Φορητότητα Σταθερού Τηλεφώνου;

doros

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,411
Ηράκλειο Αττικής
Ξέρω πως μέσω ΟΤΕ, όταν αλλάζεις γεωγραφική περιοχή, δεν μπορείς να κρατήσεις τον ίδιο αριθμό σταθερού τηλεφώνου. Η ερώτηση είναι αν πας σε άλλο Πάροχο, μπορείς να κρατήσεις το ίδιο νούμερο αλλά με άλλο πρόθεμα, π.χ. από 210 68..., να γίνει 211 68...; Θυμίζω πως αλλάζω γεωγραφική περιοχή!

Το νούμερο δεν νομίζω να μπορεί να αλλάξει λόγω παροχού. Αλλά αφού θα αλλάξεις γεωγραφική περιοχή αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να διαπιστώσεις αν το νούμερο είναι ελεύθερο στην συγκεκριμένη περιοχή (κάνε μια κλήση να δεις). Αν είναι ελεύθερο, τότε μπορείς να το ζητήσεις από τον ΟΤΕ ή από τον αντίστοιχο παροχέα που θα κάνεις την επανασύνδεση. Φυσικά προυποθέτει ότι η περιοχή στην οποία θα κινηθείς έχει τον ίδιο αριθμό σε νούμερα.

Το 210 όπως λες είναι ο κωδικός της γεωγραφικής περιοχής (ζώνης) και αυτός δεν μπορεί να αλλάξει. Το νούμερο όμως αν έχει τον ίδιο αριθμό ψηφίων με την περιοχή που έμενες πριν, μπορείς να το ζητήσεις κι αν είναι είναι ελεύθερο να σου το δώσουν. Τουλάχιστον εγώ αυτό έκανα. Δεν κράτησα το ίδιο νούμερο, γιατί δεν γινόταν (από Αθήνα πήγα Ρόδο), αλλά επέλεξα ο ίδιος το νούμερο που ηθελα κι αφού φυσικά ήταν ελεύθερο.

Ενημερωτικά και για όποιον ενδιαφέρεται, τελικά το κάνει (μόνο!) η teledome. Αγοράζει από τον ΟΤΕ το νούμερο σου και στο δίνει σε όποια περιοχή θες. Μάλιστα σου έρχεται και πιο φτηνά από τη μεταφορά που θα σου κάνει ο ΟΤΕ!

Αν αλλάζεις περιοχή μέσα στην Αττική που έχει το πρόθεμα 210 ΓΙΝΕΤΑΙ.
Το έχει κάνει μέλος εδώ. Από όταν μετακόμισε στα βόρεια προάστεια, έχει κρατήσει το νούμερο του νότου κανονικά

Γιώργος Κυριακαράκος said:
Αν αλλάζεις περιοχή μέσα στην Αττική που έχει το πρόθεμα 210 ΓΙΝΕΤΑΙ.
Το έχει κάνει μέλος εδώ. Από όταν μετακόμισε στα βόρεια προάστεια, έχει κρατήσει το νούμερο του νότου κανονικά

Δεν κατάλαβα, μέσω ΟΤΕ εννοείς; Αν ναι, εμένα μου είπαν πως δε γίνεται! Επειδή αλλάζει το κέντρο, θα πάρω 210- 27... Αν έχεις περισσότερες πληροφορίες, πες μου, γιατί όσο να' ναι, (ακόμη!) προτιμώ να μου το υλοποιήσει ο ΟΤΕ...

Στείλε ένα πμ στον Τάκη Σωτηρόπουλο (διαχειριστής της κατηγορίας των προβολέων) αν και ίσως δεν τον βρεις άμεσα γιατί θα έφευγε για διακοπές. Αυτός το έχει κάνει και μπορεί λογικά να σε βοηθήσει περισσότερο.

Τελικά όντως, αφού μίλησα και με τον Τάκη, το κάνει και ο ΟΤΕ! Το περίεργο δε είναι πως την προηγούμενη εβδομάδα μου απάντησαν πως δεν το κάνουν! Κάτι θα έκανε ο Τάκης, δεν εξηγείται αλλιώς!!!