Φορματ εξωτερικού σκληρού

stsalkit

Established Member
11 December 2008
160
Εχω πάρει για να δοκιμάσω ένα εξωτερικό σκληρό για το DM800 (USB). Ποιά είναι τα προτεινόμενα φορματ αποδεκτά από Linux?
Ευχαριστώ
 
συνέδεσα τον USB disk (seagate 250GB) με την USB του δέκτη. Την πρώτη φορά άναψε το λαμπακι του δίσκου, άρα πηρε τροφοδοσία, αλλά δεν τον "είδε". Εκανα reboot, αλλά από εκείνη την στιγμή ούτε που το φωτάκι δεν ανάβει και φυσικά δεν βλέπει τον δίσκο. Φοβάμαι ότι πέταξα 70 ευρώπουλα. Σε κάποια άλλα φορουμ είδα πλήρεις οδηγίες για να γίνει mount o δίσκος μέσω USB αλλά...
Ο δίσκος όπως είπα εχει μόνο USB σύνδεση, χωρίς δικιά του τροφοδοσία. Εχω διαβάσει για "κουτιά" esata. τι κάνουν αυτά? Υπάρχει πιθανότητα, παίρνοντας ένα τέτοιο κουτί, και βάζοντας τον δίσκο μέσα, να τον συνδέσω μέσω esata, που απότι καταλαβαίνω παίζει σίγουρα?
 
αν δεν ειναι sata o δισκος οχι δεν μπορεις με κουτι.τι image εχεις?
στην χειροτερη μπορεις να τον κανει φορματ κ απο το pc.
 
Απάντηση: Re: Φορματ εξωτερικού σκληρού

αν δεν ειναι sata o δισκος οχι δεν μπορεις με κουτι.τι image εχεις?
στην χειροτερη μπορεις να τον κανει φορματ κ απο το pc.

+1
gemini πρεπει να νε το καλυτερο γι 'αυτες τις δουλειες!!
-bye-
 
κατεβασε αυτο
http://www.paragon-software.com/home/pm-personal/download.html
ειναι trial για 30 μερες!
εμενα μια χαρα μου δουλεψε!

Ευχαριστώ! Μπορείς να βοηθήσεις λίγο περισσότερο? (όπως είπα είμαι άσχετος στο linux). Χρησιμοποιόντας το πρόγραμμα που μου υπέδειξες, τι παραμέτρους / φορμάτ πρέπει να δώσω για να είναι αναγνωρίσιμος ο δίσκος από το 800?
 
επιλεγεις τον εξωτερικο δισκο.δεξι κλικ και πατας format partition σε ext3..υποψιν πως οτι κανει γινεται εικονικα για να μην κανεις καποιο λαθος.οταν τελειωσεις πας στο changes κ επιλεγεις apply changes.
 
Εκανα format... κανονικά, αλλά για κάποιο περίεργο λόγο, το DM800 επιμένει να μην αναγνωρίζει τον συνδεδεμένο δίσκο στην USB παρά το γεγονός ότι το φωτάκι του δίσκου αναβει μόλις κάνω την σύνδεση. Ψάχνοντας διάφορα φορουμ, βρήκα και έδωσα μέσω telnet διάφορες εντολές κατευθείαν στο κουτι, και μου απέδειξαν ότι δεν το αναγνωρίζει. Σκέφτομαι μήπως ξαναφορτώσω το image, μήπως και πειράχτηκε κάποια παράμετρος του enigma2... δεν καταλαβαίνω...μήπως οι drivers για USB δεν δουλεύουν... Τι να πω
 
δοκιμασε να κανεις software update ενω τον εχει συνεδεμενο..εμενα μου κατεωασε κατι σχετικα με αυτο.οταν λες δεν τον αναγνωριζει εννοεις για εγγραφη?στον media player τον βλεπει?
 
Οχι φίλε μου - δεν τον βλέπει πουθενά όυτε στα devices ούτε στον media player... πουθενά
 
Φιλαράκι, συγνώμη που θα στεναχωρήσω αλλά θα δυσκολευτείς αρκετά για δει το δίσκο ο 800άρης σου.
Υπάρχει βέβαια τρόπος (τον διάβασες άλλωστε όπως σες σε άλλο φόρουμ) αλλά δεν είναι εγγυημένος ότι θα δουλεύει απροβλημάτιστα.
Επίσης σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερα ο δίσκος να έχει δική του τροφοδοσία και να μην τροφοδοτείς από τη usb (σε περίπτωση που είναι 2.5").
Ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις e-Sata. Εάν τον δίσκο usb τον αγόρασες πρόσφατα τότε κατά 99% ο εσωτερικός είναι SATA. Σε αυτή την περίπτωση απλά κάνε ένα μικρό έξοδο και αγόρασε ένα e-Sata κουτί χωρίς δίσκο και βάλε εκεί το δικό σου.