Φωτογραφικη μηχανη superzoom μεχρι 400 ευρο

kyrliot

Supreme Member
31 March 2008
3,912
Θεσσαλονίκη
Καλημερα,θα ηθελα την γνωμη σας για την αγορα της επομενης φωτ. μηχανης μετα απο μια c-media που πλεον εκλεισε 6 χρονια στα χερια μου.Οπως λεει και ο τιτλος δεν ειμαι ο ανθρωπος που θα κουβαλα φακους ουτε και ξερω πολλα απο φωτογραφια.Αυτη την στιγμη σκεφτομαι την panasonic fz28 και την pentax x70,αν και μαλλον παω για την πρωτη γιατι και πιο οικονομικη ειναι και μαλλον τραβαει καλυτερο βιντεο-οχι οτι με ενδιαφερει ιδιαιτερα.Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας.-bye-

Καλημερα,θα ηθελα την γνωμη σας για την αγορα της επομενης φωτ. μηχανης μετα απο μια c-media που πλεον εκλεισε 6 χρονια στα χερια μου.Οπως λεει και ο τιτλος δεν ειμαι ο ανθρωπος που θα κουβαλα φακους ουτε και ξερω πολλα απο φωτογραφια.Αυτη την στιγμη σκεφτομαι την panasonic fz28 και την pentax x70,αν και μαλλον παω για την πρωτη γιατι και πιο οικονομικη ειναι και μαλλον τραβαει καλυτερο βιντεο-οχι οτι με ενδιαφερει ιδιαιτερα.Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας.-bye-

:damnyou::damnyou:

Δες αυτές
canon sx 1
canon sx 10
canon sx 200

είμαι ιδιοκτήτης μιας P80 και σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος αλλά
η ποιότητα της canon S5 IS ενός φίλου με αφήσε άφωνο.
Oπότε προτείνω για την κατηγορία αυτή canon

Tην canon sx10 την ειχα στα υποψην αλλα η panasonic ειναι απο οσα διαβασα τουλαχιστον ισαξια (επισης μικροτερη και πιο φτηνη).Η nikon p90 εχει αλλο φακο και αλλο αισθητηρα απο την p80 και λενε οτι ειναι σαφως βελτιωμενη.Παντως διαβασα οτι η nikon p90, pentax x70 και μια kodak ειναι παραλλαγες της ιδιας μηχανης με μικρες διαφορες (φτιαχνονται στο ιδιο κινεζικο εργοστασιο και μοιαζουν πολυ) με μικρες διαφορες.
Αν ηθελα μια μικρη travel camera θα επαιρνα την panasonic tz7 αλλα ειπα να παω σε superzoom.

Last edited:
Πόσο πάει η G10 τώρα? Αξίζει μια μικρή διαφορά.

Η G10, αν και εξαιρετική για κόμπακτ, με το εύρος 28-140 δεν παίζει στα χωράφια των σουπερζουμ.

Αντιθέτως, εάν τα πολύ μεγάλα εστιακά μήκη δεν είναι τα απολύτως απαραίτητα (ποιος αλήθεια φωτογραφίζει συστηματικά πάνω από τα 200mm?), η Canon G9 με το εύρος 35-210mm, θα μπορούσε να είναι, εάν βρισκόταν σε στοκ ή μεταχειρισμένη, μία καλή πρόταση με αρκετά μικρό μέγεθος και φυσικά καμία σχέση από άποψη κατασκευής.

Εγώ θα κοιτούσα και την Panasonic TZ-7. Εύρος 25-300 και μικρό μέγεθος, όπως πρέπει να είναι μια (όνομα και πράμα) κόμπακτ. Ένας από τους βασικούς παράγοντες στο να βγάλεις μια καλή φωτογραφία, είναι (μη γελάτε) να έχεις μαζί σου φωτογραφική μηχανή.