Foobar και 176,4Khz

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,041
Λάρισα
Στο καινούριο setup για ηχο, με Vista, το foobar δεν παίζει τα αρχεια 24/176,4
και μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα:

..Unrecoverable playback error: Unsupported stream format: 176400 Hz / 24-bit / 2 channels

τι συμβαίνει;

μια και φτάσατε στα 176 να ρωτήσουμε και μεις οι κοινοί θνητοί....

Τα 96 τα παίζει φυσικά το foobar, αλλά τα παίζει και το itunes ενώ δεν τα παίζει η μαιμού...
Το itunes τα υποβιβάζει ?
Τι γίνεται τελικά ?

Εχεις δοκιμασει να κανεις upsample σε 192 kHz? Υποστηριζεται απο περισσοτερες καρτες ηχου - τα 176,4Khz ειναι λιγο obscure...

Λοιπόν έχουμε και λέμε:
Οταν το σύστημα λειτουργεί με τα Windows XP τότε το foobar2000 απο την usb παιζει κανονικά τα 176,4. Οταν όμως το σύστημα λειτουργεί με τα Vista τότε δεν αναγνωρίζει αυτό το sample rate. Εχει κανείς καμμιά ιδεά;

Μέσα έπεσα ε?
Είναι λίγο περίεργη η κωδικοποίηση τους , έχει αναφερθεί στην reference recordings το όλο θέμα
Και σε windows και σε mac

Απλά να ξέρεις ότι υφίσταται και ότι δεν έχεις εσύ κάποιο πρόβλημα

μια και φτάσατε στα 176 να ρωτήσουμε και μεις οι κοινοί θνητοί....

Τα 96 τα παίζει φυσικά το foobar, αλλά τα παίζει και το itunes ενώ δεν τα παίζει η μαιμού...
Το itunes τα υποβιβάζει ?
Τι γίνεται τελικά ?

Το itunes δεν αλλάζει από μόνο του τις ιδιότητες στο audio midi setup εάν μιλάμε για μακ πρέπει να το κάνεις χειροκίνητα κάθε φορά που θέλεις να παίξεις διαφορετικό αρχείο
Το φουμπαρ αλλάζει αυτόματα εάν έχει ρυθμιστεί
Για το μανκι δεν το ξέρω

Λοιπόν έχουμε και λέμε:
Οταν το σύστημα λειτουργεί με τα Windows XP τότε το foobar2000 απο την usb παιζει κανονικά τα 176,4. Οταν όμως το σύστημα λειτουργεί με τα Vista τότε δεν αναγνωρίζει αυτό το sample rate. Εχει κανείς καμμιά ιδεά;

Ποια είναι η usb? Σίγουρα υποστηρίζει 176,4 από usb?

Ποια είναι η usb? Σίγουρα υποστηρίζει 176,4 από usb?

Είναι το usb απο το motherboard που έχει ενσωματωμένη κάρτα ήχου.

Νεώτερα: Κατέβασα απο το site της Fim τα δείγματα που έχει στα 88,2-176,4 και 352,8.
Ο συνδυασμός Vista-->Wasapi-->SPDIF παίζει πολύ καλά τα 88,2 - 96 - 192 τα υπόλοιπα παπαλα.
Ο συνδυασμός Vista-->DS-->SPDIF τα παίζει όλα δείχνει και την δειγματιληψια κάτω και το η κυμματομορφή πάνω δείχνει ότι παίζει αλλά απο φωνη παπαλα παντου.
Ο συνδυασμός Xp--KS-->usb παίζει τα πάντα μέχρι 192Khz.
Ο συνδυασμός Xp-->KS-->SPDIF τιποτα, μουγκα στην στρούγκα.

Χωρίς να διαθέτω και Nobel βέβαια, υποπτεύομαι τον foobar.:ears:

Sorry Ευάγγελε, αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι το ποιο είναι το dac που συνδέεις στην usb.

Ειναι ενα Behringer uca 202 για το usb και το Lygdorf dpa-1 για την spdif. Την δειγματολειψία μου την δείχνει το Foobar2000. Οταν εχω πρόβλημα ο foobar2000 μου το λεει και δεν παίζει.

νομίζω αυτό που δείχνει το foobar είναι ό,τι διαβάζει από το αρχείο.
Το θέμα είναι τί βγάζει και πως διαβάζεις τί ακριβώς βγάζει.

Το behringer παίζει μέχρι 16/48 [http://www.behringer.com/EN/downloads/pdf/UCA202_P0484_M_EN.pdf ].
Χρησιμοποιώντας το wasapi άρα δε πρέπει να παίζει τίποτα παραπάνω.

Απλά ο foobar και κάθε audio player, έχουν την δυνατότητα να κάνουν downsample/transform/whatever το αρχείο και σταδιακά μέσα και από το ‛μονοπάτι’ των windows να καταλήξουν στην κάρτα η οποία θα παίζει 16/48.

To error σημαίνει ότι η κάρτα ήχου σε επίπεδο hardware δεν υποστηρίζει 24/176.4
Με το wasapi παίζουν μόνο οι δειγματοληψίες που υποστηρίζονται πραγματικά από το Hardware.
Με άλλη κάρτα ήχου που έχει τη δυνατότητα αυτή (24/176.4 )δε θα έπαιρνες error.

Συμφωνώ ότι το μήνυμα λάθους δεν είναι και το πιο φιλικό προς το χρήστη – και δε βοηθά.

Επίσης άλλες οι δυνατότητες της Onboard κάρτας ήχου σου και άλλες της behringer. Πιθανά η onboard να υποστηρίζει περισσότερα από ότι η usb.

νομίζω αυτό που δείχνει το foobar είναι ό,τι διαβάζει από το αρχείο.
Το θέμα είναι τί βγάζει και πως διαβάζεις τί ακριβώς βγάζει.

Αυτό Δημήτρη δεν το ξέρω. Οταν όμως χρησιμοποιώ το NorthStar σαν dac, τότε ξέρω τουλάχιστων τα 44,1-96-192. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο foobar2000 τα 176,4 ούτε καν τα διαβάζει. Γιαυτό υποψιάζομαι ότι το πρόβλημα μάλλον είναι στον foobar2000.

To error σημαίνει ότι η κάρτα ήχου σε επίπεδο hardware δεν υποστηρίζει 24/176.4
Με το wasapi παίζουν μόνο οι δειγματοληψίες που υποστηρίζονται πραγματικά από το Hardware.
Με άλλη κάρτα ήχου που έχει τη δυνατότητα αυτή (24/176.4 )δε θα έπαιρνες error.

Συμφωνώ ότι το μήνυμα λάθους δεν είναι και το πιο φιλικό προς το χρήστη – και δε βοηθά.

Επίσης άλλες οι δυνατότητες της Onboard κάρτας ήχου σου και άλλες της behringer. Πιθανά η onboard να υποστηρίζει περισσότερα από ότι η usb.

Λοιπόν κουφών συνέχεια. Κατέβασα το Media Monkey σαν player. Ε, λοιπόν αυτός τα διαβάζει και τα παίζει μέχρι και τα 192khz. Απλώς δεν δείχνει την δειγματολειψία όταν παίζει.