Foobar και 176,4Khz

Αυτό Δημήτρη δεν το ξέρω. Οταν όμως χρησιμοποιώ το NorthStar σαν dac, τότε ξέρω τουλάχιστων τα 44,1-96-192. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ο foobar2000 τα 176,4 ούτε καν τα διαβάζει. Γιαυτό υποψιάζομαι ότι το πρόβλημα μάλλον είναι στον foobar2000.

εγώ πάντως του βάζω 192 και τα διαβάζει.
Αλλά ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ από το usb τότε δεν ξέρω.

Ευάγγελε, δεν είναι κουφό. Απλά δεν έχω καταφέρει να στο εξηγήσω επαρκώς φαίνεται.

Ο foobar παίζει όλα τα αρχεία. Και ναι έχω παίξει και τα 24/176.4 samples στα οποία αναφέρεσαι.
Άλλο το να παίζεις τα 24/176.4 bit-perfect.
Και άλλο να τα παίζεις down-sampled.

Εφόσον η κάρτα ήχου δεν υποστηρίζει 24/176.4 δεν υπάρχει περίπτωση να τα παίξεις χωρίς να τα κάνεις downsample.

Δηλαδή, εννοείτε ότι όλα τα προγράμματα που θα κάνουν downsamlpe θα παίξουν το αρχείο, αλλά δεν θα στέλνουν στην κάρτα 24/176.4 θα το έχουν πρώτα μετατρέψει σε 16/44.1 που υποστηρίζει η κάρτα σου.

Όταν χρησιμοποιείς το foobar (χωρίς resampler) και με wasapi, τότε ο foobar προσπαθεί να παίξει το original bit-perfect, δηλαδή το 24/176.4 , και αποτυγχάνει καθώς δεν υποστηρίζεται αυτό σε Hardware από την κάρτα ήχου.

Ελπίζω να έγινα πιο κατανοητός.

Ευχαριστώ tmjuju!

Παρακαλώ! Είναι όντως μπλέξιμο, μη νομίζεις ότι όλοι μας δεν έχευμε μπλέξει.

Τώρα, μιας και αρχίσαμε να το ξεδιαλύνουμε. Να προτείνω κάτι:

Αρχικά, προτείνω να ακούς τη μουσική σου με wasapi και χωρίς resamplers – είναι μια πολύ καλή λύση (αν όχι η καλύτερη)..

Στη συνέχεια με το resampler του foobar και των υπόλοιπων players πειραματίσου.
Διαφορές θα βρεις αυτό είναι σίγουρο. Κάποιος resampler πιθανά να σου κάθετε καλύτερα στο σύστημα και στο αυτί.

Το dac από την spdif της motherboard λογικά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις με wasapi και πιθανά να υποστηρίζει 24/96, δοκίμασε το :-)

Είχα και εγώ παλιότερα θέμα θυμάμαι… κάποια τα αναγνώριζε και κάποια όχι βάση filename. Λ.χ. αναγνώριζε το Thumbnail.jpg και όχι to thumb.png (ή το ανάποδο?…)
Εάν βρεις κάπου την λύση ενημέρωσέ μας.