φωτογράφηση στην Πάτρα

m3fisto

Senior Member
30 September 2007
360
Patra
θα ήθελα μερικές προτάσεις για μέρη κοντά στην αχαϊκή πρωτεύουσα που αξίζουν φωτογράφησης. Περισσότερο με ενδιαφέρουν μέρη όπως εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, παλιά θερμοκήπια κτλ.σκοπός είναι να φωτογραφήσω μια φίλη μου. απο εξοπλισμό έχω μια nikon d40 με τον μαμίσιο 18-55 vr φακό καθώς και μία σονυ α330 που θα μου δανείσει φίλος με τους φακούς του (νομιζω εναν 55-200 και αλλο ενα αγνώστων στοιχείων) τριπόδια και φλας θα μου δώσει ο φίλος αν και θα προτιμήσω απογευματάκι με καλό φωτισμό για να μη χρειαστώ τέτοιες ματσακονιές.
όχημα υπάρχει(στη βενζίνη τα χαλάμε λίγο :P) άρα σε ακτινα μερικών χιλιομέτρων μπορουμε να κινηθούμε.

Από Πάτρα δεν ξέρω, πήγαινε στο Αίγιο όπου υπάρχουν ερειπωμένες αποθήκες , γραμμές τραίνου κ.λ.π. στην παραλία. Επίσης υπάρχουν και ανακαινισμένα ...

χμμ. ακουγεται πολυ ενδιαφέρουσα μια βόλτα στο αιγιο. για δώσε καμία παραπάνω πληροφορία

Πολλές "φωτογραφικές" τοποθεσίες υπάρχουν στο Αίγιο στην Παναγία την τρυπητή και γύρω από το λιμάνι. (ακολούθησε την ακτογραμμή, κάτι σε παλιοσίδερα ή σταθμούς εκτός λειτοργίας θα βρεις).

Πλατάνια και λοιπά δέντρα(φυσική διάχυση του φωτός). Κάνε αν σε παίρνει μια αυτοψία πρώτα, θα είναι απίστευτα βολικό.Πάρε αν μπορείς και μερικούς ανακλαστήρες.

θα ήθελα μερικές προτάσεις για μέρη κοντά στην αχαϊκή πρωτεύουσα που αξίζουν φωτογράφησης. Περισσότερο με ενδιαφέρουν μέρη όπως εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, παλιά θερμοκήπια κτλ.σκοπός είναι να φωτογραφήσω μια φίλη μου. απο εξοπλισμό έχω μια nikon d40 με τον μαμίσιο 18-55 vr φακό καθώς και μία σονυ α330 που θα μου δανείσει φίλος με τους φακούς του (νομιζω εναν 55-200 και αλλο ενα αγνώστων στοιχείων) τριπόδια και φλας θα μου δώσει ο φίλος αν και θα προτιμήσω απογευματάκι με καλό φωτισμό για να μη χρειαστώ τέτοιες ματσακονιές.
όχημα υπάρχει(στη βενζίνη τα χαλάμε λίγο :P) άρα σε ακτινα μερικών χιλιομέτρων μπορουμε να κινηθούμε.

- Εγκαταστάσεις Achaia Clauss.
- Δάσος Στροφυλιάς.
- Λιμνοθάλασσες Κοτυχίου, Προκόπου και Πάππα.
- Το καρνάγιο στα Νότια της Πάτρας.

Πολλά - πολλά δέ χρειάζεσαι μαζί σου. Η D40 με τον 18-55 κι ένα τριπόδι δανεικό απ' το φίλο σου, σε καλύπτουν μιά χαρά.
Το τριπόδι μέσα στο ποτοποιείο απαγορεύεται. Στα υπόλοιπα μέρη όμως, με διάφραγμα f/8 - f/10, θα βγάλεις λήψεις που θα τρίβεις τα μάτια σου κι εσύ και η φίλη σου. Αρκεί νά' χει κι αυτή υπομονή και να κάθεται ακίνητη. Κάν' της και πορτραίτα ολόσωμα άφλασα με f/5,6, χρησιμοποιώντας κάποιο πάνελ ανάκλασης. Τα φωτεινότερα διαφράγματα απέφυγέ τα με το φακό αυτό.
Για το καρνάγιο δέν χρειάζεσαι αυτοκίνητο. Υπάρχουν και τα αστικά λεωφορεία.

Θέματα στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή, σίγουρα υπάρχουν κι άλλα.
Εγώ όμως, δέν είμαι Πατρινός για να τα θυμάμαι ή να τα ξέρω όλα.

Καλές λήψεις!

Last edited:
ευχαριστώ για τη μέχρι στιγμής ανταπόκριση.
Το καρνάγιο στα νότια της Πάτρας που ακριβώς είναι? δεν το έχω καθόλου υπόψη μου ουτε μπόρεσα να το βρω μετά απο σύντομο γκουγκλάρισμα
Επίσης μου προτάθηκαν τα εξής:
εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο δίπλα στην ευδαπ
αρχαιο φρουριο
μια παραλία κοντά στον άγιο βασίλειο
εργοστασιο μπύρας Μαμος

Μπαίνοντας στην Πάτρα απο Αθήνα, στο ύψος του Βερόπουλου κάνω δεξιά για παραλία. Στό τέλος του δρόμου, πηγαίνοντας αριστερά για το λιμάνι, έχω δεξιά μου τη θάλασσα και τα επισκευαστήρια των καϊκιών. Αυτή την περιοχή εννοώ ως "καρνάγιο".

αααα κατάλαβα που λες. στα γνωστά πελεκανέικα μετα το θεατράκι επι της Ηρώων Πολυτεχνειου.. χμμ ουτε που ειχε παει το μυαλό μου. θενκς. θα παω τωρα για αυτοψία