Forthnet internet Leased Line.Αξίζει?

 Νίκος

Supreme Member
Αν βάλουμε στην άκρη για λίγο το κόστος το οποίο έχει πέσει σε σχέση με το παρελθόν.

Για ένα γραφείο όπου θα περνάει και η τηλεφωνία από κει, μία μισθωμένη γραμμή συμμετρικής 2048 είναι ικανή να καλύψει της ανάγκες 10 υπολογιστών (σερφάρισμα και mail) και τηλεφωνίας Forthnet My Link (PRI)?

Δυστηχώς η πρώτη υπηρεσία απαιτεί 2 χρόνια δέσμευση. Σαν τηλεφωνία δίνουν 1500 λεπτά δωρεάν τον μήνα και μετά αντίστοιχες χρεώσεις.

Αλλά αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι η ταχύτητα στο internet.

Ή να το ξεχάσω και να πάρω 2-3 24άρες ADSL που όμως δεν έχουν εγγυημένη απόδοση?
2play βέβαια δεν βάζουν σε εταιρίες.

Αυτη την στιγμη με forthnet double play διανύω την 9 μέρα χωρίς internet και κάθε μέρα που παίρνω τηλ μου λένε το κοιτάμε το θεμα σας. Υπ όψιν οτι το πρόβλημα ειναι δικό τους επιβεβαιωμένο απο τεχνικό τους που δεν βρήκε κάτι λάθος στις ρυθμίσεις του μόντεμ μου ή στην γραμμή μου. Εξυπηρέτηση όχι αστεία:slapface:

Τα συμπεράσματα δικά σου.

Καλά ναι, την μία γραμμή που είπα να την κάνω 24άρα να δω πως πάει, μου στείλαν τον λογαριασμό για το διάστημα από Ιανουάριο-Μάρτιο'09 (!) και ακόμα η γραμμή είναι στον ΟΤΕ !!!

Απλά στην μισθωμένη δεν έχει τέτοια γιαυτό το σκέφτομαι.

Νικο απο εξυπηρέτηση ειναι αισχροί. Χειρότεροι απο ΟΤΕ. Εαν τυχόν εχεις προβλημα δύσκολα θα βγαλεις ακρη. Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα εξυπηρετηθείς αμεσα.

Μπορείς να κάνει και συνδυασμό. LL για τηλεφωνία, server zone, etc.
Adsl for browsing etc.

 Νίκος;750078 said:
Αν βάλουμε στην άκρη για λίγο το κόστος το οποίο έχει πέσει σε σχέση με το παρελθόν.

Για ένα γραφείο όπου θα περνάει και η τηλεφωνία από κει, μία μισθωμένη γραμμή συμμετρικής 2048 είναι ικανή να καλύψει της ανάγκες 10 υπολογιστών (σερφάρισμα και mail) και τηλεφωνίας Forthnet My Link (PRI)?

Δυστηχώς η πρώτη υπηρεσία απαιτεί 2 χρόνια δέσμευση. Σαν τηλεφωνία δίνουν 1500 λεπτά δωρεάν τον μήνα και μετά αντίστοιχες χρεώσεις.

Αλλά αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι η ταχύτητα στο internet.

Ή να το ξεχάσω και να πάρω 2-3 24άρες ADSL που όμως δεν έχουν εγγυημένη απόδοση?
2play βέβαια δεν βάζουν σε εταιρίες.

Oσο και μη εγγυημένη απόδοση να έχει μια 24αρα,σίγουρα πολύ παραπάνω απόδοση θα έχει απο μια συμμετρική 2048....

Αν χρειάζεσαι το εξερχόμενο bandwidth, πάρε leased line.

Αν δεν σε καίει και τόσο, και έχεις το απαραίτητο knowhow, πάρε 2-3 ADSL από διαφορετικούς παρόχους και κάνε load balancing. Θα έχεις μεγαλύτερη διαθεσιμότητα, και καλύτερες ταχύτητες (αν στηθεί σωστά..).

 Νίκος;750078 said:

Αν το κόστος δεν σε καίει τότε πάρε μισθωμένη από ΟΤΕ. Γιατί αν έχεις κάποια στιγμή πρόβλημα με τη γραμμή σου, τότε με τη Forthnet δεν θα βγάλεις άκρη, με τον ΟΤΕ θα έχεις κάποια ελπίδα!... (Ναι, από υποστήριξη είναι τραγική η Forthnet...)

Το σημαντικό για εμένα δεν είναι ούτε το bandwidth...
είναι το high availability και το SLA που πλέον υπογράφεις.

Έχεις πλέον πολύ ταχύτερη εξυπηρέτηση σαν business πελάτης, ξεχωριστό customer care και εάν για κάποιο λόγο η γραμμή είναι κάτω πέραν του συμφωνημένου από το συμβόλαιο, μπορείς νομικά να ζητήσεις αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη κτλ κτλ... αυτά πληρώνεις εξάλλου

μην αμελήσεις να πάρεις προσφορές και από άλλες εταιρίες. ο ανταγωνισμός κάνει θαύματα!

Νικο απο εξυπηρέτηση ειναι αισχροί. Χειρότεροι απο ΟΤΕ. Εαν τυχόν εχεις προβλημα δύσκολα θα βγαλεις ακρη. Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα εξυπηρετηθείς αμεσα.

Σε αυτο διαφωνω εγω.Αυτο μπορει να σου συμβει σε οποαδηποτε εταιρια και αν βρισκεσαι.