Φωτογραφηση προβολης vs Μονακριβα ματακια μας = 2

Kosh

AVClub Fanatic
7 September 2006
105,642
Εκεί ψηλά.....
Τελευταια τα screenshots εχουν παρααυξηθει και κυριως η κριτικη μεσω αυτων.
Ποιο το νοημα ,αν οπως ολοι παραδεχομαστε ειναι αναξια της πραγματικοτητας?

Μιλαω για συγκρισεις.
Ολοι στο τελος αναγνωριζουμε οτι αλλο πραγμα η ψηφιακη φωτο αλλο η αναλογικη κι αλλο το ματι......

Μηπως να προσπαθησουμε μεσω του λογου μας και οχι μιας ανεπιτυχους φωτογραφησης να περιγραψουμε αυτο που νομιζουμε οτι ειδαμε σε ενα μηχανημα?

Ισως ετσι γινουμε πιο ακριβεις εστω σε αυτους που μας ξερουν το πως αντιλαμβανομαστε αυτα που βλεπουμε.

Εοισης θα ηταν αρκετα χρησιμο αν μπορουσαμε να αντιπαραθεσουμε μετρησεις και σχεδιαγραμματα που ειναι σιγουρα κατι πιο χειροπιαστο και πιο αληθινο απο μια ψηφιακη φωτογραφηση του "ποδιου" ( με ολο το σεβασμο για οποιον το κανει και τις προθεσεις του)

Προσωπικα προτιμω να μην ξαναδω καμμια συγκριση μεσω φωτογραφιων ,
αλλα θα ηθελα αντ'αυτου συγκριτικα τεστς με αρκετους συνφορουμιτες παροντες
( κατι που στο χωρο του Τασου δεν μπορει να γινει λογω περιορισμενου χωρου )
ετσι ωστε να υπαρξουν περισσοτερες αποψεις εστω και απο παιδια που δεν ειναι ειδικοι ετσι ωστε οποιος διαβαζει το φορουμ μας να ακουει οχι 7-8 αλλα 25-50 αποψεις για αυτο που ειδαν και οχι για αυτο που νομιζουν οτι αντιλαμβανονται απο 5-6 φωτογραφιες.

Οπως σου εγραψα και διπλα, Tα screenshots ειναι το "αλατοπιπερο" ενος thread προβολικων. Δεν τα βαζουμε για να βγαλετε συμπερασματα αλλα για να παρετε μια "αισθηση" της ολης διαδικασιας. Κατι σαν τα "Κλασσικα Εικονογραφημενα" δηλαδη...
Αν σε ενδιαφερει να μαθεις την γνωμη των ανθρωπων που ειδαν ενα προβολεα, απλα διαβαζεις τα γραφομενα τους και δεν δινεις ιδιαιτερη βαση στις φωτο. Ετσι απλα...
Αν παλι σε ενοχλουν οι φωτο, τις προσπερνας (εγω τουλαχιστον ετσι θα εκανα στην περιπτωση σου..)
Παντως απο μετρησεις-διαγραμματα που λες, αλλο τιποτα οταν ο Μανωλης ειναι διαθεσιμος (90% των περιπτωσεων).Αλλα ακομα και οταν τα ανεβαζουμε, ποσοι νομιζεις οτι μπορουν να τα αποκωδικοποιησουν?
Συμφωνω οτι πρεπει να δινουμε βαρος στον γραπτο λογο οταν αναφερομαστε στο τι ειδαμε, αλλα αυτο δεν καναμε παντα; Οσο θυμαμαι Ναθαναηλ παρουσιασεις εδω μεσα, μπορω να πω με σιγουρια οτι εχουμε αναλωσει μπολικη φαια ουσια και χρονο στην προσπαθεια μας να σας μεταφερουμε τις εντυπωσεις μας. Μην περιμενεις ομως να μεταμορφωθουμε σε σελιδες περιοδικου ειδικου τυπου, γιατι αυτος δεν ειναι ο σκοπος λειτουργιας ενος φορουμ ακομα και αν ειναι τοσο εξειδικευμενο και ψαχμενο οσο αυτο...

Re: Απάντηση: Φωτογραφηση προβολης vs Μονακριβα ματακια μας = 2

Αν παλι σε ενοχλουν οι φωτο, τις προσπερνας (εγω τουλαχιστον ετσι θα εκανα στην περιπτωση σου..)

ε καλα ....

σιγα μη δωσω σημασια σε φωτο.

Εδω τα ιδια μου τα ματια πολλες φορες και προσπαθω να τα βγαλω φαουλ....:flipout:

Απλα το λεω γιατι ειμαι σιγουρος οτι πολλοι φιλοι βγαζουν συμπερασμα απο τις φωτογραφιες και κυριως ξεκινουν διαφωνιες που το μονο που κανουν ειναι να μπερδευουν .....:FSGSFGS4:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτογραφηση προβολης vs Μονακριβα ματακια μας = 2

ε καλα ....

σιγα μη δωσω σημασια σε φωτο.

Εδω τα ιδια μου τα ματια πολλες φορες και προσπαθω να τα βγαλω φαουλ....:flipout:

Απλα το λεω γιατι ειμαι σιγουρος οτι πολλοι φιλοι βγαζουν συμπερασμα απο τις φωτογραφιες και κυριως ξεκινουν διαφωνιες που το μονο που κανουν ειναι να μπερδευουν .....:FSGSFGS4:

ε, καλά, μη χολοσκάς κιόλας.

Εδώ άλλοι ορκίζονται για μηχανάκια που δεν έχουν ακούσει ποτέ... :ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτογραφηση προβολης vs Μονακριβα ματακια μας = 2

ε, καλά, μη χολοσκάς κιόλας.

Εδώ άλλοι ορκίζονται για μηχανάκια που δεν έχουν ακούσει ποτέ... :ernaehrung004:
Ναι αλλα εχουν δει screenshots

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτογραφηση προβολης vs Μονακριβα ματακια μας =

Ναι αλλα εχουν δει screenshots

:flipout:

ΥΓ: εγώ πάντως αν ήταν να ψωνίσω μαγκνεπαν από φωτογραφία δε πρόκειται ποτέ να τα αγόραζα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτογραφηση προβολης vs Μονακριβα ματακια μ

:flipout:

ΥΓ: εγώ πάντως αν ήταν να ψωνίσω μαγκνεπαν από φωτογραφία δε πρόκειται ποτέ να τα αγόραζα.

Αν ήθελες ψησταριά που ψήνει 20-25 μπριζόλες με τη μία, ή σόμπα υγραερίου για μεγάλο χώρο, θα τα αγόραζες όμως .......

ΥΓ: Μάγκια=:grinning-smiley-043:worshippy::ears:

Παντως ο Kosh εχει δικιο για ανοιχτα συγκριτικα.Ειδικα οταν υπαρχει μεγαλο ενδιαφερον και πολλη συζητησηΠχ.Στην περιπτωση του πχ.ΣΟΝΥ vs JVC ειχα κι εγω την εντυπωση πως θα γινοταν ανοιχτο συγκριτικο με παροντες οσα ενδιαφερομενα μελη...........

Δημητρη, για να οργανωθει ενα ανοιχτο συγκριτικο θελει πολυ δουλεια και κυριως μεγαλο και καταλληλο ΧΩΡΟ... Θα τα κανουμε και αυτα αλλα οπως καταλαβαινεις, αν συνεχισουμε σε αυτον τον ρυθμο, μαλλον πρεπει να παρατησουμε τις δουλειες μας και να ασχολουμαστε αποκλειστικα με το Avclub...
Οσον αφορα τα μινι-συγκριτικα που κανουμε οταν εχουμε εναν νεο προβολεα στα χερια μας (συνηθως για λιγες μερες), τα πραγματα ειναι πολυ πιο απλα:
Υπαρχει ετοιμος ο χωρος (test room) , υπαρχει καρφωμενος στο ταβανι ο προβολεας αναφορας (JVC), υπαρχει ειδικο τραπεζακι απο κατω για τον αλλο προβολεα, υπαρχει ηδη συνδεδεμενο HDMI splitter και πηγες HD/SD..
Αλλιως φαντασου οτι καποιος πρεπει πχ να ξεκαρφωσει το προβολεα του απο το ταβανι και να τον φερει, αλλος να κουβαλα HTPC, καλωδια splitter κλπ, να βρουμε χωρο, να καλεσουμε εγκαιρα τα μελη, να εχουμε τον προβολεα καιρο στην διαθεση μας κ.ο.κ.
Δεν ειναι ακατορθωτο (οπως εχουμε αποδειξει στο παρελθον) αλλα εχει πολλα Logistics και τρεξιμο!
Η λογικη μας ειναι να προσφερουμε οτι καλυτερο μπορουμε την δεδομενη στιγμη: Σημερα μπορουμε να κανουμε mini συγκριτικα στο Test Room και να σας μεταφερουμε τουλαχιστον εντυπωσεις και φωτο. Αυριο, θα μπορουμε να διοργανωσουμε και ανοιχτα συγκριτικα? Θα το μαθετε πρωτοι!

ΥΓ. Τα παραπανω δεν εμποδιζουν καποια αλλα μελη του Avclub αν εχουν το χρονο και το μερακι να διοργανωσουν οι ιδιοι καποια ανοιχτα συγκριτικα προβολεων, αφου ειμαστε ενα ανοικτο και μεγαλο φορουμ! Ας το αποφασισουν και η βοηθεια μας θα ειναι παραπανω απο δεδομενη!