FLAC πολυκάναλο και players

Balidor

Senior Member
15 January 2010
411
Γαϊδάρι....
Ας πούμε ότι δεν θέλουμε να χαλάσουμε το SACD μας και το κάνουμε Flac και το κρατάμε με πολυκάναλο ήχο.

με ποιό πρόγραμμα μπορούμε να ακούσουμε τα flac μας με κανονικό πολυκάναλο ήχο; προσπάθησα με τον MPClassic setαρισμένο σύμφωνα με τον οδηγό (που δουλεύει μια χαρά για dd και dts γενικά) αλλά ακούω στέρεο απο το PC μου!
Δοκίμασα και με το "εξωγήινο" Foobar2000 αλλά και πάλι

Σε παρακαλώ γιατρέ, κάτι δεν κάνω σωστά....
(άσχετο αλλά η κάρτα ήχου με τα ηχεία είναι συνδεδεμένη με ομοαξονικό)

Ας πούμε ότι (δεν το έκανες εσύ αλλά...) το βρήκες από κάπου και ξέρεις σχεδόν στάνταρ ότι είναι 5.1 ...

επίσης το λέει και στο prοperties...
(αν δεν κανω λαθος ετσι;;; )

HOPKPzRQ.jpeg

Μπορεί και να λέει μπουρδες το πρόγραμμα, τι να πώ...
Αν όντως είναι πολυκάναλο... εγώ γιατι ακούω μονάχα τα 2;

ΟΥΓΚ!!!!

Πρέπει για αρχή να έχεις δηλώσει στα Windows ότι έχεις πολυκάναλη έξοδο ηχείων (5.1+) και φυσικά να υπάρχει αντίστοιχη σύνδεση με τον ενισχυτή σου, π.χ. αναλογικά καλώδια αν μιλάμε για κλασική κάρτα ήχου ή σύνδεση HDMI αν μιλάμε για κάποια κάρτα γραφικών με δυνατότητα πολυκάναλου ήχου.

Αν είσαι συνδεδεμένος μέσω coaxial δεν θα τα καταφέρεις να παίξει σωστά.

Τους το έχω πει σαράντα φορές οτι έχω 5.1 ... νομίζω με ακούσανε!

Εφ'όσον βλέπω το λαμπάκι του dts και dd να ανάβουν και βλέπω ταινίες αναλόγως θα έχω πρόβλημα στα flac;;;

Και όλα αυτά με coaxial... μεταφέρουν ψηφιακό σήμα έτσι δεν είναι;;;;
(το οπτικό το έχω για το PS3 ρε γμτ)

Και όλα αυτά με coaxial... μεταφέρουν ψηφιακό σήμα έτσι δεν είναι;;;;
Κάτι έχω χάσει. Όχι.
Τι coaxial εννοείς? Στην ουσία το 90% των καλωδίων είναι coaxial. (αγωγός και θωράκιση).

Last edited:
@Balidor:

Αν η μόνη σύνδεση που έχεις είναι ένα coaxial s/spdif, δεν θα περάσεις ποτέ πολυκάναλο FLAC. H s/pdif υποστηρίζει μόνο δικάναλο ή διαφορετικά DD/DTS.

Για πολυκάναλο χρειάζεσαι είτε αναλογική σύνδεση (κάθε κανάλι ξεχωριστά) είτε σύνδεση HDMI με σχετικές δυνατότητες.