Eτσι κι αλλιως η Αpple δεν τα πηγαινει καλα με το usb - και καλα κανει - αυτη ηταν που καθιερωσε το firewire. Πολυ πιο σταθερο και γρηγορο, δεν τρωει πορους , ελπιζω να καθιερωσει και το νεο στανταρτ...
Ευτυχως η apple καταλαβε οτι το firewire ειναι ενα κολλημα της και περναει σε κατι καλυτερο, εστω και αν αυτο ειναι το lightpeak που δεν εχει ακομα υποστηριξη.Eτσι κι αλλιως η Αpple δεν τα πηγαινει καλα με το usb - και καλα κανει - αυτη ηταν που καθιερωσε το firewire. Πολυ πιο σταθερο και γρηγορο, δεν τρωει πορους , ελπιζω να καθιερωσει και το νεο στανταρτ...
Γελια σε σενα φιλε μου, σ εμενα που δουλευω καθημερινα σε απαιτητικα περιβαλλοντα, με video editing και δεκαδες gb αρχειων , σε πλροφορω οτι μονοκλαματα μου φερνει το παναργο και ασταθες usb 2.
Μπορω και κανω online editing σε HD αρχεια , ασυμπιεστα απο firewire 800 , που φυσικα σε usb 2 ειναι απλα αδυνατον.
Μη ξεχνας επισης , οτι το usb χρησιμοποιει πορους του συστηματος και δεν ειναι daisy chained προτυπο.
Σε μενα λοιπον που δουλευω με το macboοk pro καθημερινα , μου εχει λυσει τα χερια , γιατι μπορω ταυτοχρονα να κανω capture απο hd καμερα μεσω firewrie σε εξωτερικο δισκο fw 800 , χωρις απωλειες και δυστροπιες του USB.
Θα σε παρακαλουσα λοιπον να προσεχεις τι γραφεις και σε ποιον.....
Εχει και fw800 που τυφλα να χει το usb3!!!
... το firewire. Πολυ πιο σταθερο και γρηγορο, δεν τρωει πορους , ελπιζω να καθιερωσει και το νεο στανταρτ...
Το usb 3.0 ειναι πολυ πιο γρηγορο απο το fw800, που παει για εγκαταλειψη. Eλαχιστοι νεοι εξωτερικοι δισκοι βγαινουν με fw800, πολυ λιγοτεροι απο οτι με το ανωτερο και πολυ πιο γρηγορο usb3.0.
Υπαρχουν.υπαρχουν εξωετερικοι δισκοι με usb και fw 800 ?
ο iMac εχει ?
Νίκος;1055998679 said:Κάνεις μεγάλο λάθος.Για την εγκατάλειψη και για το τί νέοι δίσκοι βγαίνουν.
Eνδεικτικα, παρολο το ποσο καιρο υπαρχει το αργο fw800 , το eshop εχει μολις 13 εξωτερικους δισκους με fw800, ενω εχει 22 εξωτερικους δισκους με usb3.0 γιατι ειναι πολυ πιο γρηγορο και ανωτερο.
Δεν συνεκρινα με pcαδικους ορους, αλλα με ορους που εσυ συνεκρινες. (ταχυτητα: οτι το fw800 ειναι πιοο γρηγορο απο το usb, κατι που φυσικα δεν ισχυει)Συγκρινεις παλι με pcαδικους ορους... αμφιβαλλω αν εχεις πιασει στα χερια σου Mac.
Αν ειχες , θα καταλαβαινες οτι αλλο η θεωρια και αλλο η πραξη.
Στα mac, δεν μετρανε μονο οι επεξεργαστες, το ποσα MB εχουν οι καρτες γραφικων και αλλες χαζομαρες που συνεχως κοιτανε οι "εραστες" της ταχυτητας !
Στο δικο μου μηχανημα , 4 χρονων πια, εχω fw800 και δεν μου λειπει ταχυτητα και κυριως σταθεροτητα.
Το usb ειναι εντελως αναξιοπιστο και ενεργοβορο, ασχετου ταχυτητας, γι αυτο και ολες οι επαγγελματικες καρτες video και ηχου ειναι ΜΟΝΟ FW.
Το usb3 εμφανιστηκε προσφατα και φυσικα δεν υπηρχε οταν βγηκαν οι προηγουμενης γενιας macbook - pro.
Οποτε λογικο να μην περιλαμβανεται σ αυτους.
Στα τωρινα μοντελα, δεν υπηρχε περιπτωση να βαλει usb3 γιατι απλα υπαρχει καλυτερο προτυπο , το lightpeak.
Οσον αφορα το "τυφλα να χει το usb3" , αν δεις τα συγκριτικα ταχυτητων θα δεις οτι ειναι πολυ μικρη η διαφορα (ειδικα αν αναλογιστεις οτι το ενα ειναι 5 χρονων και βαλε και το αλλο πολυ προσφατο φρουτο).
Αν βαλουμε στη μεση δε και το θεμα με την σταθερη ταχυτητα - ενω δουλευεις - μετφορας, αξιπιστια και κυριως την "αλυσιδα" που μπορω να κανω με 128 συσκευες ταυτοχρονα ε το FW800 ... τοτε ΝΑΙ φιλε μου , ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΧΕΙ ΤΟ USB οχι 3 αλλα 13 !!!
Εχει και fw800 που τυφλα να χει το usb3!!!
...καθιερωσε το firewire. Πολυ πιο σταθερο και γρηγορο, δεν τρωει πορους , ελπιζω να καθιερωσει και το νεο στανταρτ...
Οσον αφορα το "τυφλα να χει το usb3" , αν δεις τα συγκριτικα ταχυτητων θα δεις οτι ειναι πολυ μικρη η διαφορα
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.