firewire ή usb ;;

Επ, τι κανετε; Κουβεντουλα περι USB και firewire?

Ωραια... να`μαι και γω...

Γιατι μπερδευεστε;
Τα πραγματα ειναι απλα.

Το USB ειναι για ολες τις χρησεις. Πιο ευχρηστο βυσμα, υποστηριζει τα παντα. Ειναι πιασαρικο με ολα αυτα και για αυτο και επιασε.
Πας στον γειτονα, αγοραζεις νεα συσκευη, εκει αυτο θα ειναι παρων.
Μεγαλη υποθεση οτι μπηκε στους εκτυπωτες και πεταξε εξω αυτη την αηδια την παραλληλη θυρα.
Η φθηνια του το κανει να ειναι το προτυπο συνδεσης σε ολες τις συσκευες, ακομα και αυτες που κοστιζουν 1 ευρω...

Το Firewire ειναι αλλης κλασης.
Εχει σταθερο ρυθμο διαμεταγωγης, δεν βασιζεται στον επεξεργαστη αλλά μπορει και μιλαει απευθειας με αλλα υποσυστηματα του Η/Υ (ακομα δηλαδη και 100% να δουλευει ο επεξεργαστης αυτο εκει, καρε δεν θα χανει).
Και αλλα πολλα.
Βεβαια δεν εχει τοσο ευχρηστο βυσμα, δεν το ενδιαφερει να δωσει ρευμα σε ενα ανεμιστηρακι (το αφηνει στο USB αυτο).
Και δεν επιασε επειδη απευθυνεται σε οσους ξερουν τι πρεπει να χρησιμοποιησουν μιας και το απαιτει η εργασια που κανουν.
Οι αλλοι ας θεωρουν οτι το USB δεν εχει τιποτα να ζηλεψει.

Οσο για το ποιο ειναι πιο γρηγορο.
?????
Τι παει να πει πιο γρηγορο;
Τι σε ενδιαφερει ποιο ειναι πιο γρηγορο την στιγμη που το καθενα πρεπει να χρησιμοποιειται σε διαφορετικους τυπους συνδεσης;
Επρεπε να σε ενδιαφερει ποιο κανει καλυτερα την δουλεια σου.
Και οταν εννοω καλυτερα εννοω και το φθηνοτερα.

Οσο για τους δισκους...
Μου ακουγεται σαν αστειο.
Κανονικα δεν κανει ουτε η μια, ουτε η αλλη συνδεση.
Ασχετα αν το firewire εχει ριζες απο SCSI.
Κανονικα η συνδεση θα επρεπε να ηταν μια: e-SATA
Ολα τα αλλα φουμαρα.
Δεν επιασε ομως γιατι:
α) απαιτουσε ελεγκτη e-SATA στην μητρικη. Βασικα απαιτουσε SATA2 με πληρη λειτουργια (και την hot swap). Κατι που οι πρωτοι SATA2 ελεγκτες δεν ειχαν.
Αργησε το SATA2 και αργησε ακομα περισσοτερο το e-SATA.
β) απαιτει ακριβοτερο ελεγκτη επανω στον δισκο.
γ) το καλωδιο συνδεσης δεν ειναι και τοσο ευχρηστο.
δ) οι δισκοι ηταν αργοι ετσι και αλλιως. Και εννοω αυτοι για εξωτερικη χρηση. Τι νομιζετε... οτι βαζουν την καλυτερη ποιοτητα;
Ετσι την χαμηλη ταχυτητα τους την δικαιολογουσαν λογω USB...
Τωρα μπορει και οι εξωτερικης χρησης να εχουν αναβαθμιστει οσο αφορά τους δισκους. Αλλά στην αρχη δεν ηταν ετσι...

ΥΓ. Κατα τ`αλλα αυτα τα δυο, USB & Firewire, ειναι ασχετα απο το PC vs Mac.
Και τα δυο εχουν και τα δυο αυτα προτυπα...
Γιατι μπερδευεστε...

Re: Απάντηση: firewire ή usb ;;

Νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσεις την thunderbolt ! -bye-

Μακάρι να μπορούσα αλλά ελεώ λειτουργικών δεν με βλέπω να αλλάζω hardware setup anytime soon!!!

Διαβάζω :

Several innovative companies have announced Thunderbolt enabled products, or plans to support Thunderbolt in upcoming products

Ωπ Ωπ είδα μια apogee από εκεί…

Αν δε το θάψουν το forma με royalties etc. και εάν όντος κυκλοφορήσουν οικονομά οπτικά καλώδια, κάτι μπορεί να γίνει.

Αλλά fragulis … τι linux support … ακόμα δε το είδαμε σε κάρτα επέκτασης ή σε άλλη mobo… ας το δούμε πρώτα,
ας δούμε και που και πως θα είναι συνδεδεμένο (και συγχωρέσετε με εάν δεν ήμουν προσεκτικός στο διάβασμα μου)

Μπορεί κάποιος να μου πει που και πώς υλοποιείται το Thunderbolt ?
Στο southbridge ?
Ή συνδεδεμένο σα συσκευή στο pcie ?

Υπάρχει κάπου ένα pciscan* ?