Φωτογραφική για ηλικιωμένους

doros

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,411
Ηράκλειο Αττικής
Ξέρει κανείς να μου προτείνει κάποια ψηφιακή φωτογραφική που να είναι:

1) Αδιάβροχη και
2) Να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από ηλικιωμένους:grandpa:, που έχουν το γνωστό τρέμουλο. Να υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό δηλαδή που να μπορεί να σταθεροποιήσει τις φωτογραφίες, να μην τις δείχνει να τρέμουν.

τρίποδο ίσως; πλέον έχει τρίποδο σε μέγεθος φωτογραφικής , ίσως ελάχιστα μεγαλύτερο ... πάντως για το τρέμουλο δεν υπάρχει σοβαρή λύση ...

δηλαδή όταν λέμε τρέμουλο? Σε επίπεδο πάρκινσον?
Δύσκολο το βλέπω με τις σημερινές κόμπακτ που το σκόπευτρο είναι η ίδια η οθόνη και πρέπει να τις κρατάμε στους 50 πόντους από τα μάτια μας για να καδράρουμε. Εκεί πέφτει τρελό κούνημα, δεν νομίζω να μπορούν να ανταπεξέλθουν τα συστήματα σταθεροποίησης.
Εάν οι αγκώνες τουλάχιστον είναι σταθεροποιημένοι, ίσως κάτι να γίνεται, σε μηχανές με οπτικό σκόπευτρο...

Τρίποδο δε θα παίξει, μιλάω για κάτι κόμπακτ. Ας έχει ένα ας πούμε απλώς ένα όσο πιο καλό image stabilization, αλλά να είναι και αδιάβροχη.

Θα πρότεινα φυσικά κάτι με image stabilizer, με καλή ευαισθησία για να μπορεί να προρυθμίζεται με υψηλά ISO δίνοντας μεγαλύτερες ταχύτητες. Ίσως κάτι σε fuji. Αλλά για αδιάβροχη, δεν έχω ιδέα...

Έχει η Oympus μία στη σειρά mju ("αδιάβροχη", τουλάχιστον όπως διαφημίζεται) με μηχανική σταθεροποίηση, αλλά για την εικόνα της, δεν έχω ιδέα, χώρια που γενικώς θεωρώ ότι στο θέμα ποιότητας εικόνας στις κόμπακτ μηχανές της, η Olympus ακολουθεί κακό δρόμο σε σχέση με το παρελθόν της.

Σας ευχαριστώ όλους παιδιά. Είχα δει και την Pentax, αλλά η Olympus μου γέμιζε πιο πολύ το μάτι και τη βρίσκω και διαθέσιμη εδώ.