστα απο firewire 800 , που φυσικα σε usb 2 ειναι απλα αδυνατον.
Μη ξεχνας επισης , οτι το usb χρησιμοποιει πορους του συστηματος και δεν ειναι daisy chained προτυπο.

Σε μενα λοιπον που δουλευω με το macboοk pro καθημερινα , μου εχει λυσει τα χερια , γιατι μπορω ταυτοχρονα να κανω capture απο hd καμερα μεσω firewrie σε εξωτερικο δισκο fw 800 , χωρις απωλειες και δυστροπιες του USB.

Θα σε παρακαλουσα λοιπον να προσεχεις τι γραφεις και σε ποιον.....

Γιατι δεν συγκρινεις και με το usb 1.0?

Προσεξε τι εγραψες:
Εχει και fw800 που τυφλα να χει το usb3!!!

... το firewire. Πολυ πιο σταθερο και γρηγορο, δεν τρωει πορους , ελπιζω να καθιερωσει και το νεο στανταρτ...

Το usb 3.0 ειναι πολυ πιο γρηγορο απο το fw800, που παει για εγκαταλειψη. Eλαχιστοι νεοι εξωτερικοι δισκοι βγαινουν με fw800, πολυ λιγοτεροι απο οτι με το ανωτερο και πολυ πιο γρηγορο usb3.0.

Αν ειναι δυνατον να λεμε οτι τυφλα να εχει το usb3.0 σε σχεση με το fw800 ή οτι το usb ειναι πιο αργο απο το firewire.

υπαρχουν εξωετερικοι δισκοι με usb και fw 800 ?

ο iMac εχει ?

δεν το χρησιμοποιω και δεν ξερω ...

Last edited:
Απάντηση: Re: Νέα MacBook Pro 2011 αύριο?

Το usb 3.0 ειναι πολυ πιο γρηγορο απο το fw800, που παει για εγκαταλειψη. Eλαχιστοι νεοι εξωτερικοι δισκοι βγαινουν με fw800, πολυ λιγοτεροι απο οτι με το ανωτερο και πολυ πιο γρηγορο usb3.0.

Κάνεις μεγάλο λάθος.Για την εγκατάλειψη και για το τί νέοι δίσκοι βγαίνουν.

υπαρχουν εξωετερικοι δισκοι με usb και fw 800 ?

ο iMac εχει ?
Υπαρχουν.
Αλλα ολο και λιγοτεροι καινουριοι εξωτερικοι δισκοι βγαινουν με fw800.
Προτιμουν την ταχυτητα του usb3.0 που δεν συγκρινεται σε τιποτα με το αργο fw800 .

Ετσι σε usb3.0 βρισκεις περισσοτερους εξωτερικους δισκους ή φλασακια και φυσικα πιο γρηγορους απο οτι με το αργο fw800 που το εγκαταλειπουν σιγα-σιγα.

Eνδεικτικα, παρολο το ποσο καιρο υπαρχει το αργο fw800 , το eshop εχει μολις 13 εξωτερικους δισκους με fw800, ενω εχει 22 εξωτερικους δισκους με usb3.0 γιατι ειναι πολυ πιο γρηγορο και ανωτερο.

Last edited:

 Νίκος;1055998679 said:
Κάνεις μεγάλο λάθος.Για την εγκατάλειψη και για το τί νέοι δίσκοι βγαίνουν.

Δες εδω:
Eνδεικτικα, παρολο το ποσο καιρο υπαρχει το αργο fw800 , το eshop εχει μολις 13 εξωτερικους δισκους με fw800, ενω εχει 22 εξωτερικους δισκους με usb3.0 γιατι ειναι πολυ πιο γρηγορο και ανωτερο.

Το ιδιο συμβαινει και αν δειτε τα νεα προιοντα διαφορων κατασκευαστων εξωτερικων δισκων ή φλασακια.
Ειανι πολυ περισσοτερα με usb3.0 απο οτι με το αργο και υποδεεστερο fw800.

Συγκρινεις παλι με PCαδικους ορους... αμφιβαλλω αν εχεις πιασει στα χερια σου Mac.

Αν ειχες , θα καταλαβαινες οτι αλλο η θεωρια και αλλο η πραξη.

Στα mac, δεν μετρανε μονο οι επεξεργαστες, το ποσα MB εχουν οι καρτες γραφικων και αλλες χαζομαρες που συνεχως κοιτανε οι "εραστες" της ταχυτητας !

Στο δικο μου μηχανημα , 4 χρονων πια, εχω fw800 και δεν μου λειπει ταχυτητα και κυριως σταθεροτητα.
Το usb ειναι εντελως αναξιοπιστο και ενεργοβορο, ασχετου ταχυτητας, γι αυτο και ολες οι επαγγελματικες καρτες video και ηχου ειναι ΜΟΝΟ FW.
Το usb3 εμφανιστηκε προσφατα και φυσικα δεν υπηρχε οταν βγηκαν οι προηγουμενης γενιας macbook - pro.
Οποτε λογικο να μην περιλαμβανεται σ αυτους.

Στα τωρινα μοντελα, δεν υπηρχε περιπτωση να βαλει usb3 γιατι απλα υπαρχει καλυτερο προτυπο , το lightpeak.

Οσον αφορα το "τυφλα να χει το usb3" , αν δεις τα συγκριτικα ταχυτητων θα δεις οτι ειναι πολυ μικρη η διαφορα (ειδικα αν αναλογιστεις οτι το ενα ειναι 5 χρονων και βαλε και το αλλο πολυ προσφατο φρουτο).
Αν βαλουμε στη μεση δε και το θεμα με την σταθερη ταχυτητα - ενω δουλευεις - μεταφορας, αξιοπιστια και κυριως την "αλυσιδα" που μπορω να κανω με 128 συσκευες ταυτοχρονα με το FW800 ... τοτε ΝΑΙ φιλε μου , ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΧΕΙ ΤΟ USB οχι 3 αλλα 13 !!!

Μπορεις να ερθεις στο χωρο μου (οχι, δεν εναι πονηρη προσκληση-bye-) και να δεις ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ μηχανηματα πολλων δεκαδων χιλιαδων ευρω (pc kai mac) με τις καλυτερες καρτες video + ηχου , συνδεδεμενες ΜΟΝΟ με FW (400 kai 800)...λες αυτες οι εταιρειες κολλοσοι να μην ηξεραν το usb ?

Last edited:

Συγκρινεις παλι με pcαδικους ορους... αμφιβαλλω αν εχεις πιασει στα χερια σου Mac.

Αν ειχες , θα καταλαβαινες οτι αλλο η θεωρια και αλλο η πραξη.

Στα mac, δεν μετρανε μονο οι επεξεργαστες, το ποσα MB εχουν οι καρτες γραφικων και αλλες χαζομαρες που συνεχως κοιτανε οι "εραστες" της ταχυτητας !

Στο δικο μου μηχανημα , 4 χρονων πια, εχω fw800 και δεν μου λειπει ταχυτητα και κυριως σταθεροτητα.
Το usb ειναι εντελως αναξιοπιστο και ενεργοβορο, ασχετου ταχυτητας, γι αυτο και ολες οι επαγγελματικες καρτες video και ηχου ειναι ΜΟΝΟ FW.
Το usb3 εμφανιστηκε προσφατα και φυσικα δεν υπηρχε οταν βγηκαν οι προηγουμενης γενιας macbook - pro.
Οποτε λογικο να μην περιλαμβανεται σ αυτους.

Στα τωρινα μοντελα, δεν υπηρχε περιπτωση να βαλει usb3 γιατι απλα υπαρχει καλυτερο προτυπο , το lightpeak.

Οσον αφορα το "τυφλα να χει το usb3" , αν δεις τα συγκριτικα ταχυτητων θα δεις οτι ειναι πολυ μικρη η διαφορα (ειδικα αν αναλογιστεις οτι το ενα ειναι 5 χρονων και βαλε και το αλλο πολυ προσφατο φρουτο).
Αν βαλουμε στη μεση δε και το θεμα με την σταθερη ταχυτητα - ενω δουλευεις - μετφορας, αξιπιστια και κυριως την "αλυσιδα" που μπορω να κανω με 128 συσκευες ταυτοχρονα ε το FW800 ... τοτε ΝΑΙ φιλε μου , ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΧΕΙ ΤΟ USB οχι 3 αλλα 13 !!!
Δεν συνεκρινα με pcαδικους ορους, αλλα με ορους που εσυ συνεκρινες. (ταχυτητα: οτι το fw800 ειναι πιοο γρηγορο απο το usb, κατι που φυσικα δεν ισχυει)

Επισης να σου πω οτι απλα εχω πιασει και χρησιμοποιω συνεχεια apple laptops.

Αλλα απο οτι φαινεται εσυ μιλας για κατι που ποτε δεν εχεις πιασει στα χερια σου.
Γιατι τοτε θα ηξερες οτι το usb3.0 δεν εχει πολυ μικρη διαφορα με το firewire800 (εκτος αν θεωρεις μια διαφορα του 200% μικρη).

Τελος , δεν καταλαβα πως πηγες το θεμα σε apple και macbook pro. Εγω αναφερθηκα στο οτι το usb3.0 ειναι πολυ πιο γρηγορο απο το fw800 και οτι επουδενι δεν ισχυουν αυτα:
Εχει και fw800 που τυφλα να χει το usb3!!!
...καθιερωσε το firewire. Πολυ πιο σταθερο και γρηγορο, δεν τρωει πορους , ελπιζω να καθιερωσει και το νεο στανταρτ...
Οσον αφορα το "τυφλα να χει το usb3" , αν δεις τα συγκριτικα ταχυτητων θα δεις οτι ειναι πολυ μικρη η διαφορα

Τιποτα απο αυτα δεν ισχυει, το usb3.0 ειναι πολυ πιο γρηγορο απο το fw800.
Για αυτο τον λογο , βγαινουν πολυ περισσοτεροι νεοι σκληροι και φλασακια σε usb3.0 αντι για το αργο fw800.

Last edited:

Δυστυχως , δεν καταλαβαινεις τι σημασια εχει για μας που δουλευουμε καθημερινα επαγγελματικα ο ορος "ταχυτητα" και τι αντιπροσωπευει η εννοια "αξιοπιστια" και "ευελιξια".

Οι περισσοτεροι κρινουν τη ταχυτητα οπως τα μικρα παιδια , που ρωτανε , "ρε φιλε , ποσα πιανει το αμαξι σου" ?!!!
Αν εισαι λοιπον "παιδι" ακομη ... δε πειραζει θα μεγαλωσεις.

Εσυ μιλησες πρωτος για ταχυτητα , οπως μιλανε τα μικρα παιδια οπως λες. Το οτι δεν ηξερες για τι μιλαγες(fw πιο γρηγορο απο usb, μετα τα αλλαζεις και λες οτι εχουν πολυ μικρη διαφορα σε ταχυτητα κλπ) δεν ειναι κακο, κακο ειναι οτι δεν καταλαβες το λαθος σου. Κριμα γιατι τα παιδια μαθαινουν απο τα λαθη τους.

Δεν ειπα ποτε οτι το fw800 ειναι πιο γρηγορο (σε απολυτα νουμερα) απο το usb3... εσυ το εξελαβες ετσι.
Το "τυφλα να χει" δεν σημανει πιο γρηγορο, οπως ανελυσα παραπανω, και δυστυχως δεν εκανες το κοπο να τα διαβασεις και να τα αναφερεις...

Σε ολες τις πριπτωσεις, το fw αποδοσει καλυτερα, πιο αξιπιοστα και εντελει "ειναι πιο γρηγορο" σε ρεαλιστικες συνθηκες εργασιας και οχι απλες μεταφορες αρχειων απο το usb.

Aσ προχωρησουμε τωρα στο θεμα μας....

Last edited:

Δεν προλαβα να δω το ποστ σας, συγγνωμη που το συνεχισα μετα την παρατηρηση σας.