Φωτογραφικό Μυστήριο : Χρώμα σε Ασπρόμαυρο?

AlexTheodin

Supreme Member
25 December 2007
5,912
Athens, Thessaloniki, Köln
Ένα φωτογραφικό μυστήριο που κυρίως απευθύνεται στους μάστορες του σκοτεινού θαλάμου, Billy και Hlia αλλα και σε όποιον έχει καμια καλή ιδέα...

Είχα δωρίσει στην φίλη μου μία Minolta για να φωτογραφίζει που της άρεσε. Πρώτο φίλμ ένα Tmax400 που τράβηξε (μερικές υπέροχες φωτογραφίες μπορεί να ανεβάζω καμία κάποια στιγμή).
Το έδωσε μετά σε ένα φωτογραφείο στην γειτονιά της να το εμφανίσουν και εκτυπώσουν. Πήρε τις εκτυπώσεις και μετά απο μερικές μέρες τις είδα και εγώ.

Και παρατήρησα το εξής περίεργο.
Μία σειρά απο 3-4 φωτογραφίες της ίδιας σκηνής με διαφορά μερικών δευτερολέπτων, εμφανίζουν χρώμα σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Ενώ όλη η φωτογραφία είναι ασπρόμαυρη, ο σκελετός απο τα γυαλία μου είναι ρόζ. Και στις 4! Μόνο ο σκελετός. Και το καλύτερο είναι οτι είναι το πραγματικό χρώμα τους.

3604533295_0c24209157_b.jpg

l

Πώς είναι δυνατόν να συνέβη κάτι τέτοιο? Δεν είναι μόνο το selective coloring σε ασπρομαυρη εκτύπωση, είναι και το ακριβές χρώμα...

Πήρα μία μαζί μου στην Αθήνα και την σκάναρα. Δεν είναι και το καλύτερο σκανάρισμα αλλα το χρώμα φαίνεται εμφανώς... Έχω τα αρνητικά να ισιώνουν και θα σκανάρω και αυτά κάποια στιγμή, αν και με το μάτι δεν φαίνεται κάτι περίεργο εκεί. Όχι οτι έχω καταλάβει τί θα έπρεπε να φαίνεται αλλα λέμε τώρα...

Δοκίμασε να τυπώσεις αλλού. Δεν φταίει το χαρτί αλλά κάπου στην διαδικασία αποτύπωσης της εικόνας χάθηκε η μπάλλα, καθόλου ασυνήθιστο όταν ακολουθείται η παραπάνω διαδικασία, δηλαδή Α/Μ φίλμ και εκτύπωση σε minilab.
Κάπου κάποιος ιριδισμός ή εκτροπή έκαναν τη ζημιά.

Πάντως μεγάλη σύμπτωση... Να βγεί ροζ μόνο ο σκελετός και να είναι και το πραγματικό του χρώμα... Όταν το είδα χάζεψα, λέω πλάκα μας κάνουνε...

ΑΛέξη ευχαριστώ πολύ αλλά μάστορας του σκοτεινού θαλάμου δεν είμαι, μεγάλη κουβέντα αυτή.

Ο μάστορας σου απάντησε ήδη...

Σε ΑΜ χαρτί δε θα συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο,
αρκει να κρεμάσεις βέβαια κανένα σκόρδο πρώτα για να φύγουν τα φαντάσματα :flipout::flipout:

Last edited: