Fixed lenses ~50mm με maximum aperture μικρότερο από 2.

Στα κροπς αυτά θεωρώ τους τρεις Πένταξ, απλά κορυφαίους. Προσέξτε πόσο "ανάγλυφο" και με κόντραστ αποδίδουν το σήμα της Asahi Optical Co στο πεντάπρισμα του μοντέλου.

Βέβαια όλοι οι φακοί της δοκιμής τα έχουν άνετα τα 8mp τoy αισθητήρα της 350D, όπου φορέθηκαν, όλοι δίνουν πολύ καλό per pixel αποτέλεσμα, μην ξεχνάμε πως μιλάμε για 100% κροπς από το άκρο του καρέ.

Xμμμ... Ανα καιρούς έχω προσέξει οτι η διαφορά τιμής ενός 1.4 με τον ίδιο 1.8 είναι η διπλή και πάνω... Μου φαίνεται τραβηγμένο να δίνει ο αγοραστής τα διπλά λεφτά για ευκολότερη σύνθεση και εστίαση, εκτός αν πρόκειται για επαγγελματία... Εν πάσει περιπτώσει, έχουμε τα ίδια αποτελέσματα στο 1.4 από άλλους φακούς της αγοράς (nikon, canon κλπ) ? Συμβαίνει να έχω (απο την παροπλισμένη πιά spotmatic) δύο super-multicoated takumars - ο ένας, ο 50/1.8 μου δίνει πολύ καλύτερα αποτελέσματα τελείως ανοιχτός...

Μα και αυτος που εχω βελτιωνεται δραματικα σε καθε κλικ.
Αλλο 1.4 και αλλο 1.8.
Ασχετως αν ο συγκεκριμενος ειναι ισως ο πιο μαλακος στο 1.4 , ειναι και αυτος με τις μηδενικες σχεδον παραμορφωσεις και εκτροπες οταν κλεισει.
Απο οξυτητα , σε 2.4 και πανω δεν νομιζω να αφησει καποιον παραπονεμενο.
Μακαρι να βρω ευρυγωνιο αντιστοιχο σε σχεση αποδοσης/τιμης αλλα δεν το βλεπω.
Ο Sigma 10-20 που εχουμε στην 40d σταλθηκε 2 φορες στο service (απαραδεκτο κομματι στα ακρα) που τελικα αλλαχθηκε ,μου αρεσει πολυ μεν αλλα qc και τιμη με φρεναρουν.

O 55/1.8 είναι πολύ καλός φακός, αλλά η δοκιμή που ανέβασα πριν ενάμισυ χρόνο εδώ μέσα, δεν μου έδωσε τέτοια αποτελέσματα για την απόδοσή του εντελώς ανοικτού... βέβαια η δοκιμή μου είχε την εστίαση στους περίπου 80 πόντους

Ναι έχεις δίκιο, 55άρης είναι, και φυσικά στην ψηφιακή δουλεύει σαν 80άρης...

Εψαξα και βρηκα τελικα μερικες στο 1.4 με μακρυνη εστιαση σε πολυ δυσκολες συνθηκες χωρις τριποδο (αλλωστε τι τριποδο με 10 μποφωρ) .
F1.4,1/20 , 800 ISO το λιμανι
F1.4,1/13 ,800 ISO το κτιριο.
Οπως τα ελεγε ο send ,τεραστια η διαφορα απ' οταν νεταρει κοντα.Τελικα δεν ειναι μονο για τρικ το 1.4.

attachment.php
attachment.php

Attachments

• storm.jpg
    storm.jpg
    73.6 KB · Views: 58
  • cruises.jpg
    cruises.jpg
    73.2 KB · Views: 54