Φωτογραφικό τεστ μεταξύ Nokia N8 και iPhone 4

Εσείς ποιο λέτε;;

• Total voters
    0

airb

Super Moderator
Staff member
25 May 2008
15,758
Λιβαδειά
To Nokia N8 κυκλοφόρησε και το Engadget μας παρουσιάζει ένα συγκριτικό τεστ μεταξύ
των δυνατοτήτων των καμερών των "Nokia N8" και "iPhone 4".

Το "Nokia N8" μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες 12MP με ratio 4:3 και στα 9MP με ratio 16:9.
Επίσης, το HDR του iPhone 4 δεν χρησιμοποιήθηκε στο συγκριτικό.

engadget1.jpg
engadget2.jpg

engadget3.jpg
engadget4.jpg

engadget5.jpg
engadget6.jpg

Εχει σύστημα σταθεροποίησης το iphone; :confused: Του Νοκια φαίνονται κουνημένες πάντως...

Πριν ψηφίσετε μπειτε να δειτε καλα ολες τις φωτο διπλα διπλα ολοκληρες για να εχετε σαφή εικόνα. ΠΧ το Mini στο crop δειχνει super στο iphone αλλα αν δειτε ολη την φωτογραφία ειναι αλλου γι αλλου....

Μαλλον βλεπεις με αλλα ματια... του Νοκια ειναι αλλου γι αλλου !
Το iphone εχει πολυ καλυτερη αναλυση και πιο θερμα χρωματα.
αλλα σε μερικες θα πρεπε να εχει χρησιμοποιησει το hdr...

Last edited:
Μεγάλη διαφορά στις φωτογραφίες αλλά κ στο παράλληλο βίντεο υπέρ του 4αριού. Στο βίντεο μάλιστα με εξωτερικές λήψεις, το κόκκινο χρώμα των λεωφορείων της Αγγλίας, στο νόκια είναι ροζέ.

Και εγώ ως κινητά τα βαθμολογώ,αλλά οι κάμερες στα Smart Phones τελευταία είναι απαράδεκτες.

Σε μερικά το Nokia είναι καλύτερο απ'το iPhone,και σε μερικά το iPhone είναι καλύτερο... Στο Video με την συννεφιά το iPhone φαίνεται να έχει πιο ζωηρά χρώματα,αλλά παίζει μάλλον το WB που θα είναι Auto φυσικά.

Έπρεπε να βάζανε και ένα N82 3ετίας για πλάκα στην σύγκριση. :flipout:

+1:grinning-smiley-043

ΟΚ, αν δεν υπήρχε το iphone θα προτιμούσα σίγουρα τους Φινλανδούς από κάποιους άλλους "Κορεάτες" αλλά το interface του Nokia μου φαίνεται κάπως "ξεπερασμένο" βρε παιδί μου..

Digital life link--> http://www.digitallife.gr/apokleistiki-hands-on-parousiasi-tou-nokia-n8/

Last edited:
Το iphone σε μερικες εχει μειωμενη δυναμικη περιοχη, γιατι δεν χρησιμοποιησε hdr.
Εχει ομως με διαφορα μεγαλυτερη λεπτομερεια και καλυτερα χρωματα.

Εχει σύστημα σταθεροποίησης το iphone; :confused: Του Νοκια φαίνονται κουνημένες πάντως...

Σοβαρά τώρα, απ' ότι φαίνεται καθαρότερα στη φωτο με το συντριβάνι (από αυτές στο engadget), το iphone χρησιμοποιεί μεγαλύτερη ταχύτητα, οπότε προσωπικά συμπεραίνω ότι ανεβάζει το iso, γεγονός που αποδεικνύεται και από τον αυξημένο θόρυβο στη συγκεκριμένη φωτογραφία.

Το Ν8 έχει α) φακό CARL ZEISS με F 2.8 και β) 7 megapixel παραπάνω. Υποπτεύομαι ότι το συγκεκριμένο συγκριτικό είναι "πουλημένο".

"Υποπτεύομαι ότι το συγκεκριμένο συγκριτικό είναι "πουλημένο"."

Το ανωτέρω το έγραψα, επειδή είδα τις cropped φωτογραφίες στο thread και νόμιζα ότι οι φωτογραφίες του συγκριτικού ήταν μόνο οι συγκεκριμένες.

Παντως το 4ρι εχει θαυμασια φωτογραφικη μηχανη και βιντεο για κινητο.
Τοσο καλη που και να εχεις ξεχασει την compact σου, δεν χαλιεσαι.
Δεν συγκρινεται φυσικα με μια πολυ καλη οπως πχ η LX-3 που εχω, αλλα απο κατι μικρες sony (τσεπης) που εχω δει, βγαζει καλυτερες φωτο...

Re: Απάντηση: Φωτογραφικό τεστ μεταξύ Nokia N8 και iPhone 4

Παντως το 4ρι εχει θαυμασια φωτογραφικη μηχανη και βιντεο για κινητο.
Τοσο καλη που και να εχεις ξεχασει την compact σου, δεν χαλιεσαι.
Δεν συγκρινεται φυσικα με μια πολυ καλη οπως πχ η LX-3 που εχω, αλλα απο κατι μικρες sony (τσεπης) που εχω δει, βγαζει καλυτερες φωτο...

Με μια επιπολαια συγκριση παντως που εκανα (θα κανω τεστακια και θα τα παραθεσω εδω το ΣΚ), δεν πλησιαζει καν μια canon G7 που εχω...

(Τακη, φιλοι ε? :D )

Last edited:
Re: Απάντηση: Φωτογραφικό τεστ μεταξύ Nokia N8 και iPhone 4

Ε καλα ρε, εσυ το εσκισες το θεμα! :p

Δεκτον !

Θα ανεβασω φωτος απο iphone4 vs Nokia N86 (8mp, με φακο carl zeiss Tessar 2.4-4.8/4.6 wide-angle)

Απάντηση: Re: Φωτογραφικό τεστ μεταξύ Nokia N8 και iPhone 4

Τα καμμένα τα βλέπεις τους περισσοτερους ουρανούς με το 4αρι? το Purple fringin μηπως στα κλαδιά??? και το Mini λες και ειναι περασμενο με φιλτρο pastel μου φαίνεται πουσαρισμένα χρώματα για WOW factor... δε λεω οτι έχει ασχημη καμερα -κάθε άλλο- αλλα ο αισθητήρας μεγαλύτερος και ο φακος του ΝΟΚΙΑ καλύτερος....

και τα 2 ομως κινητα σε μια φθηνη compact τα βρισκουν σκουρα...

Last edited: