Focal Alpha 65 & Arcam rDac

Saturnia

Established Member
22 February 2007
108
Πειραιάς
Καλησπέρα!
Σκέπτομαι τα συγκεκριμένα studio monitors με το συγκεκριμένο Dac για audiophile από PC με JRiver. Δεν γράφω μουσική. Θα κάνω λάθος λοιπόν να πάρω monitors μόνο για audiophile? Τα θέλω αποκλειστικά σε γραφείο πάνω.
Αν έχει γραφτεί κάτι παρόμοιο στο παρελθόν για studio monitors & audiophile, τότε παρακαλώ αν μπορείτε κάντε μου ένα link
.
Ευχαριστώ πολύ!

Πιστεύω μια κάρτα ήχου για να ρυθμίζεις την ένταση του ήχου και να έχει και έξοδο για ακουστικά πχ Presonus Audiobox ή Focusrite Scarlett 2i2, θα σε βόλευε περισσότερο και θα σου κόστιζε πολύ λιγότερα χρήματα.

Καλήμερα! Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Για audio interface είχα σκεφτεί εξ αρχής και συγκεκριμένα της Focusrite Scarlett. Αλλά μετά σκέφτηκα ότι με dac ίσως να είναι πιο ποιοτικά (εδώ σωστά ή λάθος??). Από την άλλη σκέφτηκα ότι επειδή έχω τα ηχεία του αδερφού μου της Audio Spetrum-Xanadu, θα ήθελα να βρω τον ειδικό με τα Α.S., τον Θανάση Μωραϊτη, αν δεν κάνω λάθος, να μου τα ανακαινίσει καθώς και αργότερα να πάρω έναν ενισχυτή καλό..αλλά ακόμα δεν έχω ψαχτεί και ίσως αν δεν βρεθεί να μου τα φτιάξει κάποιος-αλλαγές, κλπ, να αργήσει αυτή η ιδέα. Οπότε γιαυτό φλερτάρω Dac για αργότερα. Είμαι ανάμεσα στον arcam και micro iFI. Προς το παρών ακούω την μουσική μου (σε Flac/ rock) στο χώρο του υπολογιστή. Αλλά αυτό που θα ήθελα να ξέρω πιο πολύ, αν τα active monitor είναι καλά για άκουσμα, από κάποιον που τα έχει μόνο για audio ακούσματα. Αλλιώς συμπεριφέρεται το audio ηχείο και αλλιώς το μόνιτορ το οποίο είναι και για άλλη δουλειά (το ότι είναι και active, μου κάνει), αλλά πόσο πιο καλά με σχετικά ένα σετ των 400ευρω απλών ηχείων. Ελπίζω να μην μπερδεύω με αυτά που γράφω γιατί τώρα ξεκινάω...

Έχω τα fostex pm04ε focusrite.
Εμένα μου αρέσουν αρκετά. Απο μπάσο δε σκοτώνουν κιόλας και τα πρίμα είναι ενα κλικ ξερά αλλα "χειρουργικά" δεν τα λες. Για 200 ευρώ που κανουν περιπου...
Ουτε και τα focal solobee είναι "αμουσα" που τα έχω ακούσει.
Συμφορουμιτης έχει τα alpha και είχε δηλώσει πολύ ικανοποιημένος.

Σ' ευχαριστώ! Τελικά πριν πάρω την απόφαση θα περάσω να τα ακούσω από το μαγαζί που τα έχει, γιατί φοβάμαι ότι η μουσική μου δεν θα ταιριάζει με τα μόνιτορ και να με κουράζουν. Πάντως αν πάλι δω ότι μου αρέσουν θα τα συνοδέψω με κάποιο DAC καλό στην κατηγορία των χρημάτων του! Θα βοήθαγε ακόμα στο να είχα και την άποψη του συμφορουμίτη αν θέλει:operator: