Flac, απορίες

mixalis_cof

Banned
28 July 2013
122
Μου έστειλε συγγενής μου πριν λίγες μέρες μερικά αρχεία Flac με παλιά αγαπημένα τραγούδια. Έπαθα φυσικά πλάκα με την ποιότητα ήχου συγκριτικά με τα mp3 που είχα συνηθίσει. Η διαφορά είναι χαοτική υπέρ του Flac ακόμα και στο απλό μου σύστημα.

Τώρα απορίες.

1. Η μουσική παίζει από laptop και μεταδίδεται στο σύστημα μέσω της θύρας HDMI. Που γίνεται η επεξεργασίά; Στο laptop ή στον ενισχυτή;
2. Χρησιμοποιώ το VLC για αναπαραγωγή. Χρειάζεται, κάποιες ρυθμίσεις για ακόμα καλύτερη απόδοση;
3. Υπάρχει καλύτερος δωρεάν player για αναπαραγωγή, από το VLC;
4. Υπάρχει καλύτερος τρόπος μετάδοσης του ήχου εκτός από το HDMI;

Ευχαριστώ όποιον δώσει συμβουλές.....

Μου έστειλε συγγενής μου πριν λίγες μέρες μερικά αρχεία Flac με παλιά αγαπημένα τραγούδια. Έπαθα φυσικά πλάκα με την ποιότητα ήχου συγκριτικά με τα mp3 που είχα συνηθίσει. Η διαφορά είναι χαοτική υπέρ του Flac ακόμα και στο απλό μου σύστημα.

Τώρα απορίες.

1. Η μουσική παίζει από laptop και μεταδίδεται στο σύστημα μέσω της θύρας HDMI. Που γίνεται η επεξεργασίά; Στο laptop ή στον ενισχυτή;
2. Χρησιμοποιώ το VLC για αναπαραγωγή. Χρειάζεται, κάποιες ρυθμίσεις για ακόμα καλύτερη απόδοση;

Φίλε μου ρωτάς χωρίς να το ψάξεις κομματάκι πριν... Foobar2000!!!!
Kαλό διάβασμα -bye-

Φίλε μου ρωτάς χωρίς να το ψάξεις κομματάκι πριν... Foobar2000!!!!
Kαλό διάβασμα -bye-

Xωρίς να θέλω να σε προσβάλω, το νήμα ξεκινά με ένα συγκεκριμένο player, αναφέρεται σε DACS, μετά άλλος αναφέρει το jriver, άλλος σε audirvana άλλος amara και γενικά είναι ένα μπάχαλο υποκειμενικών εκτιμήσεων... οπότε -bye-

Με τη διαφορά οτι τα ερωτήματα σου φανερώνουν οτι χρειάζεσαι ακόμα πολύ διάβασμα.
Ξεκινα λοιπόν με foobar κσι στην πορεία θα βρεθούν ολα.

Xωρίς να θέλω να σε προσβάλω, το νήμα ξεκινά με ένα συγκεκριμένο player, αναφέρεται σε DACS, μετά άλλος αναφέρει το jriver, άλλος σε audirvana άλλος amara και γενικά είναι ένα μπάχαλο υποκειμενικών εκτιμήσεων... οπότε -bye-

Οκ.. Μπορεί αλλά αν το διαβάσεις σιγά σιγά θα βρεις κ τα σημαντικά. Είναι εκεί.
Τέλος πάντων η απάντηση στο ερώτημα σου είναι ότι ο foobar παίζει πολύ πιο καλά από το vlc.
Εγκατέστησε τον και σιγά σιγά θα την βρεις την άκρη... εννοείται πως κ εμείς εδώ είμαστε!!

Μπορείς να μας πεις λίγα για το σύστημα σου;
Μοντέλα,κλπ;
Αν κατάλαβα καλά,παίζεις με την onboard του lap τώρα,έτσι;
Το foobar αν το σετάρεις σωστά,ναι,είναι το καλύτερο δωρεάν και όχι μόνο πρόγραμμα αναπαραγωγής.
Κατέβασέ το,εγκατέστησε το,κι ότι θέλεις μετά σιγά-σιγά,βήμα-βήμα θα το βρούμε.

*Μιχάλη,μαζί γράφαμε!

Δεν έχω DACS, ούτε κάρτες ήχου, και το σύστημα ήχου δεν είναι ακριβό ώστε να δικαιολογεί τέτοια, οπότε μάλλον δεν θα το ψάξω περισσότερο, ευχαριστώ πάντως...., βασικά ήθελα να βελτιστοποιήσω όσο γίνεται την αναπαραγωγή του ήχου μέσω του software.

Απάντηση: Re: Flac, απορίες

Δεν έχω DACS, ούτε κάρτες ήχου, και το σύστημα ήχου δεν είναι ακριβό ώστε να δικαιολογεί τέτοια, οπότε μάλλον δεν θα το ψάξω περισσότερο, ευχαριστώ πάντως...., βασικά ήθελα να βελτιστοποιήσω όσο γίνεται την αναπαραγωγή του ήχου μέσω του software.

Μα δεν είναι ανάγκη να έχεις από αυτά.
Με ότι έχεις θα το φτιάξουμε.
Το λαπτοπ σου έχει ενσωματωμένη κάρτα ήχου,αυτή θα εκμεταλλευτούμε.
Σε ρώτησα για τον ενισχυτή σου,μήπως κι έχει κι αυτός ενσωματωμένο Dac,κι αν είναι AV ενισχυτής σίγουρα έχει,απλώς να δούμε μέχρι τι παίζει για να σετάρουμε το foobar.
Μην είσαι αρνητικός,θα βρούμε άκρη,θα δεις.

Ο ήχος περνάει ψηφιακά στον home theater ενισχυτή σου και την μετατροπή σε αναλογικό την κάνει εκείνος. Το foobar είναι για pc, audirvana, amarra είναι για Mac. Ναι δίνουν καλύτερο ήχο από τα υπόλοιπα προγράμματα.

Τώρα απορίες.

1. Η επεξεργασία γίνεται στον ενισχυτή (και ποιο συγκεκριμένα στο DAC του ενισχυτή)
2. Συνήθως οι default ρυθμίσεις του VLC είναι αρκετές για μια τυπική αναπαραγωγή. Αν θές κάτι παραπάνω, πρέπει να πάς σε foobar 2000 όπως ήδη έχει ειπωθεί
3. Foobar 2000
4.Aν το laptop έχει έξοδο S/PDIF, ίσως να είναι καλύτερη η απόδοση λόγω καλύτερης υλοποίησης (αλλά αμφιβάλω αν έχει...)

1. Η επεξεργασία γίνεται στον ενισχυτή (και ποιο συγκεκριμένα στο DAC του ενισχυτή)
2. Συνήθως οι default ρυθμίσεις του VLC είναι αρκετές για μια τυπική αναπαραγωγή. Αν θές κάτι παραπάνω, πρέπει να πάς σε foobar 2000 όπως ήδη έχει ειπωθεί
3. Foobar 2000
4.Aν το laptop έχει έξοδο S/PDIF, ίσως να είναι καλύτερη η απόδοση λόγω καλύτερης υλοποίησης (αλλά αμφιβάλω αν έχει...)

Xίλια ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Όταν βρω χρόνο και απόλυτη ησυχία στο σπίτι για να μπορώ να διακρίνω διαφορές, θα αρχίσω τις δοκιμές με το foobar.

το foobar και όταν αργότερα δεις και το JR είναι απόλυτα παραμετροποιήσιμα προγραμματα.
Το vlc όπως έρχεται είναι αξιόλογο αλλά μέχρι εκεί...

Καλημερα... Δε ξέρω αν έχεις ήδη προχωρήσει με το foobar.... αν όχι θέλω να σου αναφέρω παράδειγμα με γνωστό μου που έχει πολύ πολύ απλό σετ up, laptop αναλογικά συνδεμένο από την έξοδο ακουστικών σε ενιαχυτή και όταν του εγκατεστησα το foobar ακούστηκε ΜΕΓΑΛΗ διαφορά στον ήχο μ´ αυτό το ταπεινό setup.
Όλοι σου προτείνουμε αυτό το software γιατί είναι απλό στη χρήση ΔΩΡΕΑΝ και με πολύ καλύτερο ήχο απ´ αυτό που ήδη χρησιμοποιέις, αν έχεις το χρόνο κάνε μετά σύγκριση με το pureplayer του συμφουρίτη Πετραλιά πίστεψέ με αξίζει αυτό το ταξίδι και είναι δωρεάν!!!